mandag den 28. januar 2013


HÅNDBOLD

Hvordan kunne det gå så galt?

I går nåede jeg - på grund af en mulig aftale om en af de mest spændende astrologiske opgaver, jeg nogensinde har fået - først hjem i slutminutterne af kampen, desværre. Eller heldigvis, kunne man måske sige, for det var ynkeligt at se på Danmarks indsats, også i resten af kampen, som reelt var tabt allerede efter 1. halvleg, hvor vi var bagud med hele 8 mål ved pausen. Og alle hang slemt med skuffen.

Efter den fantastiske indsats mod Kroatien ved håndbold-VM havde vi sat næsen op efter guld til Danmark. Og det blev det langt fra. Vi modtog den største lussing i VM-finalernes historie – et nederlag på 15 mål.

Netop den gode indsats i semifinalen er astrologisk set årsagen. En ting er, at jeg overså noget og skulle have skudt på et beskedent nederlag til Danmark (herom senere), noget andet er, at danskerne var begyndt at regne med, at guldet var vundet på forhånd. Og så har det sat spanierne ekstra op, at nu var det dels deres tur til at pynte på kampstatistikken mod netop Danmark, og dels var de på hjemmebane.

Jeg havde på forhånd skudt Danmark til maksimalt at komme i semifinalen, og her mobiliserede de så de sidste kræfter til den fantastiske kamp mod Kroatien, hvor vi ikke var favoritter. Vi kan ikke rigtigt tåle favoritværdigheden, selv om vi i de senere år under Wilbek er blevet noget bedre til at håndtere den.

Men det ligger helt fast, at en stor del af spillerne som forudsagt før VM havde bøvl med den astrologiske rytme, måske især på målmandsposten, hvor Landin dog klarede de andre kamp over astrologisk forventning på grund af stærke horoskopspændinger. Det gjorde målmandskollegaen også, men Landin var mere svingende end som så, og gik helt ned i finalen. I det hele taget var det forsvaret, der var problemet, og sådan var det lige indtil semifinalekampen, hvor det hele fungerede perfekt. Men så var energi og held også brugt, og de faldt sammen i finalen. Jeg blev også meget overrasket over, at Kasper Nilesen ikke var udtaget med hans meget flotte aspekter. Han kom dog med til slut og spillede fantastisk, lige indtil finalen, hvor han gik ned sammen med resten af holdet. Wilbek valgte at starte på en forsvarstaktik. Han skulle have gjort som i den forudgående kamp, nemlig at satse vildt fra start og sætte sig i respekt. Men måske havde han luret holdets generelle udbrændthed. Det er meget lærerigt astrologisk set, når der komme så markante resultater som dette, og det vil blive gransket nøje i de næste dage.

Jeg burde have taget mere hensyn til alle disse horoskopspændinger i vurderingen i går. Vi hang med horoskoperne generelt, men kørte videre helt til finalen på rutinen og selvtilliden, hvorefter det hele var opbrugt. Desuden nående jeg heller ikke at tage et kig på spaniernes horoskoper, hvad man jo altid skal. Det er bare ikke nok at se på halvdelen af horoskoperne og helt glemme den anden halvdel – heller ikke, selv om jeg mangler samtlige fødselstidspunkter. Dette er altid et handicap og sænker træfsikkerheden. Det ville være bedst at holde sig helt fra at skyde på andre sportskampe end dem, der kun har to aktører. Holdsport ER vanskelig at have med at gøre i det hele taget, ISÆR hvad angår turneringer, hvor alle hold er på udebane, undtagen lige hjemmeholdet, i dette tilfælde Spanien. Vi anvender hjemme- kontra udehold ud fra kamphoroskopet, der opstilles for det sted og tidspunkt, kampen spilles. Ascendanten er hjemmeholdet og Descendanten er udeholdet. Det gør det noget nemmere at have med at gøre, når et af parametrene ligger fast. Men selv her er det ikke nemt. Nu har vi eksperimenteret med den danske superliga i et års tid, og det går da også fremad, men det ER en meget vanskelig – og ganske ny – disciplin, som kræver, at vi får mere erfaring på området.

 

PS: En abonnent, Esben Junker, tog tid på kampstarten, som jeg efterlyste i går, fordi Ascendanten lå og vippede mellem to tegn – Krebsen og Løven - og gjorde vurderingen ekstra vanskelig. Han siger, at klokken var 17.15.45 – altså så tæt på Løven, som tænkes kan. Løven har derfor haft indflydelse på resultatet – og her var indflydelsen blot langt større end forventet. Solen hersker i Løven, og her overså jeg en regel, der gælder i fodbold. Når herskeren over hjemmeholdet står i udeholdets hus (7. hus), så har man dem normalt i sin hule hånd. Man skal altså åbenbart regne med to herskere, når Ascendanten står lige mellem to tegn. Det ved jeg så til en anden gang. Det er dog ret sjældent, at det sker, da Ascendanten kun skifter tegn hver anden time i gennemsnit. Og tiden skal så ydermere lige ramme et tidspunkt for kampstart. Under alle omstændigheder er det et meget spændings fyldt horoskop, og det plejer at medføre en hård kamp, et vildt resultat eller nogle udvisninger eller skader. Og det kan naturligvis også betyde et sammenbrud af et af holdene. Så enkelt er det sikkert bare.

Værdifuld erfaring, må man i sandhed sige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar