tirsdag den 20. august 2013


Jernmænd og humor

I de seneste dage har der i København været gange i de hårde aktiviteter – både maratonløb og maratonopera. Søndag gennemførte kronprinsen under massivt presseopbud Copenhagen Ironman – eller hvad den nu hedder officielt -  og burde have Jernkorset af 1. grad overrakt af dronningemoderen.

Som kulisse til ironman´en – eller også var det omvendt – kunne man i Christianskirken overvære Wagners ”Ringen”. En kraftpræstation over flere dage, så enhver ironman godt kunne gå hjem og lægge sig. Antallet af sangere og musiker var skåret ned til et minimum, og alle sangere havde flere roller. Det skulle efter sigende have været ganske fantastisk at overvære. Og så har jeg slet ikke snakket om kirkegængernes udholdenhed i de mange timer på hårde kirkebænke. Man må i sandhed sige, at der var gang i jernet.

På væggen hang endnu en jernmand på sit kors.

Faktisk går der også ild i Ringen, som ender i Ragnarok. Ringen ligger i Rhinen og bringen op (på Jorden), og her har vi pludselig astrologien inde i billedet med elementerne Ild, luft og jord. Og når Ringen bringes op på Jorden, så er luften – det fjerde element – automatisk aktiveret.  Og med jernet har vi endda næsten det femte (kinesiske) element: metal. I kinesisk astrologi har man også træ som element, og det kan man kun forbinde med manden på trækorset – som måske også burde have overrakt jernkorset, men det er jo alt for sent nu.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar