tirsdag den 28. maj 2013


Ny disciplin – Vækstventning

 

Vi har kendt til mange underlige discipliner, og der kommer hele tiden flere til. Vi kender koneløft og pælesidning som nogle af de mest bizarre. Sidstnævnte svarer på flere punkter fint til mit nyeste påfund: Vækstventning. Man sidder og sidder, man venter og venter - og til sidst falder man i vandet. Og så kan man håbe, at man er den sidste, der falder i vandet – for så har men vundet!

Det er præcis sådan, det forholder sig med politikernernes venten på, at væksten kommer forbi vores lille land. Man forholder sig reaktivt, og der er ikke det mindste proaktive i det. Man sidder pænt på hver sin taburet og venter på vækstbølgen, der – hvis man vanter længe nok – vil skylle ind over vore kyster og land og berige jorden med væksthormoner. Vi venter ikke på Godot som i det berømte skuespil, men vi venter på Godaw do – eller Goddag mand, økseskaft. Vækstbølgen vil vise sig i stedet blot at være en vækstkrusning i overfladevandet. Det bliver meget spændende at se, hvem der først giver fortabt i vækstlegen. Det kan meget vel blive den, der også vil tage tyren ved hornene og danne det ægte grundlag for vækst. Og så venter den helt store præmie – på præmietyren.

Vi vil hver uge udpege ugens vækstventere, og prisen går i denne uge til Margrethe Vækstager, der tror på, at hendes bønner vil blive hørt, og at vi får bare en lille bitte vækst resten af året. Hun er parat til at vente meget længe på meget lidt. Derfor går prisen i denne uge til Margrethe den Tredje - også kaldet Margrethe den Anden Vej.  Hun har før vist, at hun er en god venter. Tænk blot på september 2011, hvor hun på Crowne Zero i Ørestaden var den suverænt bedste venter på den hvide røg fra det sorte tårn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar