tirsdag den 29. januar 2013


Mastodonternes fald: Folkekirken

Med Pluto gennem Stenbukkens tegn skal der satses på mindre enheder i stort samarbejde. Der skal intet mindre end fremtidige revolutioner til for at komme dette ”storhedsvanvid” til livs. Vi har tidligere bragt et større indlæg om dette og bl.a. skrevet om nogle af mastodonterne, fx Folkeskolen og Folkekirken. Folkeskoler sammenlægges og kirker nedlægges. Samtidig er begge dele i krise. Ikke fordi alle flygter fra kirken over i uddannelsessystemet, men ene og alene på grund af begges ”storhed”, som nu står for fald.  Lidenhed og overskuelighed er tidens løsen, men hvad nytter det, når der konstant satses lige omvendt. Vi har altid været præget af en lidenhedsfilosofi (small is beautiful) her til lands, men nu hylder vi det modsatte princip (the bigger the better) – det skal jo være internationalt det hele, og nu er der kommet forslag om at indføre undervisning i engelsk allerede fra 1. klasse.

Til sagen: Da Manu Sareen blev kirkeminister den 3. oktober 2011 skrev vi, at det ville blive hårdt for ham at være minister på grund af nogle spændinger i hans horoskop. Han har indtil nu dog klaret sig ret godt igennem med kun én kedelig sag, hvor han måtte forklare sig. Selv lovforslaget om homo-vielser klarede han sig tilsyneladende fint igennem med, selv om modstandere end ikke ville have bøsser gift i våbenhuset (og sprogligt ”rimer” det jo næsten på hinanden). 

Nu er der gang i dannelsen af nye frimenigheder, netop på grund af denne lov. Ikke mange nye menigheder, men man skal huske, at der her er tale om nogle af kirkens mest aktive medlemmer. De er en slags kernemedlemmer og flytter altså nu energi ud af kirken. Og mange udmelder sig stadig af Folkekirken, selv om antallet af udmeldelser vist nok ikke længere er stigende. Og udgifterne til kirken eksploderer i denne tid på grund af menighedsrådenes frådserier, bl.a. med bygning af alt for store menighedshuse til det skrumpende antal medlemmer. Det vil helt sikkert ende med, at stat og kirke adskilles inden for maksimalt to årtier. Og fundamentet bliver støbt, mens Pluto gennempløjer Stenbukkens tegn.

Humoristisk set ender det måske med, at de løbske kirkeudgifter imødegås ved bl.a. at:

Tage konsekvensen af, at klokkerne er for ringe og hele tiden klokker i det

Kirketjenere skal tjene mindre og præster præstere mere

Organisterne skal stikke orgelpiben ind

Graverne kan grave deres egen grav

Korsangerne kan synge på sidste vers

Og endelig kan Gud så blive nødt til at optage afdragsfri lån i eget hus

Ingen kommentarer:

Send en kommentar