søndag den 3. marts 2013


Information

Der er ikke så meget nyt i dag på grund af deadlines på Astrologimagasinet HOROSKOPET, der skal i trykken om en uge.

 

Links til kurser og workshops

Pia Mariah Hansen kursus: Indre handling – ydre forvandling:


 

Og til den særdeles spændende workshop med Gregg Braden:

Gregg Braden i København d. 19. marts 2013, kl. 19.00-22.00 - en sjælden mulighed for at få visdom fra en af de bedste!



 

Tilbud

Den virkelig gode dvd-box Anvendt Astrologi er 12 dvd´er med spændende foredrag af 8 af landets bedste astrologer: Hjelmborg, Stavnsbjerg, Houlberg, Boesen, Wandahl, Kirsebom, Duncan og Borup. De 12 timers dvd koster normalt 595 kr., men kan nu fås for 350 kr.

 

Nordisk kongres om esoterisk astrologi

10 timers foredrag på dvd. Normalpris 500 kr., nu 300 kr.

 

Ugen, der kommer 10

Det er småt med temaer i denne uge, men lidt er der – begge om mandagen. Her er Solen og den retrograde Merkur i tæt konjunktion. Det vil sige at Merkur er forbrændt, så kommunikation er en vanskelig og udfordrende sag, især fordi den er retrograd. Samtidig er Venus i spænding til Jupiter, så mange er store i slaget i penge- og kærlighedsanliggender. Torsdag står både Merkur og Venus flot til Saturn og Pluto og skaber helhed i tingene.

MANDAG

Overdrivelser hører til dagens orden, men hop ikke med på vognen. Ikke alene er der de to vigtige aspekter, der er nævnt i indledningen. Men Månen er også i spænding til Jupiter, og det kan give overdrevne eller overgearede følelser, hvis man ikke er bevidst om det og holder bare lidt igen. Det er en noget flyvsk dag, hvor mange ting alligevel ikke kommer ud af flækken. Heldigvis er der en fin Saturn, der kan holde fødderne på jorden. Der kan dog godt gå lidt tid med at vågne helt op, men når man først gør det, så går det over stok og sten. En virkelig blandet dag, hvor det svinger fra den ene yderlighed til den anden.

TIRSDAG

Ikke så mange ting er der gang i, men ca. kl. 18.00 står Månen i spænding til Mars, og det kan bringe både følelser og temperamenter i kog, så hold evt. lidt igen på skytset. Hids dig ikke op over småting.

Ca. Kl. 4.00 om morgenen går Månen ind i Stenbukken og skaber mere ro – dog ikke i en del timer i morgen, læs mere under onsdag.

ONSDAG

Sidst på døgnet – og det kan mærkes om aftenen - går Månen hen over Pluto og kan bringe de negative følelser, som fx jalousi, frem. Månen er om eftermiddagen i spænding til Uranus, så mange vil have en tendens til at stresse. Et lidt hårdt halvt døgn for følelseslivet, der er presset i bund i perioder. En god dag for selvransagelse. Heldigvis står Saturn godt og giver lidt ro over feltet.

TORSDAG

Ca. Kl. 6.00 står Månen godt til Solen, så gårsdagens stress afløses af mere ro. Ikke mindst fordi Månen stadig står i Stenbukken. Og både Venus og Merkur danner flotte aspekter til Saturn og Pluto, og dagen kan udråbes som ugens dag. Selv om Merkur går baglæns, forløber kommunikationen nu fint. Og på det kærlighedsmæssige og økonomiske plan kører det. Aktiemarkedet kan vise fine takter for mange selskaber. En god dag for ansvar, realisme og pligter.

FREDAG

En del af det samme som i går. Men ca. Kl. 2.00 om natten går Månen ind i Vandbæreren og øger originalitet og opfindsomhed, men også frihedstrangen. Midt på dagen står den eksemplarisk til Jupiter, og så får humøret en gang lak, og mange er glade og med et glimt i øjet, kan man klarer mange ting.

En rigtig god dag at koncentrere sig og holde fokus, så vil tingene glide rimeligt godt. En konsoliderende dag.

 

LØRDAG

Månen kører i tomgang og skaber ikke det helt store, og der er stadig 5 planeter i Fiskene, så der er brug for ro, meditation og måske lidt wellness og sociale småaktiviteter.

 

SØNDAG

I dag er Månen også i Fiskene, så nu er vi oppe på hele 6 planeter i tegnet. Og så er den endda i konjunktion med Neptun, der hører hjemme i Fiskene. Der er virkelig dømt hule på de fleste måder i dag. Fra kl. 11.00-13.00 går MC hen over alle planeterne, så arranger gerne en massemeditation, gå på kunst- udstilling eller tilbring noget af dagen i naturen, men mest fra kl. 11.00 og resten af dagen. En tag-det-roligt dag, hvor fantasien og drømmene er i højsædet.

 

Eksempel på retrograd Merkur

I nat lidt før kl. 2 var astrologisk set en virkelig tid. AC gik i spænding til alle planeter i Fiskene i næsten to timer. Og mellem 1.30 og 2.00 stod den anden hovedakse i spænding til både Pluto og Neptun, så der er nok en del, der lige som fodboldspilleren Nicklas Bendtner har kørt spritkørsel og måske er blevet taget for det. Det er lidt det samme i nat (søndag nat), men der er flere der får sig en dram eller to lørdag aften end søndag. Han kørte endda imod færdselsretningen på Gammel Strand – og det stemmer fint overens med den retrograde Merkur. Der manglede bare lige det, at han også bakkede (baglæns tilbage), for at det ikke skal være løgn. Nu kan det ikke andet end få store konsekvenser for ham. Merkur er trafikkens planet, og så må man køre ekstra sikkert og ikke ekstra sløset som Bendtner. Han blev taget med på stationen lidt før 2 i nat.

 

Ugens syner af Kirsten Brun

Det bliver en uge med mange opbrud og tøbrud, så meget vil ændre sig. Verden vil se mange ny ideer, dog ikke alle lige fornuftige.


Det er også en uge for uddannelse, hvor videnskab er i fokus. Det vil ses tydeligt på den politiske scene. Hele SU-udspillet kommer ikke til at blive det, som ligger i planerne i øjeblikket. Det bliver lavet om flere gange. Og lærernes konflikt finder en løsning i slutningen af måneden. Nogle af de ting, der har været gået i hårdknude, vil nu løses op.

 
Så på med handsken og ud i verden. Sidst på ugen kommer energierne til at handle om at rejse og bevæge sig – det er rejser på alle planer, indre som ydre. Det betyder, at tingene går hurtigere end de har gjort længe. Det kan ses på mange planer, såsom økonomi, politik, forhandlinger. Også på det private område kan tingene pludseligt ændre sig.

 

DONG, Barfoed, Paven og SF

Disse fire spørgsmål er nogle af de mest centrale lige nu:

Som det også fremgik af årshoroskoperne for et par måneder siden, vil Barfoed blive siddende, til han bliver smidt ud – eller måske et par dage før. Men det er ikke lige med det samme, han er en stædig rad og får støtte af visse venner.

SF er også stædige, selv om de er i strid modvind på grund af selskabsskatten. De bliver maksimalt i regeringen til lige efter sommerferien. Men det kan også være omkring den 1. april, når Solen er i spænding til Pluto. Her kan Vilhelmsen komme i stærk modvind – eller rettere: endnu stærkere. Men det tyder mest på, at sommerferien bliver skillelinjen.

Både S og SF er kommet på kollisionskurs med baglandet i partierne, mest SF. Og vi skrev allerede, da regeringen tiltrådte i oktober 2011, at SF ville forlade regeringen. Dette ser jeg nu som den eneste mulighed for at kunne se sig selv i øjnene, efter at Anette Vilhelmsen gik med til en sænkelse af selskabsskatten. Hun ville ikke vise sig ved pressekonferencen, og overlod dette til Holger K. Flere tager nu afstand fra sænkningen af selskabsskatten, som aldrig har været SF-politik. Vi lavede en artikel om Özlem Cekic i et nummer af HOROSKOPET fra sidste år, og hun er en af dem, der protesterer mod skattesænkningen. Jeg tror, at SF må ud, ellers mister de endnu flere stemmer til Enhedslisten på grund af deltagelsen i en regering, der er mere blå end de blå selv.

DONG vil blive privatiseret, ellers kommer de ikke af med virkningerne af Plutos spænding til Solen, som vi har beskrevet mange gange her og i bladet. Børsnotering er eneste redning på sigt. Det bliver en hård proces, og de sidste nedskæringer er ikke kommet endnu. De må regne med en nedrangering i kreditværdighed. De hårde tider fortsætter til 2016, hvor spændingen mellem Pluto og Uranus slutter. Imens må livremmen spændes ind, og mon ikke Schur går af som bestyrelsesformand forinden? Det vil jeg bestemt tro.

Paven bliver som sagt tidligere på ugen sandsynligvis den canadiske kandidat, som får sin sag for med oprydning og genoprettelse af renommé efter retssager og pædofili-anklager. Vatikanet og hele den katolske tro står foran en opdatering af dimensioner, men der vil stadig være hård modstand af en fornyelsesproces, men den bliver nedkæmpet på et tidspunkt i tilstrækkelig grad til, at reformerne kan ske.  Det vil gøre drøje indhug i tilhængerskaren. 

 

Anders Bondo Christensen

Lærerforeningens formand er Fisk og har Pluto i spænding til Merkur i de næste to år og Uranus i spænding til Saturn lidt endnu. Det første aspekt betyder, at Bondo trækker sig senest om to år, sandsynligvis allerede inden for et år. Det andet aspekt betyder, at konflikten afsluttes inden for max en måned. Aspektet er slut om en uges tid, så med lidt held er konflikten løst om 1-2 uger.

 

 

Konkurrencepakken fremlagt

Det skete den 26. februar 2013 kl. 10.30: Nu gælder det konkurrencepakken, der skal sikre bedre konkurrenceevne. Og det er da utroligt, hvordan man lige kan ramme ind i de mest udfordrende tidspunkter på dagen. Det er igen galt med kommunikationen. Især for begivenheder, der starter lige omkring kl. 10.30. Det kan blive svært at realisere tankerne. Nu er der heldigvis også afspændinger, det hjælper lidt på tingene.

 Euroen var syg ved fødslen

Vi har skrevet meget om dette emne set astrologisk. Og konklusionen har hele tiden været, at den fælles mønt var så syg allerede ved fødslen, at den enten må afgå tidligt ved døden eller totalt transformeres. Det sidstnævnte kan sagtens være forpasset allerede, og så er der kun en vej – dødens vej over floden (bestemt ikke overfloden) Styx.

Euroen er indført endeligt den 1. januar 2002 og har i lighed med alle forløb begyndt på denne dato – uanset årstal og sted på Jorden – Pluto i spænding til den vigtige Sol. Da Sovjetunionen fik denne i 1989, ved vi alle, hvad der skete. Og da alle de vigtige ting i EU implementeres den 1. januar, herunder selv EU fra den 1.1.58, så er hele EU ude i stormvejr hele 2013. Det er på tide fx at gøre op med at flytte mellem Bruxelles og Strassbourg og med de enorme lønninger og pensioner, der udbetales. Og med de mange fodnoter og særbehandling af visse lande, herunder Storbritannien. Gør man ingen af disse ting, vil EU på det nærmeste nedlægge sig selv, i hvert fald i den nuværende form. Og Euroen er nok lost under alle omstændigheder.

 

Den 27. februar 2013 – dagen for at springe ud

Foråret (the spring) lurer lige om hjørnet. Ganske vist springer bøgen ikke ud endnu, men det besluttede jeg mig til kl. 3.30 i morges. Først sprang jeg ud af sengen, så tog jeg en masse noter, og så sprang jeg ud i bilen og kørte på job for at skrive dette, som jeg fandt nødvendigt, da jeg formoder, at mine epistler måske kan forekomme negative, hvad det naturligvis ikke er tilfældet, tværtimod. De skal blot forstås på rette vis. Jeg erklærer hermed på bedste Bond-agtige vis: Jeg er positiv – langtidspositiv. Så sprang jeg dermed også ud af skabet og er ikke længere kun skabspositiv. Om ikke på fuldtid, det er nærmest umuligt – men nu er jeg begyndt på deltid. Således nyudsprunget har jeg indset, at langsigtet positivitet i større doser kan virke negativt, hvilket har været ganske utilsigtet. Skriver jeg i fremtiden negativt eller kritisk, er formålet at eliminere det kortsigtede. Selv min astrologiske forskning i trafikulykker med dødelig udgang har til formål at reducere antallet af ulykker, som gerne må afskaffes helt, selv om det er urealistisk, når faktum er, at der er biler på vejene.

 Jeg ønsker som mange andre i bund og grund ægte og bæredygtig glæde og velfærd. Det skaber den ægte følelse af lykke og mening med livet. Og alle de artikler og indslag, jeg har skrevet om begrebet lykke på bloggen og i Astrologimagasinet HOROSKOPET har udelukkende haft til formål at fremme den langsigtede lykke.

Den 27. februar er ikke nogen tilfældig dag. I de seneste to dage har regeringen fremlagt et forslag til kontanthjælpsreform og en vækstpakke, og begge dele er kortsigtet positive. De er derimod ikke langsigtet positive, og det er her, der findes en meget væsentlig forskel. Det er klart, at kritik af de nuværende forhold kan lyde negativt i længden, men det er de ikke, når man stiller alternativer op til erstatning for det gamle og udtjente system, som udelukkende fokuserer på økonomi – altså velstand, ikke velfærd. Jeg ser udelukkende på velfærden som endestation, mens samtlige partiet i Folketingen, herunder Enhedslisten, kun fokuserer på velstand. Og dette gøres kun gennem etablering af arbejdspladser, mener man. Det vil naturligvis også skabe mere velstand, men velstand har mange negative bivirkninger, som jeg har beskrevet indgående ved tidligere lejligheder. Eksempelvis vil både forurening og CO2-udslip stige som følge af en stigning i velstanden, hvilket er sigtet med vækstpakken.

Kortsigtet og langsigtet positivitet

Når der tænkes langsigtet kan det ikke undgås, at der kommer kritik af alt, hvad der kun hjælper på kort sigt. Vækstpakken er positiv i sig selv, men kun kortsigtet, og dermed ikke langtidsholdbar. Her må vi tage den langsigtede positivitet i anvendelse og tænke helt nyt. Her kan jeg nævne Tænketanken Mikros forslag til ny boligpolitik, som det har været helt umuligt at trænge igennem med hos politikere mv. Hvis den overhovedet kommenteres, er det meget kort: ”Det ser da spændende ud, men…”. Nogle mener det er socialistisk og har så ellers ikke flere kommentarer. Men jeg vil kalde forslaget universelt, da det gavner helheden, og dermed den enkelte på en bæredygtig og langsigtet måde. Bygningerne er energirigtige og bygget af organiske materialer, og fællesskabet er selvforsynende i videst mulige omfang. Når der med tiden er etableret tilstrækkeligt mange bebyggelser, går man sammen og opkøber landbrugsjord, som naturligvis dyrkes økologisk. Gennem boligpolitikken kan man løse virkelig mange af de moderne udfordringer, såsom kriminalitet og visse psykiske lidelser. Alle i fællesskabet får en funktion sammen med sin PR-bolig – privilegium- og ressourcebolig. Læs forslaget, som udsendes på søndag til alle abonnenter på ugekommentarerne.

Kortsigtethed virker ikke på andet end det fysiske, økonomiske plan og kan dermed betegnes som symptombehandling.

Når blot vi hele tiden sørger for at øge velfærden, vil man ikke savne en øgning af velstanden et sekund. Og det er nemmere, end vi forestiller os. Blot viljen sættes ind hos den enkelte og fra politisk hold. Den nuværende krise er en kærkommen lejlighed til at gøre noget fundamentalt ved vore luksusproblemer. For sådanne er det, når stort set alle er sikret mad i munden og tag over hovedet. Hvis vi vågner op nu og handler, så vil resultaterne ikke udeblive. Vel at mærke de positive.

Vi må gøre os klart, hvor vi vil hen, og hvad vi vil med vore liv – og så ellers betragte ”krisen” som en mulighed for udvikling. Vi må tage en beslutning om at VILLE velfærden, og så gå i gang med at gennemføre projektet.

 

Dagens sjove

Under hård beskydning

Lebberal Alliancering er kommet under kraftig beskydning fra deres egen ungdom, der spiller russisk roulade(grab) med ønsket om en ændring af våbenloven. De mener, at man skal kunne købe våben til selvforsvar, især sådan nogle som Lars Hedegaard. De ældre i partiet kaldte dog til orden og undsiger deres egen ungdom. Men inden da kom partiet under så kraftig beskydning, at Simon Emil Ammunitionsbøl måtte være hurtig på aftrækkeren – og det var han i ”løbet” af få minutter. Nu føler de unge sig røvrendt af deres egne.

 

Ulvetid

I Danmark råber vi altid ”ulven kommer”, og når den så endelige er her, så bryder helvede løv. En fåreavler i Midtjylland har mistet otte får. Nu må vi se, om han ”får” erstatning.

 

UGEHOROSKOP uge 10 af astrolog Lykke Larsen, læs dit dagshoroskop på www.kvindetid.dk


 

VÆDDER
Du har nu mulighed for at lægge de sidste planer og gøre de endelige forberedelser, for det er nu, at tingene tager fart og det bliver meget lettere for dig at handle. Der er ingen tvivl om, at dit energiniveau stiger, men du skal også selv gøre noget, for det er tiltrækkende bare at dovne.
PS: Mulighederne er dine.
TYR
Det kan næsten ikke undgås, at der opstår misforståelser imellem dig og andre i denne uge. Der er stor fokus på kommunikation, og du kan komme til at ”brænde” dig ved at sige noget, du ikke skulle havde sagt. Opmærksomhed vil bringe dig langt.
PS: Gå efter dine drømme.
TVILLING
Det bliver en travl og til tider stressende uge på jobbet. Du kan med held trække på dine kollegaer, især dem der har mere erfaring end dig. Spørgsmål om etik kan komme op, og du må tage nogle beslutninger om, hvad der er rigtigt, og hvad der er fair.
PS: Skab hele tiden overblik.
KREBS
Mennesker du møder i disse dage, kan virkelig give dig noget at tænke over. Der er ingen tvivl om, at du kan få både god inspiration, og du kan se tingene mere klart igennem andres øjne. Du er meget hurtig til at lære nyt, så se dig om efter et spændende kursus.
PS: Tal med dem du møder.
LØVE
Det drejer sig mindre om dig og mere om andre mennesker lige nu. Du har en god dømmekraft så der, hvor andre ikke kan se klart, kan du gå ind og hjælpe. Der er mange, der gerne vil læne sig lidt op ad dig, og har skal du huske, at du ikke behøver at sige ja til alle. 
PS: Ved du, hvordan dine venner har det?
JOMFRU
Du kommer til at balancere på en tynd line. Du kan stå overfor en masse personlige udfordringer, og andre mennesker gøre det ikke ligefrem lettere. Glem alt om, hvad andre tænker og find dig et fast fundament at stå på. Du kan blive mere træt end normalt.
PS: Intet kommer af sig selv.
VÆGT
Du kan godt regne med, at der ikke bliver megen tid til afslapning, for tempoet er utroligt højt. Der er er mange bolde, du må holde i luften på samme tid, og det kan være, at du en gang i mellem taber en. Der vil åbne sig en masse døre for dig, du skal ”bare” vælge.
PS: Få andre til at deltage og hjælpe.
SKORPION
De mere kreative tiltag vil lokke, men dem er du også virkelig god til. Sørg for at skabe plads i hverdagen, så du får plads til at eksperimentere og lege. Har du børn, så vil de kræve en stor del af dig, og du må holde hovedet koldt for at undgå sammenstød.
PS: Tvivl ikke så meget på dig selv.
SKYTTE
Du er god til at se muligheder og løsninger, hvis du bare stopper lidt op og fokuserer. Især på hjemmefronten sker der en masse, og her er der brug for, at du er lidt mere struktureret. Dit parforhold kan blomstre, men det kræver, at du også plejer det. 
PS: Tag dig tid til en timeout.
STENBUK
Der bliver ikke tid til at slappe af. Der er mange ting, du skal nå i det daglige, og der er ingen let vej igennem. Du kan involvere dig i flere ting, end du burde, fordi du lader dit gode hjerte løbe af med dig, men det betyder mere travlhed, og det er ikke godt.
PS: Fokuser på din kommunikation.
I
VANDBÆRER
Da du er i tvivl om dine værdier, om hvad du vil, kan du havne i en slags limbo, hvor du ikke rigtig får truffet nogle beslutninger. Tingene skal gøres mere simple, så få ryddet lidt op i alle de ting, du har gang i. Økonomisk er det en dårlig uge at indgå handler i.
PS: Fokuser på det positive.
FISK
Det er virkelig en spændende periode, du er inde i. Der sker en masse i dig, og du kan finde på at tage drastiske skridt. Det er ok at eksperimentere, men du skal også huske, at have begge ben på jorden. Udnyt din energi målrettet i stedet for at sprede den for meget, sådan når du længst.
PS: Din indre styrke er stor.

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar