fredag den 29. marts 2013


Elendig kamp, resultat og forudsigelse - NY version

Det ender med, at jeg må undlade at skyde på sportsresultater, hvor der er tale om mere end to kombattanter. Dette er ret overskueligt, men når der som i fodbold er 11 spillere plus reserver på hjemmeholdet og det samme på udeholdet, en dommer, en træner på hvert hold og en anfører – samt kampens horoskop, som normalt er det eneste nagelfaste, så er det bare for løst et grundlag at vurdere på, det må jeg sande. Og når dertil lægges den aktuelle form, skader, indbyrdes kampstatistik og placering på ranglisten, er det endnu vanskeligere. For slet ikke at tale om i går, hvor jeg havde glemt en meget væsentlig ting. Nemlig den kamp, begge hold havde spiller få dage før, og hvor bulgarerne havde vundet ubesværet med 6-0 over Malta, mens Danmark led mere efter en hård kamp mod Tjekkiet, hvor et par spillere havde slået sig på de hårdhændede (eller hårdfodede) tjekker. Det har tæret mere på kræfterne for danskerne og bør føre til, at der i fremtiden bliver fokuseret mere på, at når to kampe spilles med få dages mellemrum i en turnering, at det så bliver en let og en svær, og ikke to svære på så kort tid. Der er jo bundhold nok at tage af i gruppen.

En anden væsentlig faktor er tilskuerne, som skulle være 12. mand på en hjemmebane. Parken var kun lidt over halvt fuld på grund af dalende interesse for landskampe. Jeg har døbt den gruppe, der sender lys til landsholdet under kampen. Her plejer jeg at få nogle tilbagemeldinger, men der har ingen været. Det vil sandsynligvis sige, at der heller ikke har været tale om et særligt stort antal her, hvad der sådan set ikke er så underligt på trods af opfordringen på tv. Mange tror slet ikke på noget sådant, og der er virkelig mange åndeligt interesserede, der ikke er så meget som bare lidt interesseret i sport. Jeg hører gerne fra dem, der har sendt lys, bare for at få en bedre billede af antallet.

Trænernes horoskoper er også en meget væsentlig ting at tage med i vurderingen, og jeg nu efterfølgende set på den bulgarske træner Penevs horoskop og den tjekkiske Bileks, der ser aldeles strålende ud, især til efteråret – og især Bileks. Selv om Olsen heller ikke har det værste horoskop, så kan det ikke ”stå mål” med de to andres, så den vitale andenplads i gruppen vil havne hos en af disse. Italien er for længst stukket af og kan næppe trues på førstepladsen. Der spilles flere afgørende kampe til efteråret, og her står de to ovenud fantastisk. Derfor skal vi, som også forudsagt tidligere, ikke regne med at komme med til VM i Brasilien til næste år.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar