tirsdag den 8. april 2014

Hård tid for barnestjerner
For kort tid siden lavede jeg en kort nekrolog over barnestjernen Shirley Temple, og nu skal jeg til det igen, så det er også hårde tider for nekrologskribenter.
Nu er Mickey Rooney død, og han var ikke alene barnestjerne, men var skuespiller så at sige hele livet. Han blev født den 23. september 1920 kl. 11.55 i Brooklyn, NY. Han blev 93 år gammel - døde den 6. april 2014 i sit hjem i Hollywood. Har ikke dødstidspunktet, som hermed er efterlyst.
Rooney var forbilledet for ”Blomsterbørns børn” og måske også for Disneys Mickey Mouse. Han har indbegrebet af USA: Ungdommelig, virkelysten og energisk. Han blev dødt Joseph Yule Jr. og debuterede på scenen, da han var 17 måneder gammel. Det skete som en del af forældrenes vaudevilleshow. Da han var tre år gammel, og forældrene var blevet skilt, pakkede moderen Mickey ned i kufferten og drog mod Hollywood. Hun fik ham med i omkring 100 kortfilm, heriblandt var nogle af de allerførste stumfilm. Han debuterede i en spillefilm i 1927.
Det er altid svært for barnestjerner at blive voksne. Da Rooney var 19 år gammel kom verdenskrigen, og han rejste ud og underholdt amerikanske tropper rundt om i verden, og vendte hjem til en karriere, der ikke var der længere - og hans type var gået af mode. I 50´erne blev han vært i eget tv-show. Han fik comeback med ”Pigen Holly” i 1962, og så kom der gang i karrieren igen, men inden for tv og teater. På sine gamle dage var han også en succes, og han vandt flere Emmies og Golden Globes.
I alt nåede han at indspille ca. 300 film. På den måde kunne han tjene til at betale enorme beløb i hustrubidrag efter sine 7 skilsmisser. I 1942-44 var han gift med Ava Gardner. Siden giftede han sig bl.a. med en skønhedsdronning og en filmstjernekollega. Rooney efterlader sig 9 børn pog 19 børnebørn – for slet ikke at tale om det nærmest uoverskuelige antal oldebørn.
Der har altså været rige muligheder for at øve sig på selv at blive født igen – i næste liv, hvor han sikkert har fået nok af livet i rampelyset og vælger en mere tilbagetrukket tilværelse. Måske som barn af et af sine nuværende oldebørn.
Astrologisk set døde Rooney på en transit Pluto (død) i spænding til Merkur i Vægten (hersker over 7. hus og 10. hus). Uranus var også i spænding til Merkur. Neptun (sygdom) udløste hans spænding mellem Jupiter og Uranus, hvor Jupiter hersker over Ascendanten.

Rooney havde sans for humor og stod fadder til mange jokes. Han udtalte bl.a.: En skilsmisse er som et biluheld. Og han slog til lyd for, at man altid bør gifte sig om morgenen. Hvis ægteskabet viser sig ikke at fungere, har man så i det mindste ikke spildt en hel dag…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar