tirsdag den 1. januar 2013


Helles tale i aften

Der er et ganske udmærket horoskop til Helle, når hendes nytårs tale offentliggøres. For det er jo det, der sker, når den er indtalt for flere dage siden. Dog er Månen noget belastet af en spænding til Neptun, og Månen stor for både folket, boliger og følelser. En ting er, at hun vil tale til vore følelser, og at det vil lyde flot og rigtigt. Dog vil hendes peptalk let komme til at fremstå som tomme fraser, da hun er mere alle mindre handlingslammet og kun komme igennem efter hård kamp i hver en sag, og det giver metaltræthed på sigt.

Hun vil også komme ind på de mest udsatte i samfundet, som ligesom alle andre udfordringer i dag er et produkt af den politik, der føres med fokus på den materielle verden, og det vil naturligvis skabe problemer i en presset befolkning., som også har andre behov end at få noget at spise og have et tag over hovedet.

Noget af dette vil blive nævnt i talen, men løsningen vil blæse i vinden. Her må hun lytte til de råd, der kommer nedefra i befolkningen. Det vil intet batte på sigt at lytte til råd fra oven. De nederste lag ved om nogen, hvor skoen trykker. Og så er det heller ikke nok at lytte, der skal handles. Indtil videre har regeringen, Københavns Kommune og Socialdemokratiet ikke så meget som reageret på de forslag, Mikro har mailet. Et par af disse mails er der ikke engang kvitteret for modtagelsen af, og det skal det offentlige jo ifølge lovgivningen.

Dette skal dog ikke få os til at ligge på den lade side. Der vil komme henvendelser til andre, og vi må i gang med den enkelte politiker hurtigst muligt, det haster af hensyn til miljø, klima – og mennesker. Og faktisk også for politikere!

Så fik tænketanken også lige lov til at lufte en slags nytårstale. Der vil blive lagt mere på i løbet af de næste dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar