søndag den 11. januar 2015

Uge 3 astrologisk set

Uge 3 astrologisk set

INDHOLD:
Ugen, der kommer
Terroren opklaret som forudsagt
Terror I Danmark 
Sexanklager mod prins Andrew
Det musikalske komma
Bilka Bebudelsen – Helle-humor
Terror des Hommes
Ugehoroskoper for alle tegn

Ugen, der kommer
Merkur og Venus bliver ved med at følges ad, læs evt. om dette direkte på bloggen eller i ugebrevet for i søndags. Ugens vigtigste aspekt er Mars´ spænding til Saturn, som allerede begyndte at trække op i sidste uge. Aspektet er eksakt torsdag, men virker hele ugen. Men altså stærkest torsdag. På den måde udløser Mars også spændingen mellem Saturn og Neptun. Dette giver nogle tømmermænd efter en hård periode med andre spændinger. Da planeterne står i hhv. Fiskene og Skytten, er det religiøse aspekt i fokus. Skytten står for internationale forhold, så nu skal vi indstille os på en lang og sej debat om udlændinge/flygtninge/indvandrere.  Også uddannelses- og sundhedssystemet er i fokus, når de to tegn er blandet ind.

MANDAG
Formiddagen er meget harmonisk med Månens harmonier til Merkur og Venus. Meget hyggesnak og sanselighed er på banen. Det er staks være senere på dagen, hvor der kommer en urolig eftermiddag, hvor Månen spænder både Uranus og Pluto op. Det kan give stress og konfrontationer, der kan skyldes negative følelser og reaktioner. Det gælder kun (som altid på denne side) dem, hvor spændingerne rammer ind i de enkeltes horoskoper. Mars går i dag ind i Fiskene og medfører nogle uger med fokus på følelser, intuition, drømme, religion, det spirituelle og i det hele taget alt, hvad der ikke kan måles og vejes.

TIRSDAG
Morgen og aften er i god harmoni med fin humor, optimisme og opfindsomhed, men formiddagen kan godt byde på følelsesmæssige udsving, da Månen spænder Solen op. Så er mange ret let påvirkelige af det, der siges og i det hele taget sker omkring dem.

ONSDAG
Ugens mest harmoniske dag, hvor Månen kl. 00.44 går ind i Skorpionen og medfører dybde og intensitet. Midt på dagen går den i harmoni med Neptun og øger sensitiviteten på den fine måde. Også drømme, fantasi og intuition er nu i højsædet. Og så er harmonien mellem Merkur og Uranus eksakt i dag. Det vil sige, at kommunikation, indlæring og positiv nysgerrighed står virkelig godt i dagene heromkring, men især i dag. Mange tænker nyt og får geniale indfald.

TORSDAG
Dagen begynder med, at Mars er helt eksakt i spænding til Saturn, som står for skæbne og krise. Er man født i begyndelsen af de bevægelige tegn Fiskene, Jomfruen, Skytten og Tvillinger rammer den spænding lige i nakken på Solen i disse horoskoper. Er man født der, eller har planeter stående i begyndelsen af disse tegn, så skal man tage det stille og roligt – følge det tempo, der sætter sig selv og lade tingene have deres eget forløb. Og så ellers tage langsigtede og grundigt udtænkte beslutninger. På den måde harmoniserer man spændingen. Læs evt. om denne spænding i indledningen.

FREDAG
I dag går Månen ind i Skytten og lægger ud med, at den blander sig i den nævnte Mars/Saturn-spænding. Derfor kan dagtimerne blive hårde for dem, der er nævnt under torsdagen – født i begyndelsen af de bevægelige tegn. Om aftenen tager Månen en spænding til kaosplaneten Neptun, så fredagen er ganske lumpen og måske den mest uharmoniske i hele ugen. Tag det roligt, både derhjemme, på jobbet og i trafikken.

LØRDAG
Dagene i denne weekend hører til ugens mest harmoniske, især i dag. Månen laver ikke andet end harmoniske aspekter – og endda på samlebånd. Dagen starter med en harmoni til Uranus der øger hjernekapaciteten og opfindsomheden. Så til Merkur, der er god for logik, indlæring, nysgerrigheden og intellektet generelt. Om eftermiddagen er det Venus ´ tur, og så skal der hygges og haves kvalitetsoplevelser – fx en god middag. Om aftenen er der gang i den med fest og højt humør – Månen står flot til Jupiter, så der er ikke noget at komme efter i dag – nyd det i fulde drag!

SØNDAG
I dag kl. 13.04 går Månen ind i Stenbukken, så nu er der meget mere ro på efter lørdagens vilde liv.  Om aftenen står Månen godt til både Mars og Neptun, og det kan give en meget kreativ aften, hvor drømme og intuition er vigtige ingredienser.   

Terroren opklaret som forudsagt
Frankrig i astrologisk undtagelsestilstand på grund af de mange spændinger i landets horoskop, som vi tidligere har skrevet en del om. Den 5. Republik er grundlagt den 5. oktober 1958 i Paris, formentlig ved midnat, men det rigtige tidspunkt kan sagtens være senere på dagen. Og jo senere det ligger, jo mere er der stadig gang i det aspekt, som eller teknisk set er slut, nemlig Plutos spænding til Solen i lighed med alle der er født den dag, uanset fødselstid. Her står Solen sammen med Merkur, og når to planeter rykker i en tredje, så regner man med en større rækkevidde af aspektet. Under alle omstændigheder udløser kriseplaneten Saturn i hele 2015 spændingen mellem Mars (krig, aggressivitet, terror) og Pluto (vilje, død, transformation). De vil derfor stadig have økonomisk krise i hele 2015. Og ved det kommende valg vil ekstremerne herske endnu mere, end de plejer. Læs evt. direkte på bloggen, som er opdateret i ugens løb:
Senest har vi skrevet om den nylige terror, at sagen ville blive opklaret og koste flere menneskeliv ud over de 12 den 7. januar – men at der ville gå noget tid, før den endelige opklaring ville komme. Lige nu er der en vigtig brik, der mangler, nemlig kæresten til den tredje terrorist, som tog gidsler i det jødiske supermarked
Det skete efter, at de to brødre havde taget gidsler i et trykkeri i landsbyen Dammartin-en-Goële ca. 40 km nordøst for Paris den 9. januar kl. 9.15. Det er ikke underligt, at fredag blev en afgørende dag, for det væltede med spændinger, især om formiddagen, hvor Månen var i spænding til både Saturn (skæbne, krise) og Neptun (kaos, religion m.v.) og til Mars (krig, terror, vildsomhed). Gad vidst, om det pågældende trykkeri har trykt noget provokerende efter brødrenes mening, eller det var et helt tilfældigt sammentræf.
Men hvad med terroristernes horoskoper. Den ene bror, Said, er født den 7. september 1980 i Paris og har terrorplaneten Mars i Skorpionen i spænding til Venus. Der er to planeter der står for religion, nemlig Jupiter og Neptun, og de står i spænding til hinanden! Begge er de særdeles meget aspekteret. Jupiter står i konjunktion med både Solen (ham selv), Merkur (kommunikation, indlæring) og Saturn (skæbne). Jupiter aspekterer også friheds- og revolutionsplaneten Uranus, så han er en mand, der vil kæmpe for det han tror på. Fødselstiden kendes ikke, men alt andet lige har han modsat sin broder ingen spændinger i denne tid, så enten er det broderen, der har været drivkraften i den aktuelle terrorsag, eller også er det broderen, der har været mest martyrhungrende. Men ser vi på deres respektive grundhoroskoper er det nok Said, der er mest religiøs, men lige nu har Cherif de mest religiøse aspekter, idet Neptun er i spænding til både Solen og Uranus. Han er født den 29. november 1982 i Paris. Han har 4 planeter i Skytten samt en konjunktion mellem Saturn og Pluto, så fanatismen hersker her, hvis den får ”gode” vækstvilkår. Jeg har ikke kunnet finde den kvindelige parts data. Hun hedder Hayat Boumedienne. Nogle mener, at hun har været med sin kæreste i supermarkedet, men at hun er undsluppet sammen med nogle af gidslerne.  De vigtigste datoer har indtil nu været den 7. og den 9. – måske bliver der et efterspil den 13.
Cherifs Neptun spændinger kan have forårsaget en eller flere forkerte beslutninger, så terrorangrebet – eller gidseltagningen - ikke gik som forventet – eller at det ”bare” var flugten, der gik galt og endte med døden. De ville helt sikkert gerne have taget endnu flere med i døden, end det blev tilfældet. Så den del gik i hvert fald galt set med brødrenes øjne, og af de to havde Cherif den klart svageste dømmekraft lige nu, og det kan vi prise os lykkelige for midt i tragedien, som sagtens kunne være blevet meget værre.
Hvad angår de stærke spændinger den 9.januar kl. 9.15 står Saturn i 10. hus, ikke langt fra MC. Der er med i et såkaldt T-kvadrat til Månen i 7. hus samt Mars og Neptun i 1. hus. Det er meget stærke aspekter. Kl. 13.15 står Saturn i 7. hus og hersker over MC – også stærke sager, men da der sker noget afgørende kl. 16.55 og kl. 17.13 er det endnu stærkere. Her går DC henover Solen og udløser dennes spænding til Uranus og Pluto (død). Nu var det terroristernes tur til at dø.
Nu vil der følge en tid med at læge sårene og med eftertanke over, hvad man skal stille op med ekstremisme i fremtiden – og imens vil Marine le Pen score endnu højere i opinionsmålingerne.

Terror i Danmark?
Det er aspekter, som dem vi har her i 2015 i landets horoskoper, der kan betyde, at vi oplever terror. Det betyder ikke, at den VIL komme, men at vi skal passe bedre på, end vi plejer, for at UNDGÅ det. Dette er naturligvis langt lettere sagt end gjort. Men vi kan gøre, hvad vi kan. Ud over de sædvanlige foranstaltninger som fx efterretningsaktiviteter burde politikere og andre være langt mere opmærksom på bønnens og tankens kraft. I den kristne kirke findes begrebet forbøn, og det er al ære og respekt værd – og en styrkelse af sådanne initiativer, gerne i grupper, vil kunne udgøre et virkningsfuldt værn imod ondskab. Dan gerne grupper, som sender lys og beder for det gode på samme tidspunkt hver dag, uge eller måned. Er dette ikke muligt, så afsæt gerne nogle minutter hver dag til at sende lys til/bede for landet og hele jordkloden. Alt vil hjælpe til at modvirke ondskab. Det vil samtidig styrke sammenholdet mellem mennesker, hvad der også er meget vigtigt i sådanne spændingsfyldte tider.
Fuldmånen den 4. januar var årets første og har derfor betydning for hele året 2015. Regner man Måneknuderne ind i tydningen af fuldmånehoroskopet, blev der dannet et storkors mellem knuderne, Månen, Uranus og Pluto. Dette giver ofte opstande og uro, både mellem mennesker og på økonomifronten.
Derfor vil 2015 blive et år med opbrud og turbulens, både politisk og økonomisk. Det er et begyndende farvel til gamle strukturer og et goddag til nye. Sidst, Uranus og Pluto var i spænding til hinanden, var konjunktionen i tresserne, hvor der var økonomisk optur. Det kan vi ikke vente denne gang, hvor der skal ryddes op efter den optur, som har øvet vold på miljøet, naturen og mennesker. Nu siger Uranus og Pluto samstemmende stop. Men vælger vi at ignorere dette advarselssignal, og det tyder alt på. Så vil der meget snart blive sunget flerstemmigt for at stoppe os i vores vildfarelser, hvor alle råber med i vækstkoret – vel at mærke, hvad angår den materielle vækst. Nu er det efter min bedste vurdering den åndelige vækst, der skal have råderum, og det vil planeterne vide at bane vejen for.
Et paradigmeskift står med andre ord for døren, og jeg vil opfordre alle behjertede sjæle til at sende ekstra meget lys i dette år, hvor Mars er angrebet i landets horoskop. Den står i det angstfyldte 8. hus, og Uranus og Pluto har taget fat i den. Jeg har nævnt dette tidligere, men de aktuelle begivenheder i Frankrig gør det vigtigt at gøre opmærksom på de himmelske konstellationer og tage forholdsregler ud fra dette. Der er naturligvis også det økonomiske aspekter i disse spændinger, men dem har vi beskrevet indgående tidligere, ikke mindst i det nye nummer af Astrologimagasinet HOROSKOPET.

Sexanklager mod prins Andrew
Man hverken kan eller skal naturligvis ikke afgøre noget skyldsspørgsmål gennem astrologien. Men når det er sagt, skal det tilføjes, at man stort set altid – hvis fødselstiden er korrekt – kan se de væsentlige ting, folk kommer ud for i deres liv. Og her må man nok sige, at Andrew igen har bragt sig selv i vanskeligheder. Og det er dem, man kan se i et horoskop, hvor man på forhånd vil forvente, at sexplaneten Pluto er inde i billedet, eventuelt sammen med skæbneplaneten Saturn.
Prinsen er født den 15. februar 1960 kl. 15.30 i London, og han har ganske rigtigt de to planeter i spænding, og interessant er det en gensidig spænding Pluto er i spænding til Saturn i 6. hus (helbred) – og Saturn (skæbne) er i spænding til Pluto. Derved udløses spændingen mellem Solen og Pluto i hans horoskop. Dette antyder i allerhøjeste grad noget om udfordringer på sexfronten, men at det lige præcis skulle vedrøre et forhold til en mindreårig sexslave for længe siden, det ville man aldrig kunne konkludere astrologisk. Og i øvrigt kan anklager om noget jo være nærmest invaliderende i sig selv. Solen står på 8. husspids (sex) og hersker over AC – derved bliver den horoskophersker og særdeles væsentlig for tolkningen af horoskopet som helhed. Han ER altså ude i en hård, turbulent og udfordrende periode, hvor han skal vise, hvem han er. Uranus er jo også med i det hele, så han vil opleve meget stress og uro i år.

Det musikalske komma- ny udgave
Danmark er et lille land, hvor de små ting har stor betydning. Intet andet sted i verden er de små kommaer vigtigere end her, hvor de skaber stor debat. Vi går op i de små ting som ingen andre steder i verden. Sikkert på grund af vores generelle lidenskabsfilosofi: Small is beautiful. Vi har eksempler på vore drømme om noget højere. Tænk blot på navne som Himmelbjerget, Mols Bjerge, De Lollandske Alper og De Fynske Alper, selv om der her hører noget selvironi med i det.
Vi er måske også et ret bange land. I hvert fald har Dansk Sprognævn ikke turdet tage stilling til det vigtige kommaspørgsmål. Jeg tør slet ikke tænke på den tid, hvor de skal tage stilling til parentesen. Det bliver ikke kønt at se på, men nok desværre noget, vi nødvendigvis må gennemleve til den tid. Det er nærmest angstprovokerende i en grad, så der er foretaget den ene overspringshandling efter den anden i Dansk Sprognævn, at vi nu er havnet i en ganske fortvivlende situation, som har krævet handling på kommafronten, men det sidste ord er ikke sagt i den sag – de må snart tage navneforandring til Dansk Sproglevn!
Nu skal det snart afgøres, hvordan vi skal sætte kommaer i fremtiden, eller skal det? Jeg vil æde min gamle hat på, at der heller ikke kommer endelig klarhed over tingene denne gang. Det vil ikke afhjælpe situationen afgørende, at der nu snart kommer nye retningslinjer, som skal godkendes af Dansk Sprognævn, som er blevet kendt for sin markant valne holdning og konstant gør et stigende antal sproglige elementer valgfrie. Derved har de efterladt en forvirring, der nu bl.a. medfører, at vi må ud i et større opgør om detaljer. Vi står nu og blafrer i vinden i et ingenmandsland, hvor kaos hersker, fordi næsten alt er tilladt. Jo, vi ER en fodnotenation, som vi kender det fra EU-forbeholdene. Vi vil gerne være med, bare med nogle klare undtagelser. Sprognævnet har så at sige kørt en undtagelsespolitik frem for en klar linje, og det har ført til en babylonisk forvirring, som råber på opstramninger, medmindre man altså vil gå helt over i den modsatte grøft og tillade alt. Og nu er vi faktisk nået dertil, at vi lige så godt kan tage konsekvensen og sige velkommen til det musikalske komma, og dermed til det gennemmusikalske sprog!
Jeg har selv oplevet stor forvirring omkring emnet. Jeg vil derfor klart gå ind for at indføre det musikalske komma. Jeg håber, det vil være livgivende med et sådant helt nyt udtryk, og det håber jeg kommer tidsnok til at få en passus ind om begrebet i de nye retningslinjer.
Det musikalske komma går i al sin gribende enkelhed ud på at sætte kommaer efter gehør for på den måde at gøre tekster mere personlige – netop ved HJÆLP af kommasætning. Altså ny magt til kommaet ved at bruge det som et (musik)instrument i samklang og samarbejde med andre instrumenter, så teksterne fremstår mere som en symfoni og en helhed. Hvis man laver for faste regler, kan vi jo se, hvordan det går. Regler er til for at blive brudt.
Kommaer bliver på den måde mere individuelle og kan bruges mere virtuost på linje med sprogblomster i selve teksten. På den måde får vi skabt kommablomster i stedet for komma-konformiteter eller endda kommablokeringer.
Kommaelskere, forener Eder! Til kamp mod konformiteten. Slip kommaet frit! Nedsæt din egen kommakommission til kamp mod kommakamæleonerne i sprognævnet.
PS 1. Naturligvis vil alle, der har lært kommasætning dengang, der ikke var det mindste problem i det, helt frit gøre som dengang, der var tider til, og hvor man aldrig var i tvivl!
PS2: Dansk Sprognævn vil ikke være politi for os, siger de. Nævnet opfatter sig selv som et redskab for sproget, som det udvikler sig. Opgaven går ud på at lytte til sproget, registrere det og følge med i udviklingen. Men så har de sovet i timen, hvad angår det nye komma, som nogle fortænkte hoveder må have konstrueret i kedsomhed. Det bliver spændende at se, hvad de kommer op med meget snart.

Bilka Bebudelsen – Helle-humor
Det trækker op til en (til)navneforandring for statsministeren, som hidtil har gået under dæknavnet Gucci-Helle. Efter Thornings Bilka-eskapader vil jeg foreslå, at hun ansøger om navneændring til Bilka-Helle, som også skulle være bedre numerologisk, og det er jo ikke nogen skade til op til et valg, som hun drømmer om at vinde, så hun ikke lider det fjerde nederlag i træk. Og hendes horoskop er mindst lige så godt som Løkkes, som dog fører så meget på points, at det kan være svært at indhente, men hun skal naturligvis gøre alt for det, og her indgik Bilka som et led i bestræbelserne – og måske har hun fået en bebudelse fra oven – fra hovedbestyrelsen – om at hun vil vinde, vis bare hun tager til Vestegnen, hvor hun jo kommer fra, det fik vi at vide i flere omgange i nytårstalen. Og husk, at man sagtens tage en pige væk fra Vestegnen - det er faktisk ret umuligt at lade være med - men det er ganske og aldeles muligt at tager Vestegnen ud af pigen. Én gang Vestegn – altid Vestegn! Med andre ord: Intet nyt fra Vestegnen…
Men tilbage til Helles Hunch om, at hun godt kan vinde valget: Jeg kan slå Løkke! Om ikke andet, så slå en Løkke rundt om halsen på ham for på den måde at ombringe ham, så det bliver lettere at genvinde regeringsmagten. Det vil måske være lidt lettere at slå Jensen end Løkke. Men her skal man huske, at Løkke er født i Tyrens tegn, og det ligger ikke langt fra martyren – og her skal man ikke underkende effekten af døde martyrer, som fra deres himmel, hvor de er sammen med 72 Jomfruer, godt kan udgøre noget af en trussel mod dem, de bekæmper. Det bliver derfor spændende at følge kombinationen mellem Mar(s)tyrer og Jomfruer op til næste valg. Jeg tror bestemt på, at det vil være en fordel, for så kan Løkke måske også bedre undgå at lave en af de fejl, han er så berømt for i levende live. Et bilag kunne let blive væk – som brændt i bilæggerovnen – eller rettere: bilagsovnen.
Helle har også kontakt til det hinsides via Helles Angels. Jeg opsnappede en clairvoyant forbindelse til Bilka-episoden, som var sendt fra Himlen til Helle – og ikke til Hellevede som før i tiden, hvor hun tabte det ene valg efter det andet. Statsministeren er nu ikke bare i medierne længere, hun ER et medie. Hun har kort sagt modtaget en bebudelse fra de højere magter, selv om mange mener, at sådanne slet ikke findes herhjemme. Thorning har modtaget en bebudelse – Hellae Bebudelse: Hun skal nedkomme med en velkommen valgsejr lige inden sommeren; og at denne begivenhed ligger ikke tilfældigt, men lige i opposition til julen, som jo har tradition for bebudelsen – eller rettere: Nedkomster! Denne begivenhed skal efterfølgende fejres hvert år, og der skal nedskrives et evangelium i den vigtige anledning: Helle-evangeliet, i modsætning til det himmelske evangelium om Herren i det høje og hans disciple. Her handler det bare, om Fruen i det Høje og hendes Ministre, som der retteligt kun burde være 12 af. Der er med andre ord gået inflation i ministerposter, og det er noget af det vigtigste, Vor Frue skal have styr på efter den forhåbningsfulde valgsejr.
Hendes første handling efter sejren vil være at materialisere den befaling, som vil udgå fra Hovedbestyrelsen om, at alverden skal skrives i mandattal.
PS. Det var vel nok godt, at Thorning ikke var træner for håndboldherrerne indtil for nylig, for så var hun blevet ofret på korset som Jan Pytlick, som sammenlignede sin nylige fyring med korsfæstelsen.
Jeg vil dog slutte med at slå dette faktum fast: Ingen roser uden Thorning! Vejen til valgsejren vil være belagt med torne – først til Thorning, og derefter helt til Golgata!
Mens dette skrives fik jeg min helt egen bebudelse. Det kom til mig, at man i fremtiden og den er jo altid vigtig, for findes der ikke en fremtid, findes der intet – vil benævne Helles Hunch for Bilka Bebudelsen. Der kom også en hunch ud af at besøge Mette? I Valby, som også ligger en smule mod vest. Den fremtidige film om Socialdemokarterne vil komme til at hedde: De red mod Vestegnen. Helle bør i valgkampen iføre sig en vest, som hun dog skal huske selv at betale, så det ikke går som med Løkke. Kun på den måde vil hun opleve paradiset – den vilde Vestegn.

Terror de Hommes
Det hedder egentlig Terre des Hommes – menneskenes Jord. Men i øjeblikket skulle man tro, at det lød som i overskriften.

UGEHOROSKOP uge 3 - 2015 af astrolog Lykke Larsen, læs dit dagshoroskop og ugehoroskop på www.kvindetid.dk


VÆDDER
PS: Spekuler ikke så meget, tag lidt let på tingene.
TYR
PS: Du får ikke meget tid til at slappe af.
TVILLING
PS: Lær noget nyt og interessant.
KREBS
PS: Det er ikke alt, du skal sige højt.
LØVE
PS: Få afsluttet gamle projekter.
JOMFRU
PS: Tag dig tid til at hjælpe andre.
VÆGT
PS: Vær forberedt på forsinkelser.
SKORPION
PS: Du kommer langt med en optimistisk tilgang til tingene.
SKYTTE
PS: Find din indre styrke.
STENBUK
PS: Prioriter det, der er vigtigst for dig.
I
VANDBÆRER
PS: Du må gerne forkæle dig selv lidt.
FISK
PS: Du er god til at gennemskue andre.Ingen kommentarer:

Send en kommentar