onsdag den 5. oktober 2011

Thorning og valghumor

- Thorning og valghumor
- Euroen var syg fra starten, måske dødeligt


HUSK clairvoyastro-demonstrationen den 10. oktober kl. 19 i AstrologiHuset med Maya Fridan og Karl Aage Jensen. Husk dit omtrentlige fødselstidspunkt.

Vi har fået et stort parti lakrids hjem fra Johan Bülow: Passionsfrugtlakrids. Det smager helt fantastisk. Besøg os og få en smagsprøve. Se samtidig de mange gode tilbud i boghandel og antikvariat. Der er endnu to Royal Copenhagen figurer tilbage fra restudsalget: En sort fisk og en hvid Tyr. Rabat næsten 400 kr.: Nu 699 kr.

Eftervalgshumor

Intern kritik af Thorning fra dag 1
Nu begynder det at udpensle sig, hvad Vestager mente med røgen fra tårnene. De Radikale har fået så meget indflydelse i den nye regering, at Thorning har måttet indkassere en del intern kritik. Som vi har skrevet her på bloggen mange gange, så vil en rød regering komme til at føre blå politik, naturligvis med en rødlig nuance, så det bliver lilla politik.

Vestager skrev vist om hvid røg fra sort tårn – måske mente hun stort tårn
Men nu ved vi, at hun MÅ have ment rød røg fra blåt tårn – for fremtiden skal Crowne Plaza kaldes for Blåtårn. Området i Ørestaden hedder Copenhagen Towers. Det ER noget farligt noget med de tårne. Det var lige før det var blevet til Crowne Zero for rød blok.

Selv om humor også kaldes for røg (vi gav ham en gang røg) , så kan det åbenbart være farligt at spøge med det, for pludselig gik røgalarmen på det høje hotel og gæsterne blev evakueret. Det var altså ikke en gang røg, at Vestager brugte den metafor…selv om der altså heldigvis ikke kom et Ground Zero ud af det. Måske vil det vise siig at blive det for rød blok. I hver fald kom der en del blå røg fra rød blok. Socialdemokraterne er kommet hårdt fra start, kan man roligt sige. Astrologisk set er dette ikke spor mærkeligt.


Den seriøse afdeling - Euroen
Regeringen vil holde folkeafstemning om EU-forbeholdene, og det skal blive godt at få det afklaret – hvis det ellers kan blive én gang for alle. Og ikke sådan, at hvis det bliver et nej, så bliver der dømt omkamp, indtil vi siger ja. Det kender vi kun alt for godt.

Vi skrev i HOROSKOPET nr. 2/1999, at Euroens horoskop var ”et yderst usikkert horoskop med hensyn til økonomi…man burde have valgt et bedre tidspunkt at iværksætte en så væsentlig begivenhed på”. Vi skrev her også om, at ”euroforien” presser renten nedad. Danmark tog sammen med tre andre lande (Grækenland, Sverige og England) forbehold, men vi bandt fra starten kronen til Euroen, så vi reelt ikke har frihed eller selvstændighed på området. I 2002 kom de første euro-pengesedler.
Vi skrev videre om, at spændingerne i horoskopet ville betyde, at succesen med den fælles mønt ikke ville kunne fastholdes.


Der var startvanskeligheden for Euroen, som ellers skabte stor ”eurofori” i begyndelsen. Det kunne man læse i Financial Times, som havde sendt en reporter i byen i januar 1999 for at se, hvor mange steder, man kunne betale med en check udstedt i Euro. Resultatet var nedslående, selv i byen Maastricht ville ingen kendes ved en sådan check (sedlerne kom først til et par år senere). Først da korrespondenten gjorde et allersidste for søg i en såkaldt coffeshop – hvor man blandt andet sælger euforiserende stoffer – lykkedes det. Vi foreslog dengang at omdøbe mønten til et euroforiserende stof. Man har vel lidt humor – eller i hvert fald: havde.
Helt forudsigeligt med kriserne i Middelhavsområdet og Irland


Euroen er ”født” i Australien

Da de østlige markeder åbner flere timer før de europæiske, oplevede vi det forunderlige, at euroen blev ”født” i Sydney! Det skete den 4. januar 1999 kl. 5.00.
Ifølge Euroens horoskop er der tilbagevendende kriser på grund af 2.-8. hus-området (økonomi). I 2. hus finder vi Uranus, som får en svag spænding til Månen. Uranus er medhersker i 2. hus og Månen hersker over 8. hus, så det er alligevel vigtigt. Men ikke så vigtigt som Venus/Neptun-konjunktionen i 2. hus, der er i mere eksakt spænding til Månen, men så kommer problemet: De er alle tre i spænding til kriseplaneten Saturn! Saturn modtager dog et meget gunstigt aspekt fra Merkur, så med fornuft og kløgt kan man arbejde sig ud af nogle af kriserne, men på et tidspunkt forudser jeg, at det bliver nødvendigt at ”nulstille” eller indstille euroen for at erstatte den med noget andet, som dog sagtens kan have euroen som fundament. Det skal med, at Månen også får et harmonisk aspekt, nemlig til Pluto, og det kan være redningen. Havde disse to harmoniaspekter ikke været der, havde euroen nok ikke engang kunnet bruges som fundament for noget andet og bedre. Mars står i 11. hus (grupper, fællesskaber) og den er MEGET svag med dens position i Vægten. Den er i eksil – længst mulig væk ”hjemmefra” – fordi den hører hjemme i det modsatstående tegn, Vædderen. Og så får den kun to meget svage aspekter, som begge er spændinger, nemlig til Solen og Saturn. Det skal også med, at MC er i spænding til Pluto i 12. hus. Og udlands- og vækstplaneten Jupiter står i Fiskene i 4. hus i spænding til Merkur i 12. hus i udlandstegnet Skytten – som dens eneste aspekt overhovedet. Det er virkelig ikke godt, og jeg vil i al beskedenhed anbefale at spørge astrologien til råds næste gang, der skal indføres en ny mønt…


Euroen var syg fra starten
Det, vi skal huske, når vi stemmer om euroen om et par år, er, at den græske tragedie var både iscenesat og ganske forudsigelig – helt i overensstemmelse med horoskopet. Merkur (helbred) står i 12. hus. (sygdom), så i første omgang skulle Euroen i det mindste have et helbredstjek på hospitalet. Men det skal være det bedste hospital, der findes, og skalpellen skal være af fineste kvalitet, for en vanskelig operation bliver nødvendig.

Alle hjælpepakker vil vise sig at være utilstrækkelige – halsløs gerning. Faktisk de politikere, der har ”solgt” Euroen til befolkningen, været i ond tro – måske ganske ubevidst. Men det skriger til himlen, at den fælles mønt kun kunne komme til verden ved hjælp af manipulation af værste skuffe. Euroen skulle hav e været et finansielt projekt, ikke et politisk, men sådan blev det. Mudret fra starten, og det skal give et mudret horoskop, hvad det også gjorde.

F.eks. havde Italien held med et forehavende, hvor man på ganske kort tid fik nedbragt underskuddet på statsfinanserne (det havde været alt for stort), så man lige akkurat nåede at være på plads ved fristens udløb! Altså sjusk og makværk lige fra starten. Det burde have været stoppet, dette italienske rentetrick, som senere viste sig ikke at være enestående, og som situationen i Grækenland i dag er en udløber af. Selv om alle alarmklokker bimlede lystigt, lukkede alle involverede politikere øjnene og kørte bare ud over stepperne. Flere lande kom med, selv om de ikke opfyldte de opstillede krav, for nu skulle der ske noget, koste hvad det ville. Eksempelvis fik Italien, Belgien og Grækenland lov til at komme med i klubben, selv om deres statsgæld lå betragteligt over den grænse på 60% af BNP, som ellers var gældende for at komme med!

Italien fik en såkaldt swap-aftale, hvor de fik en renteaftale med en amerikansk finansieringsbank. Et stort statslån blev på den måde udskudt, lige netop til Italien var kommet med i Euroen. Grækenland, og formentlig også andre lande, brugte samme trick til at ramme euroformen lige på det rette tidspunkt.

Derfra blev det så endnu værre, for nu blev det muligt for landene i euro-klubben at tage lån hjem på basis af euro, som långiverne kunne være trygge ved ikke blev devalueret, og som landenes egne valutaer ellers ville være blevet i stigende grad. Ydermere var lånene til lavrente, så de fik råd til at lade statsunderskuddene vokse og bevilge hinanden større lønstigninger, end produktionen kunne bære. Her skulle der være yderligere et udråbstegn, men det ville næsten være for meget…

Nu må vi lide under fortidens manipulation og vanrøgt af folkets tillid til, at tingene gik bare nogenlunde rigtigt til. Men sådan er det ikke, og dermed sender politikere signaler om at gebærde sig uansvarligt, og det påvirker naturligvis svage sjæle til at opføre sig ligeså. Vi har set det flere gange.

Der er ikke andet for end at foretage et 360 graders eftersyn af den syge mønt - og så drage konsekvensen deraf. Først derefter bør patienten udskrives og sendes til afstemning, medmindre man direkte ønsker et nej – eller universet gør det. Handlingslammelse er den diagnose, der i mellemtiden kan bevirke både patiens død og begravelse. 


Storbyer

Vi har flere gange skrevet om de skrøbelige storbyer. Jo større byer bliver, jo mere skrøbelige og usikre bliver de. Hvis denne udvikling ikke standses, vil folk begynde at flytte væk fra dem – men hvor skal de flytte hen? I realiteten er verden allerede nu overbefolket i forhold til bæredygtig på vores nuværende udvikingstrin. Vi må altså have tillid til, at der sker fx teknologiske fremskridt meget snart, hvad der helt sikkert også bliver tilfældet. Men i mellemtiden burde man regulere udviklingen, som er ved at komme totalt ud af kurs. Vi ser mere og mere ekstreme handlinger af desperate mennesker. Og i en storby er mange samlet, og får man ikke bugt med ulighed og sociale problemer i det hele taget, og det er jo vanskeligt, når forholdene kommer ud af kontrol, hvad der er ved at ske. Vi har set uroligheder i både København, Paris og London. Og nu er turen kommet til New York, som kan være noget af en krudttønde.

I USA demonstreres der nu mod den fri kapitalisme, symboliseres gennem Wall Street og dens mange ”grådimaner” – dem, som er blevet afhængige af og vant til at kunne gebærde sig, som de vil – og som ofte tjene meget store summer derved. I virkeligheden går deres handlinger ud over mange andres frihed. Det burde ikke hedde fri kapitalisme, men tvangskapitalisme.  Det vil blive nødvendigt at sætte en stoppe for deres frie spil gennem reguleringer.

I Los Angeles er der opslået en teltlejr, hvor demonstranterne kræver et opgør med grådighedskulturen. Det er noget af det, vi kan vente en eskalering af, mens Pluto bevæger sig gennem Stenbukken, og det endelige fundament lægges fra 2011 til 2016, hvor Uranus er i spænding til Pluto. Den kombination vil tage det nødvendige opgør med alle forhold, der ikke er retfærdige, bæredygtige og ansvarlige. Tager vi ikke selv skridt til dette opgør, så gør universet det for os, og det skal vi være rigtig galde for. Så undgår vi at køre os selv i afgrunden – naturligvis ganske ubevidst…

Og hvem ved? Måske kan vi spare en hel betalingsring omkring København – og senere omkring andre store, danske byer. Folk flytter allivel væk fra dem helt af sig selv. Spørgsmålet er kun hvornår. Én ting er dog sikkert: Fundamentet lægges i de næste 12 år med Pluto gennem Stenbukken. Her får folk øjnene op for skrøbeligheden med storbyerne. Ikke sådan, at de helt forlades, men strømmen vender og går i modsat retning, længere ud på landet – til udkanterne!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar