onsdag den 19. oktober 2011


Læserreaktioner på vittighederne

Fra en læser, Pia A., har vi modtaget denne kommentar:

At flere får de samme vitser ned næsten samtidig minder mig om, at sådan er det også med moden – og jeg selv. Jeg har ofte – før noget blev mode sådan officielt –

Har haft lige præcis DEN pågældende mode i tankerne. Enten kreerer man det på æterplanet, eller også er det i luften. Og hvis man lige har et sugerør ude , fanger man det ind. Jeg mener: Tingene ER der jo, før de optræder i den fysiske verden, ikk?

Og med opdagelser i videnskaben. Flere steder på kloden “opdager” man næsten det samme. Det MÅ jo være fordi det findes et sted – klar til at fanges ind. Hvad ellers?

Pia har fuldstændig ret. Ifølge Rudolf Steiner findes der en såkaldt Akasha-kronik. Et sted, hvor al viden er samlet – en slags centralbibliotek, som vi har forsøgt at efterligne her på Jorden. Første gang det skete var med det kolossale bibliotek i Alexandria, der desværre gik tabt i fordums tid, da det var blevet til en ”for dum tid”. Babeltårnet gik under.

Vi kender det samme fra bogen ”Den 101. abe”. Når første én abe har fået en ide/færdighed – ja, så ”efteraber” alle andre aber lynhurtigt den første. Også pyramiderne blev bygget i samme spand af tid, men på forskellige kontinenter, som dengang ikke har haft forbindelse med hinanden fysisk, i hvert fald ikke i større grad.

Vitser er dog bare ikke lige så vigtige, så man tænker ikke over, at det kan være det samme med dem. Men humor er en meget vigtig ting generelt i livet, og naturligvis kan der forekomme plagiater, hvis man har hørt en vits et sted og derefter glemt den, så kan den så at sige genopstå. Det er straks noget helt andet med bevidste plagiater, men det bliver nok aldrig sådan, at man kan tage patent på morsomheder – det vill da også være virkelig morsomt – og ganske vanvittigt…

Her har vi eksempler på vitser, der rykker - men som kan gå på krykker:Leksigalt

Vandet vits, se vanvittighed

Sand vits fortalt i ørkenen, se sandwichLidt fodbold

Så skete det igen, nu må vi til at spille på fodbold, for der er virkelig et mønster, der går igen i fodboldresultaterne. Mandag kl. 19.00 spillede Horsens og FCK i Horsens, og

Det blev en hjemmesejr på 2-0 – meget forudsigeligt astrologisk, selv om FCK som tophold var klar favorit. AC – altså Ascendanten, ikke AC Horsens - symboliserer hjemmeholdet, og hjemmeplaneten Månen står i 1. hus i fantastiske aspekter til Saturn, Solen og Neptun. Herskeren over AC er Merkur, som står i Skorpionen (vilje) sammen med Venus, godt nok i opposition til Jupiter i 12. hus. Men den står også i sekstil til viljeplaneten Pluto i Stenbukken i 8. hus. Vilje, udholdenhed og stabilitet er løseordene, selv om koncentrationen kan smutte nogle gange (Jupiter i 12. hus) og give de andre muligheder. Men da udeholdet er 7. hus, som står i Skytten, bliver Jupiter herskers over udeholdet, og den står i 12. hus kun i spændinger i kamphoroskopet – ikke godt. De fik nogle chancer, men kollektivet Horsens sejrede på moral, gejst og vilje. Og selv om der blev passet godt på Horsens´ topscorer Macena, slap han fri i kampens sidste minut og cementerede sejren på flotteste vis.

FCK kan nu glæde sig til på mandag kl. 19.00 at møde FCN, som ligger nr. 2. Men hvis AC står i Tvillingerne her, så er FCK hjemmehold og får samme astrologiske fordel som Horsens mandag. Forudsætninger er måske nok anderledes, for FCK skal spille en meget hård Euro-league kamp torsdag, men mon ikke de i det mindste klarer en sejr over Superligaens nr. 2? Kommer tilbage med en analyse af det pågældende horoskop senere.

Hvad målene angår, skifter kampe ofte karakter ved en scoring, når en hovedakse skifter tegn. Det skete kl. 19.38 ved det første mål, hvor MC skiftede og gik i sekstil til Uranus, som også hersker over MC på dette tidspunkt. AC er i begyndende sekstil til Mars, så det giver hjemmeholdet gejst. Og minsandten om ikke AC skiftede til Krebs kl. 20.47 ved det andet mål (så vidt vides var der lagt to minutter til den ordinære spilletid). AC var tæt på Månen og i trigon til Neptun (drømmemål) og var i tiltagende aspekter til Jupiter, Merkur og Venus.

Det hele virkede igen.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar