torsdag den 21. januar 2016

Planeter på linje lige nu


I pressen kan man se, at hele 5 planeten i denne tid, hvis man bøjer nakken lidt og ser mod syd inden solopgang – og jo gerne uden for byerne, der er inficeret af lysforurening. Det handler om planeterne Merkur, Venus, Mars, Jupiter og Saturn, og når man i astrologien siger at planeter står på linje, så står de samme sted på himlen, altså i konjunktion. Sådan er det ikke astronomisk set, for her går en linje også vandret, hvad der jo er meget logisk, men som let kan synde astrologiinteresserede.

O.k., men når man fx skal se i en bestemt retning som her, nemlig mod syd, så vil der også være en chance for, at nogle af planeterne står i konjunktion. Dette er tilfælde med Merkur og Pluto, som er beskrevet i ugebrevet fra i søndags. Solen står i samme retning, men det er jo ikke en planet. Dog er den meget væsentlig i astrologisk sammenhæng men den kan jo ikke ses ret meget i øjeblikket, og især ikke før solopgang...


Jeg har erfaring for, at der kommer nogle mails om sådanne aktuelle fænomener, der bringes i pressen. Derfor ville jeg være på forkant med at beskrive situationen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar