fredag den 9. august 2013

Afghanistan-krigen


Krigen i Afghanistan

Nu er det næstsidste hold danske soldater på vej hjem fra Afsindigstan, og debatten florerer. Den blev skudt i gang af den radikale Zenia Stampe, der mener det var en fejltagelse. Det kan jeg kun erklære mig enig i, og jeg har tidligere skrevet om dette her på bloggen. Det var ikke vanskeligt at forudse, at krigen ville blive tabt, og at vi gik ind i den for at tækkes USA. Det var et resultat af Fogh-Bush alliancen. At Stampe så timede sit indlæg forkert, er noget andet. Men nu er proppen gået af, og der debatteres indgående i pressen. Det er sådanne fejltagelser som denne krig, at Pluto nu sørger for bliver stoppet – og sandheden kommer frem, selv om tidspunktet er uheldigt af hensyn til den bataljon, der skal ned for at afslutte engagementet.

Stampe er en af dem, der er født den 30. marts og derfor har Pluto i spænding til Solen, så hun er inde i en turbulent periode. Af andre politikere, der er født den 30. marts kan nævnes Troels Lund Poulsen og Mathias Tesfaye.

Taleban vil på et tidspunkt om et års tid tage magten tilbage i Afghanistan, og derfor er det danske engagement ikke resulteret i det, der var hensigten, nemlig kampen mod terror. Men det har åbenbart ikke skræmt politikerne, der allerede har nye opgaver klar til de danske soldater andre steder i verden. På et tidspunkt vil den folkelige indstilling skifte og gå imod flere engagementer.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar