søndag den 12. maj 2013


Kommentarer 20
 
Information og tilbud
 
BEKLAGER FARVERNE I DET FØRSTE INDSLAG, DE HAR SAT SIG FAST!
 
Giftes den 7-9-13?
Her er et helt nyt tiltag fra Københavns Kommune, der er sprunget ud i at bruge astrologien på den lidt mystiske dato. Skal dog lige sige, at mit indlæg er blevet noget forkortet, men alle brudepar vil få teksten udleveret i sin fulde længde. Her er linket til kommunens hjemmeside:
 
Vi er nu e-bogs forlag – fantastisk tilbud
Forlaget Galaxen blev den 9. maj 2013 kl. 12.52 til et e-bogs forlag. Eller rettere: Vi er nu OGSÅ et e-bogs-forlag, idet min bog Astrologiens Univers kan downloades for kun 49 kr. til og med den 19. maj. Papirudgaven havde en normal pris på 358 kr., men sælges lige nu på udsalg, som introtilbud på grund af de nye tider. Det må fejres. Ligger lige her: http://www.astroshop.dk
Vi gik i luften med MC på de fire Tyreplaneter Solen, Merkur, Venus og Mars, som alle står godt til Pluto i denne tid. Igen er 9-tallet inde i billedet (ofte sammen med 1-tallet), som det næsten altid sker ved vigtige hændelser her i huset – som stiftedes den 9.11.1991, og museet kom til 19.9.1999 - og sådan er der en del tilfælde.
 
Engleprinsessens ny cd endelig kommet
Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordengs cd skulle have været indspillet for længst, men der kom hele tiden noget i vejen. NU er den her endelig: 33 meditationer på dansk fra BEGGE bøger: Mød din skytsengel og Englenes hemmeligheder.
 
Kirsten Bruns karma-clairvoyance
Du kan nå at tilmelde dig til i morgen kl. 19.00. Kirsten ”medbringer” en nulevende person, som har været meget kendt i sit tidligere liv.
 
Astro-karmisk clairvoyance
Kirsten og Karl Aage Jensen har nu fået gang i samarbejdet, som de kalder for astro-karmisk clairvoyance. En nærmere beskrivelse vil blive udleveret på mandag, og den vil blive lagt på vores respektive hjemmesider.
 
Grand Prix
Vi skyder senere på ugen på, hvem der vinder Grand Prix´et.  Danske Emmilie de Forest ser ud til at have en god mulighed, men læs direkte på bloggen i ugens løb, senest torsdag.
 
Antikvariatet tilbyder
Jane Ridder – Patrick: “A handbook of medical astrologi” 70 kr.
Lars Steen Larsen: ”Astrologiens ide – fra Babylon til Big Bang”. Kanongod bog indbundet og som ny til kun 160 kr.
Derek Appleby: ”Horar astrologi” kun 98 kr.
Johan Hjelmborg: ”Øjebliksastrologi” kun 98 kr.
 
Ugens syner af Kirsten Brun
Ugen, der kommer, er en uge med megen fart på, men på den gode måde. Det handler om at få tingene fra hånden. Der er meget dynamik i energierne. Det betyder handling og socialt samvær. Det er en udadvendt energi. Vi har nu analyseret alt for længe og tænkt alt for meget. Der kommer nu flere direkte kommentarer uden alt for meget udenomssnak. Det gælder både politikere og manden på gaden. Der vil i det hele taget være lidt flere kommentarer fra baglandet. Der er nu mere aktivitet. 
En anden væsentlig energi er rolig og meditativ - kærlighedsenergi med fordybelse, ro og kærlighed. Og kærlighed er et tema hele sommeren.
Livet er ligesom ved at vende. Der er også en mild samtaleenergi, hvor vi taler pænere til hinanden Der vil blive mindre brok og mere samtale.
En uge, hvor man får noget fra hånden og møder hinanden mere ansigt til ansigt – og man giver rum.
 
Kærligst Kirsten
 
 
Ugen, der kommer - 20
Ved midnat natten til torsdag går Merkur ind i eget tegn, Tvillingerne. Så øges den mentale og den kommunikative aktivitet. Mandag er Venus i spænding til Neptun, og den virker i nogle dage. Her skal man passe på pengene, værdierne og hvad man investerer i. Også kærlighedslivet er ramt af dette aspekt.
Lørdag er det Merkurs tur til at spænde Neptun op, og så kan mange være naive eller lyve for sig selv eller andre – i dagene omkring lørdag. Søndag står Venus i eksakt harmonisk sekstil til Uranus og sætter gang i harmoni, kærlighed, værdier – ny inspiration på disse områder.
Jupiter er uaspekteret, hvad der kan hæmme vækst og udvikling. Der er stadig tre planeter i Tyren det meste af ugen, så den står stadig på en stor portion nydelse og kvalitet.
Alt i alt en blandet uge med spændinger og harmonier, men det gennemgående træk er Neptun-spændingerne, som man skal passe mest på: løgn, bedrag, forstillelse, svindel og humbug samt illusioner.
 
 
MANDAG
Klokken lidt i 12 går Månen ind i Krebsen og øger til og med onsdag behovet for familieliv og nærhed. Mange har behov for at rette blikket indad eller være alene med jævne mellemrum. Dagligdagen og de vante omgivelser er væsentlige. Som nævnt i indledningen skal man være forsigtig i pengesager og kærlighedsanliggender.
Ved 22-tiden går Månen i harmoni med Neptun og udløser dennes harmoni med Saturn. Dette medfører at aften og nat er meget harmoniske, og realiteter og drømme går hånd i hånd på smukkeste vis.
 
TIRSDAG
Ugens problematiske dag, hvor statsministeren må veje sine ord på en guldvægt. Spændingen virker hele dagen, men er mest aktiv sidst på formiddagen og midt på dagen. Venus-spændingen til Neptun virker stadig, og Merkur-spændingen til Neptun begynder så småt at virke, så i dag kan en del komme galt af sted, især hvis større projekter sættes i søen. Send gerne eksempler på sådanne, så kan vi alle lære deraf.
Man bør rydde op i sit eventuelle rod på en sådan dag og leve i nuet. Men i dag kan ikke mange lide smalltalk. Det er dybdernes dag.
 
ONSDAG
Om natten står Månen godt til Mars og giver energi. Midt på dagen tager den Solen og giver vitalitet og helhed - et meget flot aspekt - og sidst på aftenen og først på natten står den flot til Merkur(kommunikation), så her har vi en af ugens bedste dage. Der er dog tidsrum, der ikke er lige så gode, fx 10.00-10.30 og igen præcis 12 timer senere, hvor spændingen mellem Uranus og Pluto udløses af MC i begge perioder.
Desuden er der to perioder mere, der ligger ca. 6 timer forskudt for de nævnte perioder, samt 4 sådanne perioder mere, hvor AC/DC-aksen passerer denne spænding. Jeg påtænker at udvide dagsanalyser betragteligt med sådanne perioder m.m., og så vil de kunne bestilles som særabonnement. På den måde kan man kende hver dags gode og dårlige perioder på forhånd og derved få mulighed for at navigere uden om de uharmoniske og ind i de harmoniske perioder. Giv gerne respons, om det kan have din interesse. Ellers vil jeg ikke bruge mange timer om ugen på det.
Ved midnat natten til torsdag skifter Merkur til Tvillingerne, og så øges den mentale og kommunikative aktivitet.
 
TORSDAG
Døgnet begynder med, at Månen går ind i Løven, så nu følger to et halvt døgn med højt til loftet, vitalitet og store armbevægelser, hvilket kan være ret festligt med højt humør. Man bør dog være lidt forsigtig grundet Neptun-spændingerne i denne uge. Hop ikke på nogen limpind og undersøg tingene nøje, før du investerer, køber eller underskriver aftaler.
Om formiddagen og midt på dagen går det trægt, og det skal det helst også. Tag den med Kierkegaard´sk ro og lad for Guds og din skyld være med at stresse, især fra 9.45-10.15 og 11.30-12.15. Ved 14-tiden er spændingen til Saturn eksakt, så gør det til en dag uden stress og jag på nogen måde, så vil det gå nogenlunde glat. Sidst på eftermiddagen står Månen godt til Venus, og så spreder hyggen og behovet for kvalitet sig. Sidst på aftenen og ved midnat står Månen fantastisk til Uranus og medfører stor opfindsomhed og originalitet.
En dag med mange forskellige aspekter, men overvejende positive, hvis man tager det roligt.
FREDAG
Her står Månen i spænding til Mars sidst på eftermiddagen og gør timerne her meget hektiske. Pas på ikke at hidse dig for meget op eller blive irriteret - og kør forsigtigt. Ca. kl. 18.00 står Månen flot til Jupiter, og så er der humor og højt humør på igen, efterhånden som aftenen skrider frem.
 
LØRDAG
Lige før kl. 12.00 går Månen ind i Jomfruen, og så er det detaljerne, der er fokus på. Ca. kl. 7.00 er Månen i spænding til Solen, og så kan følelserne komme op at køre over ganske små ting. Alene det faktum, at man skal op og på arbejde kan irritere en. Ved midnat går Månen i spænding til Merkur og spænder kommunikationen og trafikken op. Men så er det jo heldigt, at der ikke er megen trafik, og at de fleste ikke siger så meget på det tidspunkt.
Pas på løgn, illusioner og bedrag og tænk nyt og gør tingene på nye måder. Kærlighedsmæssigt er det godt med eksperimenter og fornyelse. En fin dag for værdierne og den økonomiske opfindsomhed, man skal bare ikke hoppe på alt for opfindsomme ting. Køb en lottokupon og øv dig i at opsøge heldet - især hvis du er født 8-12 dage inde i et lufttegn eller et ildtegn.
SØNDAG
Venus står stadig godt til Uranus, læs under lørdag. Og nu er Månen i sit es. Den skal dog lige lave en enkelt spænding til Venus midt på dagen, og det kan gøre, at man møder upassende optræden – måske i form af uhøflighed eller at nogle er lidt for hurtige i konklusionen på grund af Månens kvinkuns (svag spænding) til Uranus. Men til gengæld står Månen perfekt til Pluto og byder på vilje, intensitet og dybde. På grund af spændingerne til de andre planeter kan denne dybde godt medfør for hårde reaktioner. Der er også tale om stor lidenskab nu. Nogle må høre for, at de er indadvendte eller nørdede. I perioden lige omkring kl. 12.00 kommer MC dog lige forbi og gør præcis disse minutter meget spændende, også til at påbegynde nye projekter – eller beslutte at påbegynde dem.
Men ellers en dag for dybde, meditation og anden indadrettet aktivitet.
 
Pluto gennem Stenbukken – og Kierkegaard
Der er en mening med at bringe disse indslag om f.eks. reformer og andre begivenheder som branden på Frihedsmuseet. Det gennemgående tema er at vise virkningerne af Plutos gang gennem Stenbukkens tegn, som transformerer gamle strukturer til noget nyt og bedre – selv om det ikke altid føles sådan i selve situationen, der kan være hård og ubarmhjertig, som det ofte føles, når man skal sige farvel til noget, man har kendt gennem lang tid.
Historien vil vise sig at have ændret sig markant i løbet af denne Pluto-epoke. Branden i Frihedsmuseet viser derfor også noget symbolsk. Vi skrev i den omfattende artikel i Astrologimagasinet HOROSKOPET om Hvidsten-gruppen, at der er dele af besættelseshistorien, der trænger til at komme mere frem i dagens lys. Det bliver der i sandhed mulighed for nu, hvor det gamle museum er brændt. Det er også en af Plutos virkninger at konfrontere os med virkeligheden og bearbejde traumer og fortrængninger. Det har eksempelvis ikke været fremme tidligere, at de danske jøder blev fragtet til Sverige med tyskernes viden, og at dette var en væsentlig årsag til, at evakueringerne blev en succes. Og der er mange eksempler på sådanne kollektive fortrængninger, der har medført, at der er blevet tegnet et skønbillede af modstandskampen i besættelsestiden. Nu får vi mulighed for at få hele sandheden frem i lyset og bringe helhed og perspektiv ind i historiefortællingen. Og det er lige Plutos ærinde: Den ægte, skinbarlige sandhed. Forholdene må frem og fortælles, først der kan vi lære af historien og komme videre på et ægte og ærligt grundlag.
Derfor nytter det ikke, at folk som Pia Kjærsgaard kun vil have en fortælling af heltene fra modstandskampen og deres gerninger frem. Det bliver der nu mulighed for at ændre, og Pluto står som det astrologiske symbol på dette.
Denne forklaring håber jeg retfærdiggør indslagene om ting, der bør ændres, og at det ikke bare er en sensationshungrende skribents udgydelser, der bringes på disse sider. Det falder også ganske godt i tråd med Kierkegaards jubilæum. Han ville også have den skinbarlige sandhed frem. Og det er i al ydmyghed i det lys, indslagene er tænkt. God læselyst.
 
Nyt Frihedsmuseum
Branden den 28. april ødelagde landets frihedsmuseum, men alt historisk materiale er i behold. Vi nævnte i det seneste indlæg, at branden kunne være påsat og måske have forbindelse til en næsten samtidig begivenhed, nemlig de nye oplysninger i forbindelse med mordeksplosionen i Søllerødgade i 1992. Hvis de nye oplysninger holder stik, og det ser det ud til, så var det en person fra det nynazistiske miljø, der havde afsendt postpakken, der eksploderede mellem hænderne på Henrik Christensen fra det venstreorienterede miljø. Branden skete også op til befrielsesdagen den 4. maj. Jeg er ret sikker på, at det er i den sammenhæng, motivet til ildspåsættelsen skal findes.
At det igen gik ud over et nationalsymbol, ses i horoskopet for branden deri, at AC står i Stenbukken med Pluto (fortid, fortrængninger, magt) ikke langt fra AC i spænding til frihedsplaneten Uranus. Der kommer et nyt fremherskende syn på besættelsen og dens årsager og hele historik. Det er særdeles velkommen. Læs gerne artiklen i HOROSKOPET om Hvidstengruppen.
 
Kong Juan Carlos
Den spanske konge er født den 5. januar 1938 kl. 13.15 i Rom, korrigeret til kl. 13.08. Bliver han nødt til at abdicere efter den seneste tids skandaler? Det kan godt se sådan ud, og der ser ud til, at miseren i virkeligheden begynder i 2008-09, hvor Pluto udløser hans spænding mellem Merkur og Saturn. En rigtig skæbneting. Især fordi Merkur står i 8. hus og Saturn på 12. husspids. I de seneste to år har Pluto været i spænding til Venus. Begge planeter står for penge og værdier, så her er uregelmæssigheder. I 2014-15 står Pluto i spænding til Solen som hos alle, der er født den 5. januar, uanset fødeår og sted på kloden.
Der er altså tale om en 7-årig periode med Pluto spændinger, og flere livsområder er omfattet af spændingerne. Personligheden, værdierne, forbindelserne, skæbnen, helbredet. Kort sagt krise. Og der er ikke meget, der tyder på større holdbare bedringer, så konklusionen vil være, at han burde trække sig nu, men han bliver sandsynligvis nødt til at gøre det næste år, når Pluto tager Solen. Reelt har den allerede fat i Solen, da denne er i konjunktion med Venus.
Kongen var tidligere et nationalikon, da han overtog en del af magten efter Francos fald. Men så tog Pluto fat i 2008 og ændrede markant på tingenes tilstand.
 
Dagpengereformen
Vi skrev tidligere i år om dagpengeloven og dens udløbere, at det sidste ord ikke var sagt i den sag - og det tør siges. Der er nu modstand i alle tre regeringspartiers baglande, fordi der er mange flere, der falder ud af dagpengesystemet, end regeringen havde beregnet. Der er kort sagt tale om bristede forudsætninger, og det er en ommer. De må på den igen med de korrekte tal. Den oprindelige dagpengelov blev vedtaget den 16. juni 2010 kl. 18.56 (it-afstemningsbøvl). Dette horoskop er særdeles problematisk, da det indeholder et storkvadrat, som er den stærkeste spænding i et horoskop overhovedet. Skæbneplaneten Saturn står i 10. hus (mål, ambitioner) i spænding til Pluto (økonomi), Solen (selve loven), Jupiter (jura, retfærdighed) og Uranus (nytænkning).  Desuden er Månen (befolkningen) og Neptun (det sociale og kaos) i spænding til hinanden. Og ikke nok med det, de er begge i spænding til Ascendanten. Ikke underligt, at en sådan lov vil skabe kaos og bristede forudsætninger senere. Og ikke underligt, at der var afstemningsbøvl på denne dag i 2010. Loven blev forlænget den 22. marts 2012 kl. 10.14, hvor der er langt færre spændinger. Det er dog ikke så væsentligt, når der kun er tale om en forlængelse af en allerede eksisterende lov. Men dog skal det noteres, at DC står lige på Pluto og udløser dennes spænding til hele 4 planeter i konjunktion: Månen, Merkur, Solen og Uranus. Man har altså vedtaget den på det dårligst tænkelige tidspunkt på en ellers rimelig god dag med bl.a. en stortrigon, hvor Pluto også er med. Men som sagt er det jo ”kun” en forlængelse af en tidligere vedtaget lov, som så igen var i spil tidligere på året, og ikke underligt skabte den kaos.
 
Gidsler fri
Den 30. april kl. 16.45 lokal tid blev gidslerne frigivet af piraterne ud for byen Hobyo i Somalia. Månen står sammen med Pluto i spænding til frihedsplaneten Uranus. Horoskopet viser, at det var på høje tid med løsladelsen, men ellers er det ikke det mest typiske horoskop for en frigivelse. Sikkert fordi, at det tidspunkt, de er blevet påbegyndt transporteret ud til stranden, hvor de blev afhentet, er det vigtigste, og det kender jeg ikke.
 
Baby fundet i Farum
Den 9. maj kl. 10.30 blev en baby fundet i en plasticpose under en busk efter en hjemmefødsel. Nu leder politiet efter ”mo(r)deren”. Astrologisk set er det ikke helt umuligt at finde hende, selv om det ikke er let med AC i spænding til Saturn i barnets nye fødselshoroskop. For et sådant må der faktisk være tale om i et så specielt tilfælde. Det kan se ud, som om barnet er født ca. 7 timer tidligere, ca. kl. 3.30-4.00, hvor Månens (moderen) spænding til Saturn (faderen) er eksakt.
 
Søfartsmuseet i Helsingør
Dette museum melder allerede nu om van(d)skeligheder – er i havsnød og nærmest kuldsejler allerede inden åbningen den 29. juni. I hvert fald økonomisk, men det skal der jo nok komme styr på med ekstra bevillinger. Store museer skal jo bare køre. Det er straks værre for os andre med de små af slagsen. Der er ingen kroner at hente, uanset hvad.
At økonomien halter, er astrologisk set soleklart, når man vil åbne den 29. juni, hvor Solen er i spænding til både Uranus og Pluto. Desuden står Venus i spænding til Saturn, Månen til Jupiter – og så er Merkur retrograd. Det eneste, der tyder på et søfartsmuseum, er 6 planeter i vandtegn, som ville være Den Blå Planet i Kastrup værdig med alt det vand i horoskopet. Det er et fuldstændig vandvittigt tidspunkt at åbne på. Man har i hvert fald ikke brugt astrologien til at vælge dagen ud fra, det er sikkert og vist. Men som sagt SKAL det jo køre, og det sker så ved skatteborgernes penge. Men det bliver horoskopet ikke bedre af, så man kommer til at leve med skavanker i en længere periode, før børnesygdommene kan afblæses. Og der skal en stærk vaccine til her. Det hjælper lidt, at der er en stortrigon og nogle andre harmoniske aspekter. Men hvis det havde været en privat virksomhed, var det aldrig gået. Men ville være blevet nødt til at dreje nøglen om, sælge eller lave hele konceptet om lynhurtigt. Hvis sådan noget skulle ske med et museum, ville det vist være første gang i historien. Men det kan heller ikke udelukkes med dette overraskelses- og hovsa-horoskop, hvor økonomien sejler, hvad der måske kan være naturligt for et søfartsmuseum. Der er ikke meget medvind at hente, og der vil gå lang tid, før de kan få skruen i vandet og vind i sejlene. Men de skal nok klare pynten, når staten træder til. De må tigge Folketinget om ekstrabevilling, så de må nok i gang med at synge en sang fra de varme lande for at komme ud af havsnøden. Men det hjælper måske også lidt, hvis dronningen taler om søens folk ved åbningen, som hun plejer. Ellers går de alle lige i dørken. Affyr for en sikkerheds skyld et par nødraketter.
Skål i skiv´et, du gamle!
 
Den pokkers betalingsbalance
Vi har ved flere lejligheder bragt indslag om vores økonomiske systems indbyggede, strukturelle fejl og mangler – dem, som gør, at vi aldrig kan få systemet til at blive bedre uden en meget kraftig turnaround.
Dannmarks betalingsbalance er generelt altid i overskud. Kun et enkelt år inden for de seneste næsten 20 år, 1998, var den i underskud. Og dette uanset om der er krise eller opgangstider. Hvis bare den kunne komme i underskud, ville mange problemer være løst! Det er naturligvis kun tilsyneladende, for en sådan uoverensstemmelse dækker over noget problematisk i systemet.
Naturligvis er det bedst at have en positiv frem for en negativ betalingsbalance, men det kommer an på årsagen til overskuddet. Hvilke elementer i det nuværende system kan mon anses for at være varige, hvilke er forgængelige/midlertidige eller hvilke er bare er ærgerlige. Vi bevæger os lige lidt tilbage i historien.
I 70´erne og 80´erne udgjorde betalingsbalancen en vigtig begrænsning i den økonomiske politik. I perioder med rimelig god vækst hos vores vigtigste samhandelspartnere kunne Danmark tillade sig at øge den økonomiske aktivitet, vel at mærke uden at skabe underskud på betalingsbalancen, og så kunne der endda komme underskud alligevel. Og når de danske konjunkturer var ude af trit med samhandelspartnerne, gav det rekordstore betalingsbalance underskud. Det ændredes efter den finanspolitiske stramning, Kartoffelkuren, der kom i 1986.
Med året 1998 som undtagelse har der været store overskud på betalingsbalancen på trods af den stadigt dårligere konkurrenceevne, og det ser ud til at fortsætte trods udsigt til en behersket vækst hos samarbejdspartnerne i de kommende år.
Forklaringen på de store overskud hviler på tre søjler. Den første er et plus på varebalancen, der især stammer fra den del af eksporten, hvor lønnen udgør en relativt lille del af de samlede omkostninger, fx eksport af uforarbejdede fødevarer og energi. Og her ser vi noget spændende og problematisk, for i det omfang, vi kan undgå at forurene vores vandløb, kan vi godt øge den animalske produktion, og på kort sigt kan vi endda også øge produktionen af olie og gas, selv om produktionen i Nordsøen falde i denne tid. Vi kan gøre nye fund og derved øge udvindingsgraden. Og der er opdagelsen af, at skifergassen kan udvikle sig til at blive en ny, vigtig ressource.
Her er det vigtigt at pointere, at alle disse elementer er begrænsede, og vi er derfor nødt til hel tiden at finde nye muligheder, lige indtil det en skønne dag er forbi! Vi har ikke den omstilling, som findes i naturen, hvor bestandene reguleres på naturlig vis, hvis de naturlige betingelser ikke er tilstede. Vi er derfor pisket til at finde nye løsninger konstant, og det slutter naturligvis en dag. Og så vil vi stå der og glo på hinanden og diskutere, hvorfor vi kunne være så blåøjede – de af os, der i det hele taget overlever, vel at mærke. Det er gambling, der nærmer sig russisk roulette. Ja, det ER det faktisk. VI tager chancen, for vi SKAL jo have vækst, det er da bare SÅ klart, for alle politikere siger det, selv på den yderste venstrefløj, som kræver arbejdspladser til alle, selv om dette er med til at køre kloden i sænk på sigt. Det er naturligvis ikke nær så slemt som udbytningen af kloden er det.
 
Årsag nummer to er en betragtelig nettoformueindkomst fra udlandet, som skyldes, at de danske investeringer i udlandet overstiger afkastet fra udenlandske investeringer i Danmark. Det lyder ellers godt, men det er i virkeligheden ganske skidt. Det skyldes, at investorer og virksomheder vælger investeringer i udlandet i stedet for herhjemme på grund af muligheden for større afkast. Noget der alene af den grund burde reguleres, da det kun er grådigheds-perspektiv og indtjeningsoptimering. Dette kan skabe vækst i udlandet, ikke herhjemme, så det er i virkeligheden en skjult form for landsforræderi.. Det er her afgørende, at denne forværring af konkurrenceevnen over et par år bringes til standsning, og ikke alene det, men den skal vendes i positiv retning.
For det tredje er privatforbruget og investeringerne gået tilbage i forhold til udlandet, og eksporten er mindsket i forhold til importen.
Ud fra den på bjerget herskende vækstfilosofi er dette ikke godt, for på sigt vil husholdninger og virksomheder på et tidspunkt blive ”nødt” til at  øge forbruget og investeringer, da ting slides over tid. Dette tidspunkt er for økonomer uforudsigeligt, men måske kan astrologien hjælpe.  Det bliver tidligst i 2015-16, at der sket noget, og dette kun hvis ”universet tillader det”. Vi bevæger os på grænsen af et økologisk sammenbrud, som er selvforskyldt på grund af vækstræset, som stort set alle deltager i. Men hvem vinder dette ræs? Ja, først og fremmest dem, der i forvejen har pengene, men vel at mærke kun på kort sigt. I det lange løb vil de enorme universelle love og kræfter naturligvis være den afgørende faktor, og de rumsterer kraftigt nu og advarer os. Men alt for få af os er lydhøre over for de ellers stadig øgede signalstyrker. Pluto vandrer gennem Stenbukken (de gamle strukturer) frem til 2024, hvor der SKAL være fundet en varig løsning, hvis vi ikke skal forlise som en anden Titanic og gå ned, mens musikken spiller.
 
Konkurrenceevnen
Den helt afgørende faktor er altså konkurrenceevnen. Bedres den, fører det til flere job, og så stiger forbruget og investorerne vil belønne dette. Det fører ofte til forringet betalingsbalance, og så er alle glade igen. En forbedring i forhold til nu, hvor der er overskud. Et overskud, der altså har rod i den aktuelle stagnation, svækkede virksomheder og nedadgående indtjening fra knappe eller i hvert fald udtømmelige ressourcer.
Jeg ser den slags signaler som et tegn på, at vi bevæger os langs afgrundens rand, hvor usundhed og ikke-bæredygtighed hersker, og som hele tiden forsøges klaret med utilstrækkelige lappeløsninger. Der findes kun én løsning – den ærlige og dermed bæredygtige. Kun på den måde undgår vi udnyttelse af fx billig arbejdskraft i Bangladesh, hvor også Danmark er medskyldig i de elendige arbejdsforhold i landet, fordi vi vil have varerne så billige som overhovedet muligt. Vel at mærke varer (ja, og mærkevarer…), som efterfølgende skal transporteres mange tusinde kilometer til kunderne med belastning af miljøet til følge. Det er ganske enkelt ufatteligt at ingen tager affære. Nu bliver der MÅSKE taget skridt til lidt forbedring dernede på grund af flere hundrede tragiske dødsfald, som vi er medskyldige i på grund af prispresset fra kunderne. Ingen er indtil nu stået frem og meldt sig som kunde, og det er beskæmmende og ansvarsløst, men kun et alt for godt billede af de aktuelle udfordringer, som blot vil blive større, indtil vi tager alvorlige konsekvenser og ansvar for vore egne handlinger. Sker dette ikke, ja så vil det ske alligevel, vel at mærke i den periode, Pluto går igennem Stenbukken.
Her må vi som forbrugere kræve ærligt tøj, tandpasta, møbler, fødevarer og you name it – listen er megalang i vores kunstige og dekadente tidsalder, som flyder over med kunstighed, tilsætningsstoffer – og endda giftstoffer, som så sætter sig i vores tøj og vore kroppe og overføres til kommende generationer. Uha, det bliver hedt.
I der naturlove, giv os nu fortsat og gerne uendelig vækst, uanset hvad!
 
 
 


UGEHOROSKOP uge 20 af astrolog Lykke Larsen, læs dit dagshoroskop på www.kvindetid.dk


 

VÆDDER
Du vil nyde at komme lidt væk hjemmefra, så start ugen med at planlægge noget aktivt for weekenden. Der er stor fokus på din kommunikation, både det du siger, men også måden du behandler nye oplysninger og informationer på. Sørg for at være klar, når du udtaler dig.
PS: Det er ok, at være lidt følsom.
TYR
Det vil sikkert glæde dig at høre, at tempoet falder noget i denne uge. Der vil heller ikke være helt så mange ting, du skal tage dig af, hvilket er godt, for du trænger til en pause. Du slipper dog ikke helt, du har nemlig stadig en masse på din ”tallerken”.
PS: Du har en god intuition.
TVILLING
Forbered dig på, at du virkelig bliver kastet ud i en masse ting. Det bliver ikke en stille uge, tværtimod. Nye muligheder vil vise sig, og du bør bestemt kaste din sikkerhed overbord og tage imod. Chancerne er dine til at bruge, som du gerne vil. Vær parat.
PS: Følg dit hjerte.
KREBS
Der sker måske ikke helt så meget, og det du arbejder på viser ikke synlige resultater, men bare vent, det kommer. Du er god til at give andre en hjælpende hånd, hvor og når det behøves, og det giver dig glæde. Denne periode er en forberedelse til senere, hav tålmodighed.
PS: Se på det positive.
LØVE
Fokus i denne uge ligger på samarbejde med andre. Dette går sikkert ikke helt, som du ønsker, men det betyder ikke, at du skal ”melde dig ud” og arbejde alene. Der er lektier, du skal lære, og alt vil i sidste ende vende sig til din fordel. Sæt dig nye mål og revider de gamle.
PS: Ikke meget kommer af sig selv.
JOMFRU
Nye og meget spændende muligheder viser sig, når det kommer til job og karriere. Det er op til dig selv, at få noget ud af det. Du vil have lyst til at holde fast i status quo, men det vil kun skabe smerte og modstand. Der skal nye ting til, flyd derfor med.
PS: Du skal være nysgerrig.
VÆGT
Du vil nyde at lære noget nyt og spændende, en god bog eller film vil inspirerer dig. Du befinder dig også godt sammen med mennesker, du ikke har mødt før. Hvis det er muligt så kom endelig lidt ud og oplev noget nyt. Du samler på gode oplevelser. 
PS: Gør noget, du ikke plejer.
SKORPION
Du kommer ikke igennem ugen uden, at du støder andre. Det er ikke altid din mening, men prøver andre at begrænse dig eller bestemme over dig, så går det galt. Også i parforholdet har du brug for frihed, og det bør du kommunikere ud til din partner.
PS: Intet er kun sort eller hvidt.
SKYTTE
Det er vigtigt, at du stopper op og tager en pause. Du har virkelig mange bolde i luften i det daglige, og det kan næsten ikke undgås, at du bliver stresset. Selvom du skal have øje for detaljerne, så må du ikke glemme det store billede, så går det nemlig galt.
PS: Pas på med, hvad du spiser.
STENBUK
Du befinder dig i en stærk position, hvor du har energien til at arbejde hårdt, men samtidig ved du nøjagtigt, hvor du skal sætte ind for at opnå de resultater, du gerne vil have. Du er kreativt tænkende, hvilket du kan bruge i det daglige. Lav ikke for mange sociale planer for weekenden.
PS: Lyt til dine egne behov.
I
VANDBÆRER
Foran dig ligger en spændende uge, hvor du kan folde dig ud kreativt. Gør tingene på en anden måde og eksperimenter, det vil blive til din fordel. Det skal også være sjovt, og har du børn, vil du virkelig nyde at slå dig lidt løs sammen med dem.
PS: Vær i nuet og nyd det.
FISK
Ikke alt vil gå helt som du har planlagt og ønsker, men alt i alt vil du få en rigtig dejlige uge. Du nyder at bruge tid hjemme med familien, og er der noget i boligen, der trænger, så skal du nok få det ordnet. Gå udenom skænderier, når det er muligt, det er spild af din tid.
PS: Ryd op.

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar