søndag den 13. september 2015

Uge 38 astrologisk set

INDHOLD:
Information og tilbud
AstrologiHusets Boghandel tilbyder
Den fantastiske bog om Chiron kan atter fås
Årsefemeriden 2016 er udkommet
Ugen, der kommer
Alexandra skal skilles
Læserbrev
En brok fra pressen
Ugehoroskoper for alle tegn udkommer først mandag morgen

Information og tilbud
Astrologisk Boghandel tilbyder:

Den fantastiske bog om Chiron af Martin Lass fås nu igen, kan købers direkte her: http://astroshop.dk/catalogsearch/result/?q=lass

Raphael årsefemeride 2016
Den fantastiske Raphaels årsefemeride (planettabel) er hvert år eftertragtet, fordi den indeholder oplysninger, som man ikke finder andre steder, og så er den praktisk at medbringe på rejser. Den koster 89,00 kr. plus evt. porto og kan bestilles her: http://astroshop.dk/catalogsearch/result/?q=raphael

Ugen, der kommer – 38
Solen er mere eller mindre uaspekteret hele ugen. Den begynder at få LIDT fat i weekenden, men der er ikke meget vitalitet i denne uge. Derfor er det ikke direkte tilrådeligt at sætte større projekter i gang. Og hvis man gør det alligevel, så vil det være ekstra vigtigt at ramme de helt optimale starttidspunkter. Merkurs spænding til Pluto er i stadig aftagende, men kan endnu mærkes lidt på kommunikationen og måske også trafikken.

MANDAG
En stille dag, hvor Månen går ind i Vægtens tegn kl. 4.41 og giver et par dage med fokus på partnerskab og samarbejde.

TIRSDAG
En blandet dag venter. Der lægges ud men en Måne/Pluto-spænding lige fra den tidlige morgenstund, så tag det så roligt, du kan, og lad være med at lade dig irritere. Der er dybe følelser involveret. Midt på dagen kører det som i smør. Månen står på kommunikationsplaneten Merkur og er i harmoni med Venus. Her bør man nyde dagen og give den indhold og kvalitet. Om aftenen er Månen i spænding til Uranus, så der kan godt blive tale om en urolig og lidt stresset aften for dem, hvor spændingen rammer ind i deres horoskoper.

ONSDAG
Månen står fra den tidligere morgenstund meget flot til Mars, så det er meget lettere at komme ud af fjerene end i går. Mange går direkte ud i aktivitet. Kl. 15,43 går Månen ind i Skorpionen og giver et par dage, som er præget af dybe, intense følelser.

TORSDAG
Her er ugens højdespringer, hvad antal astrologiske faktorer angår. Det vigtigste er, at Merkur i dag står helt stille på vej til langsomt at begynde at gå baglæns. Det giver en noget stillestående kommunikation, der har svært ved at rokkes ud af stedet. Det hjælper lidt, at den står i Vægtens tegn, så kan man næsten altid finde på et eller andet at sige. Jupiter er nu i helt eksakt spænding til Neptun. Det er dette aspekt, der har været her i nogen tid, og som astrologisk set er skyld i flygtningestrømmene. Den er der nogen tid endnu. Læs meget mere om dette i det nummer af HOROSKOPET, som nu er sendt af sted. Formiddagen er begunstiget af, at Månen afspænder spændingen mellem Jupiter og Neptun (udland, rejser, udlændinge, flygtninge, jura). Måske kan der trods alt komme en enkelt positiv melding om flygtningesituationen. Om aftenen står Månen godt til Pluto, og det er godt for passionen og de dybe følelser.

FREDAG
Så oprandt dagen, hvor Saturn endelig går ind i Skytten for alvor. Dette giver lidt større muligheder for at løse internationale spørgsmål, men det kræver dog, at der er vilje til dette. Saturn står i tegnet i to et halvt år, så der er tid til at få rettet skuden op og lavet resultater. Aftenen er blandet, da Månen står flot til Solen, som giver overblik og helhed. Men den står uharmonisk til Mars, og det kan godt få temperamenterne op at flyve indimellem.

LØRDAG
Kl. 5.32 går Månen ind i Skytten, og det giver et par dage med fokus på udland, jura og rejser. Der er sikkert en del, som nu endelig får bestilt rejsen i efterårsferien. Dagen starter dog ret trægt med Månens spænding til Saturn. Dette gør, at det kan være svært at komme i gang i dag. Og aftenen er ikke meget bedre, da Månen udløser spændingen mellem Jupiter og Neptun. Dette kan give bøvl med flygtningesituationen – og i det hele taget kaotiske følelser.

SØNDAG
Meget fine harmonier fra Månen, som midt på dagen står fint til Merkur (kommunikation, forståelse). Om eftermiddagen står den kanon til Venus og giver et stort behov for hygge og kvalitet. Sidst på eftermiddagen og om aftenen står den meget flot til Uranus, og det øger behovet for frihed og for at eksperimentere og tænke nyt. En flot søndag, hvor perioden fra kl. 14.00-15.00 er meget markant, hvad angår planeter på og aspekter til hovedakserne. Der er både spændinger og harmonier, så det er blandet, og man bør nok ikke tage store risici. Men med kløgt, snilde og forsigtighed kan man opnå spændende resultater. Specielt inden for natur, følelser, oplevelser og kunst. Kl. 15.00 er det mest harmoniske, og her kan man tage initiativet til romantik – eller se en følelsesladet film sammen.

”Mågen” er landet
Andreas Mogensen er tilbage på Jorden igen efter ca. 10 døgn i rummet. Han bemærkede efter landingen, at han var godt rundtosset. Men hvis ikke netop han skulle blive rundtosset af et så langt kredsløb, hvem skulle så?
Turen forløb ganske efter planen, alt gik perfekt, og det er rigtig dejligt at høre. Det var ikke det perfekte horoskop, rumfartøjet blev sendt i kredsløb på, og det skyldes naturligvis de enorme sikkerhedsforanstaltninger, der er tale om i forbindelse med så store og krævende rumprojekter. Men jeg vil alligevel gøre opmærksom på vigtigheden af også at inddrage universet i timingen for på den måde at optimere sikkerheden endnu mere.
Landingen fandt sted den 12. september kl. 6.51 i Kazakhstan. Der er to konjunktioner i landingshoroskopet, som er ganske gunstige, selv om de ikke er eksakte. Mars og Venus står sammen I Løven og står harmonisk til teknikplaneten Uranus. Månen står sammen med Jupiter i Jomfruen i harmoni med Pluto, men i spænding til Neptun. Derfor var det godt at landingen ikke fandt sted på vandet – Neptun er en vandtegnsplanet.
Den stærkeste spænding er Merkur til Pluto, og et sådant aspekt vil jeg absolut fraråde i fremtidige rumrejser, da det indebærer en risiko for, at noget kan gå galt. Spændingen var der også på affyringstidspunktet 10 dage tidligere.
Der er flest planeter i Jomfruen, som er tegnet for perfektion. Derfor var det jo fint, at AC stod i Jomfruen ved landingen, ikke langt fra Solen – altså Solen i horoskopet!


Alexandra vil skilles
Grevinde Alexandra har meddelt, at hun vil skilles fra sin mand gennem otte år, fotografen Martin Jørgensen. Astrologisk set er det ikke overraskende, at det sker nu – og i øvrigt ikke overraskende i det hele taget. Ikke blot på grund af den pænt store aldersforskel, men også, når man laver sammenligning af deres horoskoper. Og så endelig på grund af deres mange spændinger i deres respektive horoskoper i denne tid. Og i øvrigt i de senere år. Jeg vil bestemt mene, at Alexandra egentlig burde have taget beslutningen, da hun havde Pluto i spænding til sin Sol for 3-4 år siden. Her er der i hvert fald et afgørende break i hendes liv, som der altid er når Pluto virker ind. I de seneste 2-3 år har Neptun været inde i hendes horoskop, og den står for løgn, hemmeligheder, utroskab og forstillelse.. Nu står den på Månen, og så bliver det hele bare for meget. Neptun er kort og godt inde at udløse hendes dobbelte T-kvadrat med hele 5 planeter involveret i alt: Mars (mænd), Månen (følelser), Saturn (skæbne, karma), Uranus (frihed, oprør) og Pluto (transformation, adskillelse).
Martin Jørgensen har Neptun stående på SIN Måne, og dermed også i realiteten Solen og Merkur, da de er i konjunktion med hinanden. Derfor er den nuværende situation astrologisk set helt naturlig.
De har dog en ret sjælden kombination, som har gjort, at de er faldet for hinanden i sin tid. De har ikke alene begge en Sol/Merkur-konjunktion, men de er i harmoni med hinanden, og det ser man ikke ret ofte. Og så er der endda andre planeter, der også er involveret i disse harmonier. Men nu har spændingerne altså ”sejret”, og så gik den ikke længere. Der går 2-3 år, hvor spændingerne stadig er aktive, så det kan ikke tilrådes nogen af de to at gå ind i et nyt forhold i den tid. Det nye forhold vil i hvert fald på sigt have dårlige betingelser. Rådet lyder derfor på en periode sammen med sig selv, hvor der kan komme ro på i livet. Eller rettere: så meget ro, som det nu er muligt at få ind med sådanne spændinger.
Alexandra er født den 30. juni 1964 i Hong Kong, og Martin Jørgensen den 2. marts 1978 i Valby.
Vi ønsker held og lykke til!

Labours nye leder
Vi har for nogle måneder siden skrevet her på bloggen om kandidaterne til at blive Labours nye leder efter Ed Milibands valgnederlag, hvorefter han tog sin afsked for få måneder siden. Jeg mener ikke, at Jeremy Corbyn var en af de sandsynlige kandidater fra starten, i hvert fald erindrer jeg ikke at have skrevet om ham tidligere, men kun om Liz Kendall, Andy Burnham og Yvette Cooper. Disse tre sidstnævnte har nu rottet sig sammen mod Corbyn, som ingen af dem under nogen omstændigheder vil have som formand, fordi han er alt for venstreorienteret og kontroversiel. Men hvad siger horoskoperne?
Hvad Liz Kendall – født 11. juni 1971 - angår, skrev vi tidligere, at det sandsynligvis ikke bliver hende på grund af hendes Neptun-spænding til Merkur. Saturn laver også bøvl for hende med nogle spændinger i dette efterår.. Desuden er den progressive Merkur helt galt afmarcheret. Og vælges man på trods af dårlige aspekter, øges muligheden markant for, at hun slet ikke kan få Labour op at stå igen efter det forsmædelige valgnederlag før sommeren, hvor Cameron lavede en jordskredssejr.
Yvette Cooper er født den 20. marts 1969 og har derfor også Neptun-spænding, nemlig til Mars, og det giver næsten samme tendens som Kendall.
Andy Burnhams navn betyder brændt skinke. Han har bøvl med Pluto, der går hen over hans Sol i Stenbukken. Han er født den 7. januar 1970 og har en tredobbelt konjunktion mellem Månen, Solen og Venus, så alle disse planeter har besøg af Pluto, som udløser et kvadrat til Uranus. Det bliver derfor også en hård nød for ham at rette partiet op.
Så er der den berygtede Jeremy Corbyn, som er født den 26. maj 1949. Han har kun en enkelt Saturn-spænding lige nu og så et kvadrat mellem Pluto og Neptun, hvad alle har, der er født i 1949, så der er tale om et kollektivt aspekt, som indehaves af millioner og atter millioner af mennesker verden over. Corbyn har ganske vist den progressive Merkur i konjunktion med Pluto, som dog får et par flotte harmonier, der bliver udløst. Der er godt nok en spænding til Mars, og sandsynligvis også til Månen, og det kan blive afgørende. Men astrologisk set er han et godt bud på en vinder. Spørgsmålet er bare, om partiet er parat til en så markant venstredrejning, og det tror jeg ikke, selv om der er mange unge mennesker - og kvinder generelt - der er glade for hans politik. Derfor har han sit livs chance nu.
Men hvis det står til troende, hvad David Cameron har sagt om ham, så går det ikke. Cameron har udtalt, at Corbyn er til skade for Englands sikkerhed. Jeg var slet ikke klar over, at det kunne være så galt, og i så fald skal han jo ikke vælges og ikke anbefales til jobbet på trods af, at hans horoskop står fint i denne tid. Alle horoskoper har gode perioder, selv Hitler.
Nu ved jeg ikke, om Cameron har ret, men jeg trækker lige min anbefaling tilbage - for en sikkerheds skyld. 
De tre andre vil altså få deres udfordringer, men jeg tror så, at Burnham har de største muligheder for at blive valgt. Men vælges en af de tre andre, vil forandringerne være til at overse, men sådan er der også mange, der lige præcis ønsker sig det. Det, som astrologien kan bruges til, er at finde den bedste løsning i det givne tilfælde. Ikke nødvendigvis at finde én ud af et antal kandidater. Astrologien er mere en konsekvensberegning, som kan sige noget om den bedste løsning – og om, hvordan man IKKE skal løse en udfordring.
Her skal det pointeres, at vi mangler alle fødselstidspunkter og derfor bedre kan fejle. 

For de engelske socialdemokrater er udfordringen enorm. De kan næsten kun håbe på, at Cameron laver nogle selvskabte problemer, hvad der heller ikke er umuligt, da han er født den 9. oktober og derfor har besøg af Pluto. Der vil derfor også være udfordringer for ham de kommende 2-3 år på trods af hans enorme parlamentariske flertal på grund af de engelske valgtekniske regler i et system, der kaldes for flertalsvalg i enkeltmandskredse.  Vinder man en kreds med blot én stemmes flertal, får man samtlige mandater – the winner takes it all. I Danmark har vi forholdstalsvalg, som er langt mere demokratisk og retfærdigt. Men vi kan nok ikke forvente, at Cameron lige nu er villig til at ændre på forholdene, selv om de trænger gevaldigt til det. Og dette er i sig selv en meget dårlig taktik, når man har besøg fra Pluto.

Læserbrev
Hej Karl Aage,
Jeg kan se, du ikke er ganske opdateret på Ingrid Bergmans liv og levned. Jeg så for nogle dage siden en dokumentar om hende, og din analyse rammer ikke kun plet med 1949 skilsmissen, men også med de to andre kritiske hovedperioder, du slog ned på: hendes mor døde, da hun var 4 år. Og ægteskabet med Rosselini begyndte at slå revner i 1956 og i 57 bliver de skilt. Også den ramte du plet på.
Det syntes jeg bare du skulle vide.
Mange hilsner, Peter Lauridsen, København

Humorafdelingen

En brok fra pressen
Jeg læste – frit efter hukommelsen – i sidste uge dette i Politiken:
Charlotte Lindholm arbejder i kommunikationsbranchen. Alligevel kan det hænde, at hun kalder tingene ved deres rette navn.

Mogensen er tilbage på Jorden
”Mågen” er landet efter sin flyvning, og det minder mig om min tid i lufthavnen, hvor jeg en dag, hvor den var lukket på grund af tåge, skrev et lille digt:
Lufthavnen er lukket på grund af tåge
Alt ånder fred og ro
Dog lander der en enkelt måge
På standplads nummer to

Ugehoroskoperne
De er forsinket og udkommer først mandag morgen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar