fredag den 24. juni 2016

Spændinger i bl.a. politik og sport

Merkur er gal i knolden 

Der var stærke spændinger i de første ca. tre uger af juni. Nu er det heldigvis ved at være overstået, i hvert fald de værste af spændingerne. Men den engelske folkeafstemning nåede lige at få ”glæde” af udfordringerne. Læs mere om dette i ugebrevet.

Det er kommunikationen og dømmekraften, der er dårlig i denne tid. Vi så et eksempel på dette, da Ronaldo endelig fik gang i sit spil og sendte Portugal videre til næste runde. Ronaldo blev kåret til kampens bedste spiller og skulle som sådan holde pressemøde, hvor pressen kan stille spørgsmål. Men ved UEFA’ s mellemkomst blev det bekendtgjort, at en UEFA-medarbejder skulle stille spørgsmålene i stedet for pressens journalister. Det siger sig selv, at det blev noget af en parodi.

Vi skrev inden turneringen, at vi ville komme til at se, at dommerne fik afgørende indflydelse på visse resultater, og det skete i går, hvor der var tvivlsomme domme i et par af kampene, og den ene sendte Sverige hjem efter den indledende runde. Zlatan havde scoret et mål, som med stor sandsynlighed ville have sendt de blågule videre, men målet blev annulleret på mystisk vis, øv.

Det var også en del mystik, da Kroatien slog Spanien, som nu må finde sig i at få en sværere vej til slutkampene. Først skal Italien besejres, og her kommer der god modstand til de spanske conquistadores. Kroatiens Modric var skadet og sad på bænken, og det fik afgørende indflydelse, idet han fik givet besked til sin målmand om, hvor der ville blive skudt, hvad der kom til at holde stik. Modric kender de spanske spillere, især dem fra Real Madrid, som det var tilfældet med straffesparkskytten. Sparket blev altså taget af målmanden, men det er ikke det værste, for målmanden bevæger sig – og det må han ikke – fremad mod straffesparkskytten inden der blev skudt, men dommerens fløjte var tavs, og det fik afgørende indflydelse på kampen.
Kedelige kampe og sene scoringer.

Vi skrev også, at det ville komme mange kedelige kampe i den indledende runde, men at niveauet ville stige undervejs. Det er Saturn der i EM´s horoskop står tæt på AC og i spændinger til to andre planeter, nemlig Jupiter og Neptun. De danner tilsammen et såkaldt T-kvadrat, som præger hele turneringen, dog mest i begyndelsen, i den indledende runde.

Det sætter sit præg på forskellig måde i 15.00, 18.00 og 21.00-kampene, og det er nok især 21.00-kampene, der præges af spændingen. Det vil sige næste rundes kampe: Kroatien-Portugal, Ungarn-Belgien og England-Island. I disse kampe skal favoritterne kæmpe ekstra hårdt for at gå videre til næste runde. Det går lidt lettere i kl. 18.00-kampene og kl. 15.00-kampene.

Nu bliver det også spændende at efterprøve, hvordan det virker for hjemme- og udeholdene, hvor astrologien har en udfordring i turneringer, hvor der kun er et decideret hjemmehold, når Frankrig spiller. I alle kampe er der udråbt et hold, der tildeles ”hjemmebanen” og derfor kan stille op i deres normale landsholdsdragter. Jeg er ikke klar over, hvordan dette sker, måske er det ved simpel lodtrækning.

Det er derfor ret tvivlsomt, om det virker astrologisk, men det vil jeg holde øje med, og det bliver især spændende at følge kl. 18.00-kampene, hvor ”hjemmeholdene” er svage favoritter astrologisk set. Her står Mars og Saturn i 1. hus, som altid symboliserer hjemmeholdet. De to planeter står ganske vist ikke særligt harmonisk, men det er normalt bedre end slet ikke at have nogen planeter i huset, som det er tilfældet kl. 18.00, hvor 7. hus er tomt. Man ser også på herskerne over AC og DC. 

”Hjemmeholdet” har Pluto som hersker, og den står hovedsagelig godt, men det gør den også til DC, da AC og DC jo er samme akse. Herskeren over udeholdet er Venus som står rigtig godt i konjunktion til Solen. Det vil sige at ”hjemmeholdene” er svage favoritter til at vinde. 
   
Saturn-spændinger giver ofte kedeligt spil med mange langgabere. Men det hjælper meget, når der kommer knald- eller faldkampe, som det er fra nu af.
Vi kom også ind på, at mange afgørende mål ville falde i slutfasen, og det har været helt typisk ved dette EM. Flere er endda blevet scoret i overtiden.

Mange stjerner funkler ikke
Når Saturn er i spænding skal man heller ikke forvente, at stjerne funkler som vanligt, og en mand som Thomas Müller er ikke kommet i gang, men det skal nok blive bedre efterhånden. VI har især set problemerne med Zlatan, og med ham røg Sverige ud efter indledende runde. Også Ronaldo har været skidt kørende, men i 2. halvleg kom han i gang i går aftes mod Ungarn, hvor han scorede to gange og assisterede ved det tredje af målene. Undtagelserne er Bale og Modric, hvordan ser deres horoskoper ud?

Modric står meget flot, så det vil undre mig, hvis kan ikke bliver sin skade kvit til næste kamp. Bale er også på toppen, men han har lige taget hul på en Uranus-spænding til Solen og Merkur, så han er relativt let at stresse. Nu er Wales heldige at skulle møde Nordirland i næste kamp, men derefter bliver det svært. Det hjælper på spændingerne, hvis han viser sig at være født midt på dagen, det vil sige mellem 9.00 og 15.00, for så står Uranus godt til Månen i denne tid. Om 3-4 år står Pluto i spænding til Solen, og så står den sikkert på et karriereskift. Lige nu står hans progressioner ganske forrygende, så det betyder personlig succes ved dette EM.

Slut for Slutsky og andre

Der var en pæn stor overraskelse astrologisk set, da Ukraine røg ud fra den indledende runde. Men her må man sande, at trænerens horoskop, som er flot, ikke kan lave om på, hvis holdet som udgangspunkt bare ikke er ret godt. Russernes exit var nok heller ikke ventet, men træner Slutsky havde på den anden side heller ikke et af de bedste horoskoper, så det blev til Slutsky for ham for denne gang – og han har valgt at stoppe som landstræner efter fiaskoen. Der var astrologisk set ingen overraskelser, hvad angår de andre hold, der røg ud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar