fredag den 1. januar 2016

Nytårstalen - sådan har vi aldrig fået den før


Henrik på pension

Det kom som en overraskelse for de royale kommentatorer, at prins Henrik ville gå påpension fra 1. januar 2016. I hvert fald, at det kom med i nytårstalen, på den måde det skete.
Astrologisk set er der dog ikke noget overraskende i det. Sjovt nok havde jeg noteret dette næsten ordret i mit manus til indslaget om forudsigelserne for 2016, som blev bragt i Go Morgen Danmark den 27. december. Jeg blev dog i sidste øjeblik enig med studieværten Puk Elgaard om, at det var bedst at droppe udtalelser om helbred og pension i kongehuset. Der kom et helt nyt ord til mig under forhåndssamtale med Puk Elgaard, og det syntes hun var ret morsomt. Det handler om ordet at ”udabdicere” i stedet for at bruge det almindelige ord: uddelegere. Dette var  omdrejningspunktet for mine udtalelser til TV2 om kongehuset i 2016, hvor både dronningen og prinsgemalen har store astrologiske udfordringer.
Dronningen har tidligere meddelt, at hun bliver, til hun ”falder af pinden”, og det skal nok komme til at stå til troende. Så selv om hun selv har aspekter i horoskopet til at abdicere inden for de næste par år, så er hun jo nødt til at lade andre gøre det for sig, så Henriks pensionsmeddelelse kommer lige til tiden. Det redder i øvrigt den penible situation, der opstod omkring dronningens fødselsdag.
Jeg har for længe siden skrevet om, at alle 4 medlemmer af toppen i kongehuset ikke alene har Mars i Tvillingerne, men meget interessant også næsten det samme sted i tegnet, nemlig ca. 7-10 grader. Helbreds- (og dermed på en måde også pensioneringsplaneten) Neptun har længe stået i netop dette område, og for dronningens vedkommende gør den det også i de næste ca. to år. Normalt bliver man fyret, træt af sit arbejde, siger op (nogle gang på grund af helbredet), taber penge (nogle gange bliver man decideret snydt). Neptun har med helbredet at gøre, men det betyder ikke nødvendigvis, at det er en selv, der bliver syg, men at man oplever andre blive det – eller at de bliver ældre og må gå på pension.

Historisk tale
Sådan at meddele sin mands afgang i en nytårstale på tv er aldrig sket før. Og horoskopet for nytårstalen taler da også sit eget tydelige sprog i den forbindelse.
Overraskelsernes og nytænkningens planet (Uranus) står i 10. hus, ikke langt fra MC, og den er som skrevet i ugehoroskoperne i spænding til Sol/Pluto-konjunktionen – i dette tilfælde her i 6. hus (arbejde, helbred). Solen er horoskophersker og derfor meget væsentlig. Den står også for dronningen og regenten.
Også Merkur står i dette hus, og den er i spænding til Mars i 4. hus (hjemmet, fædrelandet). Mars står i Vægten (parforhold, ægtefælles). Helbredsplaneten Neptun står i 8. hus(ophør, transformation) i Fiskene (opløsning) i spænding til Saturn (karma, krise, overgang). Saturn hersker over 6. hus (helbred), og den står i 5. hus i Skytten, så der har vi indikator på, at børnene skal tage sig af rejserne (Skytten) – i hvert fald langt hovedparten af dem.
Både Merkur og Mars står helt henne i slutningen af deres respektive tegn. Merkur står i Stenbukken (ambitioner, mål, pligter, ansvar), så det næste år er skelsættende, hvad det så også vil være i statsministerens tilfælde, læs senere.
Merkur står for kommunikation, og dronningen fumlede da også godt og grundigt med sine papirer. Dette skyldtes helt sikkert også den information, hun skulle bringe ud til befolkningen lidt senere i talen, og som jo er historisk. Her er det lidt noget andet med Løkkes tale.
I minutterne omkring kl. 17.30 nytårsaften stod DC på Merkur og udløste dennes spænding til Mars, så det er her, vi også skal finde en årsag til dronningens usikkerhed. Her kan der være kommet et forslag til ændring ind, som har taget noget af opmærksomheden. Da der er tale om DC, kan det være prinsgemalen, som har blandet sig i formuleringen.
Neptun er i dronningens horoskop i spænding til både Mars og Venus i de kommende 2-3 år. Derfor burde hun holde op med at ryge så meget, da Tvillingerne står for lungerne. Men som sagt er det nogle gange ikke en selv, der får problemer, men fx ens ægtefælle, og den situation påvirker en selv.
Henriks progressive Sol er de næste par år på vej hen over netop Neptun, som står i 8. hus (transformation). Transit Neptun udløser hans spænding mellem Mars og Neptun, hvor Mars står i Tvillingerne, hans eget tegn. Med den stærke Neptun-indflydelse i Henriks horoskop er det lige efter den astrologiske kogebog, at dronningen i sin nytårstale nævnte, at prinsen i fremtiden vil beskæftige sig med kunst, musik og litteratur.
Desuden er Pluto i spænding til Merkur i 6. hus, hvor Merkur, ud over lungerne, også står for maven og tarmene, så her gælder det om at leve sundt, hvad han ret sikkert ikke gør, når vi ser det ud fra alternativ kostvejledning. Men det er uden tvivl meget lækkert, det han sætter til livs. Hvor dronningen burde nedsætte sit cigaretforbrug, burde prinsgemalen blive undersøgt i mave- tarmregionen.

Løkkes tale
AC står i aspekt til Uranus, derfor gør statsministeren klogt i at fokusere mest på det, der peger fremad, men han vil sikkert bruge en del tid på at remse sine succeser op. Da Solen er horoskophersker og står i 5. hus, er det oplagt at bruge god tid på børne- ungeområdet, og da den står i Stenbukken også på de gamle. Disse områder vil helt sikkert blive nævnt, men ikke i den grad, det burde – eller at det BLIVER fokuseret, men glemt efterfølgende. Tror mest på det første. Solens konjunktion med Pluto anslår økonomi som den væsentlige grundtone.
Hvor dronningen kom med en decideret proklamation, kommer vi sikkert til at høre en statsminister, hvor det vigtige skal høres/læses mellem linjerne. Men det vil der til gengæld også være al mulig grund til at analysere efterfølgende. Mars står på IC (fædrelandet) og er medhersker over 9. hus (udlandet), og Neptun (flygtninge, migranter) står i 8. hus (storfinanser) i spænding til Saturn (krise) og Venus (penge). Jeg vil mene, at vi kommer til at se en dansk grænsekontrol på linje med den svenske, kort tid efter den 4. januar, hvor den svenske kontrol træder i kraft ved midnat.
Solens konjunktion med Pluto gør, at det bliver et år med knald eller fald for statsministeren/regeringen. Jeg vil dog tro, at han holder stand gennem mere faste aftaler med de andre blå partier, men i 2017 kan vi vente et valg, eller i det mindste en regeringsændring. Det vil jeg se på senere.
Pluto er også skatten og nationaløkonomien. Her vil Løkke forsøge at kickstarte skatteforhandlingerne og trepartsdrøftelserne, og reformer er påkrævet her. Han vil have skatten på arbejde lettet for at få flere i arbejde.
Det vil dog blive svært for Løkke at finde finansiering til projektet, da støttepartier trækker i hver sin retning. Liberal Alliance vil fx lette topskatten, men DF vil lette skatten i den modsatte ende. Det bliver udfordrende at få flere udlændinge i job, og det må ende med en form for indslusningsløn. Men sådan bliver året så udfordrende for Løkke i en sådan grad, at 2016 baner vejen for et valg i løbet af 2017. Især i februar 2016 og i foråret vil presset være højt, og det vil forsætte i efteråret, hvor Løkke med nød og næppe vil modstå presset til en gang til næste år.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar