onsdag den 30. januar 2013


København på katastrofekurs – hvad nu?

Indbyggertallet i København stiger eksplosivt i disse år, og det bliver endnu værre. Københavns Kommune er en mastodont, og den vokser. Ikke godt med Pluto gennem Stenbukken, og ej heller for Udkantsdanmark, der langsomt men sikkert affolkes. Og dog, der ER jo grænser for vækst på det materielle plan, så det er noget af en katastrofekurs, byen er på. Især, fordi der ikke er tilstrækkeligt med nytænkning på området. Lidt er der dog, men slet ikke nok. Forstår bedre og bedre, at ingen vil lytte til nye tanker udefra. Man har i ly af mørket vedtaget kæmpestore nye bydele i Nordhavn, Kongens Enghave og Sydhavnen. Vi vil komme til at se en storbyboble som boligboblen tidligere, hvor det hele kører af sporet -   som følge af politikernes uansvarlige og bevidstløse adfærd.  

København boomer og tromler hen over borgernes hoveder. De respektive myndigheder må snart til at lære af deres fejl og tage borgerne med på råd. Men det vil formodentlig aldrig ske, fordi det forekommer dem for besværligt.

København blev grundlagt for over 1.000 år siden og er vokset og vokset – dog aldrig mere end nu. Astrologisk set er det klart med Pluto hen over Solen og Uranus i spænding til begge! Der er tale om selvmorderisk adfærd – i det mindste vil det vise sig at være ”selvdestruktivt”. Og endelig ikke for meget nytænkning, og borgernes reelle indflydelse er trods lovfæstede høringer af lokalplaner forsvindende lille. Folk vil blive så trætte af dette tromleri, at der vil komme stærkere og stærkere protester og dermed uro og revolutionær adfærd, som vi kender fra tidligere på Nørrebro og Christiania. Der vil helt sikkert blive brug for Udkantsdanmark igen, hele arealet og måske lidt til.

Horoskopet
Det ”nye” København blev grundlagt den 31. december 1839 kl. 13.30. Det vil sige, at Pluto og Uranus er inde i billedet i disse tider. De står for transformation og nytænkning, og det vil man nok også sige, at der er tale om i det, man foretager sig nu. Eller nærmere: ikke foretager sig, nemlig at inddrage befolkningen og være mere fornyende, hvad angår byggeriet. Det ligner unægteligt en falsk varebetegnelse, når det hævdes, at der ER større fornyelser. Det er helt fundamentale forhold, der skal ændres på – og det er ikke sket. Protesterne venter.

I stedet burde København være gået efter at blive verdens boligby nr. 1 og skabe et boliglaboratorium à la det, der er beskrevet af Tænketanken Mikro. Nu risikerer byen at gå fra en boomer til en bumper, og det kan meget nemt bliver til en bommert af rang – en boome-rang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar