mandag den 11. juli 2016

EM-finalen, hvad lærte vi astrologisk?

Portugal – Frankrig 
Så kom endnu en overraskelse ved EM, både ekspertmæssigt og astrologisk. Vi har flere gange skrevet om udfordringen med hjemme- og udekampe i turneringer, hvor kun værtslandet kan have deciderede hjemmekampe. I alle kampe tildeles et af holdene hjemmebane”fordelen”, så de fx kan spille i deres normale landsholdsdragter. Jeg har flere gange efterlyst proceduren ved denne udvælgelse – er det fx noget, der sker ved lodtrækning? Men ingen har kunnet svare på det.

 Vi må leve med dette ubesvarede spørgsmål, selv om det var helt grotesk i går, hvor Portugal havde fået hjemmebanefordelen på papiret, selv om kampen blev spillet i – ja, i Frankrig. Er dette fx en fast gestus, at når en finale spilles, at man så er galante over for modstanderne?

Der er dog én god ting ved dette, for så kunne de to muligheder afprøves i praksis – og når portugiserne vandt, må de stå bedst i horoskopet. Her er det 7. hus der står stærkest, nemlig udebanen. Og da Portugal vandt, så ER de pr. definition det stærkeste hold, selv om Frankting var favoritter. Netop i finalen ville den astrologiske teori kunne afprøves. Og her satsede vi forkert, hvad hjemme- og udebane angik.

Der er 3 planeter i konjunktion i 7. hus, og de står meget flot til Mars i 10. hus. Selv om de samme planeter er i spænding til Uranus, så er udeholdet det stærkeste, så nu er den teori bekræfter. Det sker dog relativt sjældent, at et hjemmehold er i finalen. Ved EM er det muligt hvert andet år, og det samme ved VM, hvor hjemmeholdet altid er den fødte deltager. Ved det seneste VM i Brasilien kom hjemmeholdet ikke i finalen på grund af særdeles svingende spil. Det samme er sket mange gange tidligere i historien, så det er ikke nær hver gang, det lykkes for hjemmeholdet at nå frem til finalen.
At Portugal vandt skyldes efter min mening to ting. 

For det første var Portugal det hold, som bedst leve op til EM’ s horoskop. Det vil sige horoskopet for den første kamp, hvor Mars og Saturn var stærkt inde i billedet, idet de stod i 1. hus og fik stærke spændinger. Derfor skrev vi dengang, før EM startede, at det ville blive en succes at forsvare sig og have tålmodighed og spiller sit eget spil (Saturn), og så spille kontra (Mars), når mulighederne opstod. Også det med musketer-eden en for alle og alle for en, samt det at være velorganiseret, ville give succes, som vi så den med Island og Wales.

Men at spille sig i form i løbet af turneringen var en anden afgørende ting, som Portugal formåede nærmest til perfektion, efter en famlende start på turneringen, hvor de nåede med som nummer 3 ud af 4 – men i den rigtige halvdel af – nemlig den svageste.

Hvad angår trænernes horoskoper – og husk her at vi mangler alle fødselstider – Har Santos en Pluto-spænding, og den volder ofte udfordringer. Her var der også en fejltolkning af en detalje Deschamps horoskop, forstået på den måde, at han har en del spændinger nu, men at de holdt lidt inde netop i juli måned. Til gengæld var der tale om hele tre spændinger fra Uranus, nemlig til både Solen (ham selv), Merkur (kommunikation, dømmekraft) og Saturn (skæbne). 

Når der er tale om hele tre spændinger, mere end opvejer det i realiteten Santos’ ene spænding. Da Deschamp også har en Neptun-spænding næste år, kan han lige så godt drage konsekvensen og gå af nu, det vil ikke blive bedste i de kommende år, faktisk de næste 4-5 år, hvor Pluto også kommer ind i billedet for ham. Derfor handler det om at søge nye græsgange på trods af det faktisk at en anden plads faktisk er ret godt gået.

Og så er det mit indtryk, at Frankrig – på trods af de modsatte signaler – har troet, at sejren nærmest var helt sikker på forhånd. Og så kan hovmod let stå for fald.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar