tirsdag den 3. november 2015

Læserbrev og astrologisk svar

Hej.

Jeg så meteoren lørdag den 31. oktober 2015. Et eventyrligt, grønt penselstrøg på himlen mod sydøst, fremkommet af lysstriben set gennem disen, og et afsluttende fyrværkeri af først en meget kraftigt lysende kugle efterfulgt på måske nogle få tiendedele af et sekund af en mindre lysende kugle, som så øjeblikkeligt slukkede, (objektet er brudt op i kraft af dets opvarmning ved mødet med den lidt tættere, skønt endnu ganske tynde, atmosfære i en højde på 70 km).
Havde nærværelse nok til at forstå observationens betydning og relativt sjældne karakter og til derfor at notere mig tiden. Det var klokken 19.05!
Nogle journalister har opgivet tiden til at være, ”mellem kl. 21 og 22”, hvilket vist må bero på russiske angivelser, (Moskva tid, UTC + 3 timer).
Fænomenet har været angivet til at have varet ca. 3 sekunder, hvilket er noget længere end det, jeg nåede at observere direkte.
Objektet, angivet knytnævestort, kom ind ca. fra nordvest mod sydøst. Dette kan vist tyde på, at objektet er kommet mod Jordens nordlige breddekredse i en nogenlunde spids vinkel til Ekliptika, hvilken indfaldsvinkel på den tid af døgnet vist nogenlunde kan stemme overens med Ekliptikas orientering til Jordens akse på denne årstid. Det vil sige, at objektet kan være kommet fra den spredte skive af objekter (ikke Kuiper Bæltet), der findes i en afstand af op til 100 Astronomiske Enheder fra Solen.

Den forrige meteor, set over Sverige, vistnok også fra nordvest mod sydøst, var fredag den 23. oktober 2015. På den tid har Jorden bevæget sig ca. 21 mio. km eller ca. 1/7 Astronomisk Enhed. Det er altså den afstand i verdensrummet, der er mellem, hvor de to objekter kunne have nærmet sig fra de ydre dele af solsystemet. Så, det er altså kun en afstand på ned til 1/700 af afstanden til, hvor objekterne måske er kommet fra – svarende i runde tal til en spredning fra denne fjerne afstand over en vinkel på kun ca. ½ til 1 grad. Derfor kunne det måske være, at de to objekter stammer fra én og samme begivenhed (sammenstød eller perturbation fra et tyngdefelt) ude i den spredte skive?
I så fald har objekterne været små kometer med stor hastighed (ca. 42 km/s). Så har de måske også været mindre end knytnævestore. (Ellers kunne det måske være blevet til noget nær Tunguska-begivenheder).
Men det kan jo også være, at de to objekter begge er kommet fra de ikke nær så fjerne asteroider med ”kun” ca. 11 km/s. Og så har de nok ikke haft noget med hinanden at gøre.
Bare et par ad hoc lægmandsbetragtninger. Har ikke læst noget autoritativt fra et observatorium.

Med venlig hilsen
Ole Altenburg Hansen
Solvænget 3, 3.
2100 København Ø

Fastnet: 39297121

TAK for indslaget, Ole
Kl. 19.05 er der faktisk meget specielle astrologiske elementer indblandet. Dels står AC på Månen, som er med i en stortrigon, som jeg skrev i det oprindelige indslag. Men nu er MC med i en tredobbelt Yod! Dels er den i sekstil til Uranus (hurtige, pludselige begivenheder, astrologi, astronomi), som igen er i kvinkuns til den tredobbelte konjunktion, som vi også har skrevet meget om, mellem Jupiter, Mars og Venus. En yod kaldes også en "Guds Finger", og en del mennesker har sikkert følt sig berørt af disse kraftige indflydelser. Ganske vist er det en akse, der er indblandet. En ægte yod har kun planeter involveret. Men her virker det også med en akse, må man sige.
- Karl Aage Jensen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar