mandag den 21. september 2015

Ungarn og Danmark i skæbnefællesskab


Man kan på en måde godt sige, at Danmark og Ungarn har et skæbnefællesskab, og at det ikke just er i vores favør. Begge lande har haft en betydelig udvandring, dog af vidt forskellige grunde. Flugten fra Ungarn i 1956 var den største flugt fra noget land i Europa efter 2. Verdenskrig. Det skete på grund af den sovjetiske besættelse, og mange af de ungarske flygtninge kom netop til Danmark. Nu er det paradoksalt nok Ungarn, der forsøger at stoppe flygtningestrømmen ved at bygge en mur på grænsen til Serbien. Men noget af det samme sker herhjemme, hvor DF på deres årsmøde i weekenden har foreslået, at alle asylansøgere i Danmark skal interneres i nogle store centre (bag nogle tykke mure) på ubestemt tid, uden at de skal have mulighed for at integreres i det danske samfund. Når der så engang er fred i deres hjemland, skal de sendes hjem igen.

Derudover vil DF (og Konservative) også have politiet til at registrere alle de flygtninge, som bruger Danmark som transitland til at rejse videre til Sverige, Norge og Finland for at søge om asyl, da vi reelt ikke ved hvor mange flygtninge der "er hoppet af" og befinder sig i Danmark og om der blandt disse afhoppere skulle befinde sig nogle potentielle terrorister. Denne frygt manes dog i jorden af vores Justitsminister, som trygt har overladt ansvaret til politiet til at bruge deres politifaglige vurderinger til at håndtere flygtningestrømmene til og igennem Danmark. Og PET har udtalt, at der ikke er nogen større chance for, at der findes potentielle terrorister blandt flygtningene og asylansøgerne, da flygtningene jo selv er flygtet fra terrorister (IS).

Hvad angår Danmark, skete der en flygtningestrøm fra Danmark til Amerika i årene 1861 til 1930, hvor ca. 300.000 danskere udvandrede, hvilket svarede til hver niende dansker. Denne udvandring skyldtes ikke krig (selv om vi havde en sådan i 1864), men skyldtes fortrinsvis fattigdom blandt bønderne (især på de magre jorde i Vestjylland), som ikke så andre muligheder for et bedre liv end at udvandre.

Dansk Folkeparti og Pluto
Og af samme grund mener eksempelvis Dansk Folkeparti, at den nuværende flygtningestrøm – ikke skyldes krig, men at de fleste flygtningene kommer til Europa overvejende pga. af fattigdom og ønsket om et bedre liv - derfor kalder DF dem for bekvemmelighedsflygtninge. Nu om dage kommer langt de fleste i Europa på grund af krig eller fattigdom, eller begge dele. Altså grunde, der er langt vægtigere, end dengang danskere valfartede til Amerika. Og dem kan vi dog med god grund kalde migranter, fordi de netop flygtede af økonomiske grunde. Derfor er det helt hen i vejret, når DF påberåber sig det argument, at migranter skal stoppes for alt i verden – og helst også flygtninge med. 

Det er uretfærdighed og egoisme af værste skuffe. Men det stemmer fint overens med partiets horoskop. De har 20-års jubilæum den 6. oktober – en dato, som gør, at Solen er spændt op af Pluto. Vi har skrevet mange gange om dette, se evt. tidligere indslag på bloggen. Men én ting skal vi regne med – nemlig, at Pluto står for turbulens. Jeg vil derfor regne med, at partiet får nedgang ved næste valg. De har naturligvis den fordel, at Plutoaspektet er overstået til den tid, I hvert fald er de inde i en turbulent tid, hvor det var ret klogt ikke at gå med i en regering, for det havde helt sikkert gjort ondt i meningsmålingerne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar