fredag den 23. august 2013


TILLYKKE med de 100 år

Den lille Havfrue – halshugning og lemlæstelse

I Danmark er de tre mest ”personer”, der ligger næsten på (Lange)linie, hvad berømthed angår, nemlig dronningen, Laudrup og så Den Lille Havfrue. Men det er nok havfruen, der løber af sejren, når det endelige regnskab skal gøres op.

Small is beautiful, siger man her til lands. Den lille Havfrue er indbegrebet af danskhed og symboliserer nationen ned I mindste detalje. Sådan bør det også være, når hun er ”født” i Jomfruens tegn – det vil sige: opstillet. Vi har ikke tidspunktet, men det kunne godt være kl. 13.00. Jeg ved heller ikke, om der var en ceremoni dengang, men ved nogen noget, så sig meget gerne til. For med en sådan berømmelse som havfruen, så BØR vi kende hendes horoskop.

Hvis det viser sig at være kl. 13.00, så står Ascendanten i Skorpionen (død). Hun er blevet myrdet – eller skal man kalde det for attentatforsøg – flere gange. Hovedet er savet af to gange, og en arm er også røget af.

Jeg havde et perifert venskab med Jørgen Nash, som dog benævnte mig som sin gode ven. Hans maleri af Tycho Brahe var udstillet i Astrologisk Museum i en længere periode, vistnok i 1996-98. Det var i hvert fald med, da København var Kulturby i 1996, hvor AstrologiHuset over en hel uge arrangerede sin egen Kulturby 96, da vi ikke kunne være med – vi var ikke kulturelle nok. Værket var udstillet i slutningen af 90´erne i Valby, og Nash indrømmede over for mig i den periode, at han var ”morderen”. Billedet blev hentet af Sønnen Carsten, lige inden vi flyttede fra Valby til Nørrebro. Indrømmelsen skete, da jeg lavede hans horoskop i restauranten på Københavns Hovedbanegaard i midten af 90´erne.

Så vidt jeg husker, var der en sammenhæng med, at han altid kaldte sin kone for Lis havfrue (Lis Zwick Nash).

Ascendanten står i harmoni med kærligheds- og skønhedsplaneten Venus i Krebsen. Og både Krebsen og Skorpionen er vandtegn, som det sig hør og bør for en havfrue.

Men ret skal være ret. Teknisk set er havfruen ikke født i Jomfruen tegn, men i Løvens. Ganske vist så tæt på Jomfruen, at horoskopet skal tolkes som half-and-half. Medmindre havfruen først er blevet indviet eller opstillet kl. Ca. 19.00 eller derefter. Så er det ren Jomfru. Men vi må nok nøjes med det halve.

Venus er i konjunktion med Vandplaneten Neptun, der også står for drømme og eventyr, hvorfra hun jo også kommer. Og konjunktionen sket endda i et vandtegn, så det kan ikke være meget bedre.

Herskeren over Ascendanten er Pluto, og den står godt til Solen og gør hende langtidsholdbar. Udlandet kommer ind via Jupiter, som står flot til både Månen (følelser pog fædreland) og MC (mål). Denne stortrigon sker i jordtregn, så både jord og vand er meget inde i billedet, hvad der også passer meget flot med virkeligheden. Luften er repræsenteret med fire planeter, og ilden med to. Hun er jo lavet af metal, vistnok kobber, og jern og metal hører til ildtegnet Vædderen.

Sagde nogen, at tidspunkt for opstilling var tilfældigt?

PS: Det skal med, at tidspunktet kunne passe fint med mordet i 1964. Så ville Pluto stå på MC og udløser spændingen til Mars (metal) og Saturn (skæbne) – DET er da godt nok spændende. Mars (hovedet) og Saturn (skæbne) står i Tvillingerne, som harmonerer med de to mordforsøg, hvor man gik efter hovedet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar