søndag den 16. oktober 2011

Ugehoroskoper 42


Vigtig information

Claus Houlbergs bog Horoskopets mønstre er nu genoptrykt og kan købes på www.astroshop.dk for 160 kr.

Vi fører nu hele Lars Muhls bogserie, som kommer på shoppen i begyndelsen af ugen. Her finder du også Märtha Louises nye bog, ”Mød din skytsengel”.

Links

Se indlæggene fra tidligere på ugen her: http://astrologihuset.blogspot.com/

Der er bl.a. søde tegninger fra Steve Jobs himmelrejse.

Delen er lig med helheden – se dette link


Ovenstående illustration er ganske fantastisk og illustrerer naturfolks filosofi om, at delen er lige med helheden, som igen er det sammen som løseord i astrologien: Som foroven, så forneden.

Ugen, der kommer

Mandag er en virkelig god dag til det meste. Eneste større spænding er Merkur (kommunikation) og Venus (værdier, penge) i spænding til Jupiter (vækst, overdrivelse), så tag ikke for store ord i munden. Det vil der hele sikkert være andre, der gør. Og her skal man passe lidt på, hvis man fx er nybagt minister…

Tirsdag har næsten samme spændte Jupiter, MEN her er Månen samtidig i en meget stærk udfordring. Den står især midt på dagen i spænding til Pluto, men får heldigvis flere afspændinger, fra både Jupiter, Merkur og Venus, så mon ikke den helt stor udfordring bliver et lige-ved-og-næsten. Men også her skal man vare sig sine ord.

Onsdag står Månen i spænding til både Saturn og Solen hele eftermiddagen og aftenen. Her gælder det om at være tålmodig og eftertænksom

Torsdag står Månen flot til Uranus, og det fremmer opfindsomheden og nytænkningen. Om eftermiddagen og om aftenen står den i spænding til Jupiter, så vær saglig og overdriv intet. Lad dig ikke lokke til store armbevægelser og udtalelser, hvis du fx bliver interviewet til pressen. Ellers en flot dag astrologisk set.

Fredag står Månen sammen med Mars, og de er begge i spænding til Merkur og Venus, så her smal man virkelig vare sine ord, for det kan blive opfatter aggressivt eller upassende. Igen en hilsen til fx de nye ministre.

Lørdag står Månen eksemplarisk, så alt ånder fred og ro igen, medmindre gårsdagen stadig skulle have indflydelse på enkelte.

Søndag er der også nogenlunde ro på. Solen står kanon til Neptun, så ud i naturen, mediter eller få en kulturoplevelse.


Næste valg

Vi har et motto, der hedder "Få nyhederne, før de sker", og det bliver vi nødt til at forsøge at leve op til. Flere læsere har spurgt, hvornår næste valg kommer. Her må vi se på både landets og statsministerens horoskoper, som lige nu passer meget godt sammen. Der er megen turbulens i begge horoskoper på grund af Pluto. I landets horoskop er den i spænding til kriseplaneten Saturn, og derefter er der den ene spænding efter den anden i de næste 4-5 år. Det vælter med spændinger i konstitutionshoroskopet fra 5. juni 1849 kl. 11.09 i Kongens Lyngby (Eremitageslottet). Vi må derfor vente, at både økonomi og mange andre område er i krise stort set i hele den næste fireårs periode. Det bliver derfor under alle omstændigheder meget krævende for den nye regering at styre landet igennem krisen. Der vil derfor komme mange situationer, hvor regeringen er på nippet til at måtte opgive, især her i den første halvdel af valgperioden, hvor Thorning også har spændinger. Men derefter aftager de efterhånden lidt, men der ER spændinger hele vejen igennem, blot ikke nær i den grad som i landets horoskop.

Thorning har altså mulighed for at vokse med opgaven, men skal hele tiden passe på, og derfor indfinder der sig en vis metaltræthed i den anden halvdel af valgperioden. Der er meget svært at byde ind med et konkret svar på varighed og holdbarhed med så store spændinger, men jeg vil vove det ene øje og sige, at der bliver valg før tiden næste gang, men at det nok kun bliver med et halvt til et helt år før. Thorning vil vokse med opgaven, men være dybt afhængig af, hvordan det første halve år som statsminister (SM)forløber.

Thornings Pluto-aspekt stopper med udgangen af 2011, og herefter vil hun sandsynligvis være helt fri af de gamle skattesager – især, når Uranus-spændingen til Venus stopper i begyndelsen af 2012. Saturns spænding til Månen slutter om et års tid. I marts 2013 påbegynder Thorning en Neptun-spænding til Merkur - og så er det, man skal passe på eksempelvis "gulvtæppetaler". Schlüter havde noget af det samme i slutningen af 80´erne, hvor han udtalte de senere så berømte ord: "Der er IKKE fejet noget ind under gulvtæppet". Måske blev han rådgivet til at sige sådan, men man skal i en Neptun-periode både passe på ikke at blive rådgivet forkert eller direkte løjet overfor - og heller ikke komme til at sige noget sludder selv. Der bliver svært at undgå sager, hvor man hænger fast i dyndet, i fortiden. Neptun kører på til begyndelsen af 2014, hvorefter Pluto går i Spænding til MC fra 2015. Jeg vil konkludere, at der alt andet lige bliver valg i foråret 2015 og vil senere komme ind på, om Thorning kan blive genvalgt.

Ministres horoskoper

Vi har tidligere gennemgået alle ministres horoskoper kort, men der vil blive dykket dybere ned i dem, efterhånden. Lige nu er det Thor Möger Pedersen, der er mest i skudlinjen, selv om vi har sagt, at dem to mest udsatte astrologisk set er Ole Sohn og Manu Sareen, som begge har meget stærke spændinger i deres horoskoper.

Thor Möger Pedersen er den anden Thor på kort tid i et pengeministerium – den anden hed endda også Thor Pedersen. Så man kan sige som fodboldtyskere, når deres hold har scoret: Noch ein Tor. Men foreløbig har Thor Möger kun scoret problemer. Det skyldes ikke så meget hans eget horoskop, som partiets. Vi har ved flere lejligheder skrevet om både Søvndal og hans partis hårde aspekter, og det meste er skrevet, mens Villy var på toppen. Det ville være synd at sige, at han er det lige nu, og det er noget af det, jeg har ment med humoren omkring Crowne Zero. Möger har Saturn inde at spænde både Merkur og Jupiter op fra december til marts. Og det er den periode, der skal bestås, før man kan sige, om han er langtidsholdbar. Han burde kunne bestå prøven, medmindre Pluto ramme en hovedakse, hvad vi ikke kan vide uden fødselstidspunkt. Tror bølgerne kommer til at gå højt til og med marts, men at han lige nøjagtig klarer det, da problemet ikke er ham selv, men partiet. Selvfølgelig er han ung og fik kun få personlige stemmer ved valget, men Saturnspændinger kan normalt klares gennem flid, udholdenhed, ansvarlighed og grundighed. Naturligvis en udfordring for en så ung minister, men så er det heller ikke værre.

Som sagt står det meget være til med hans parti, og det vil i en alle anden udstrækning påvirke regeringssamarbejdet med disse interne kampe, hvor det altså går ud over unge Thor, som Søvndal har hentet ind op en toppost i regeringen for næsen af andre, og nogle af dem er blevet sure. Ganske vist blev den første utilfredshed lige efter regeringsdannelsen trukket tilbage igen, og delinkventen blev straks forfremmet i partiet, men nu har andre meldt sig på banen med deres utilfredshed, bl.a. Kamal Qureshi. Sådan er det hver gang, et parti har besøg af bl.a. Pluto i horoskopet. S har det også i denne tid, så de vil blive påvirket af uroen i SF, som ikke er så let at få stoppet med de aspekter. Hvis Möger bliver ofret, er det partiet, der er skyld i det. I så fald vil han personligt komme styrket ud af det.

Vi skrev tidligere, at flere ministre får stærke spændinger til foråret. Det kan skyldes art enten spidser den økonomiske krise til, eller også komme den første bølge af en mindretalsregerings udfordringer.

Nogle meget gamle firmaer

Mikael Mårtensson fra Astrologisk Museum er en energisk dataindsamler. Fra ham har jeg med tak modtaget et link til nettet med data på gamle danske virksomheder. Ganske vist har jeg lagt horoskop på virksomheder, der er lige så gamle eller ældre. Den ældste daterer sig helt tilbage til 1789, hvad der må siges at være noget af en præstation. Det er Husqvarna i Sverige, der startede som våbenproducent, men som nu sammen med Electrolux koncentrerer sig mest om hårde hvidevarer og maskiner til dagligdagen, bl.a. til haven. Men våbenfremstillingen står klart mejslet ind i horoskopet, hvad det jo også skal, når det er en kendsgerning. I langtidsholdbare foretagende er Saturn og Pluto stort set altid centrale planeter.

Listen på nettet er fra 1950, og der er nogle af de nævnte firmaer, der ikke eksisterer i dag, men det kan være spændende at se, om langtidsholdbarheden fremgår af horoskoperne.

Bang Knudsen, Esbjerg

Bang Knudsen isenkram i Svendborg er en af dem, den blev grundlagt den 15. marts 1893, og varighedsplaneten Saturn aspekterer viljesplaneten Pluto samt Venus og Månen. Pluto får også tre væsentlige aspekter, herunder en trigon til Solen, og den er væsentlig, da Solen er selv virksomheden, der på den måde bliver en overlever. Den 3. maj 1939 blev forretningen til et aktieselskab. Det skete i jordtegnet Tyren, som står for udholdenhed. Hvis virksomheden stadig består, så vil den ikke gøre det på samme måde i fremtiden. De næste to år er Pluto på spil, så sker der næsten altid fusioner eller organisationsændringer. Nogle går nedenom og hjem, vad der dog ikke er sandsynligt her, da den har SÅ mange år på bagen.

Tjekkede lige Google, og det viser sig, at forretningen nu er en Inspiration-forretning. Det kan være, at der inden for den nærmeste fremtid kommer en ny leder.

Martin Bank, Svendborg

Denne manufakturforretning er grundlagt 1. oktober 1895, men ser ikke ud til at eksistere længere. Det ville den måske helle ikke have gjort om et par år, hvis den havde eksisteret, for alle forløb, der er startet den 1. oktober, uanset årstal, får Pluto i spænding til Solen i de næste to år.

Banken for Fakse og Omegn

Grundlagt 28. august 1897 i Fakse, underligt nok. Banken ser ikke ud til at eksistere længere, men der er hele tre stærke Saturn-aspekter, så der er sikkert ikke så mange år siden, den er blevet opslugt af en større bank.

Banken for Hobro og Omegn

Grundlagt 12. maj 1892, men er også opslugt, ser det ud til Igen meget flotte Saturn og Pluto-aspekter i stiftelseshoroskopet.

Banken for Holbæk og Omegn

Den eksisterer endnu og er stiftet 5. februar 1907, sandsynligvis med Tyren på AC. Igen får Pluto og Saturn tre aspekter hver.

Banken for Løgstør og Omegn

Stiftet 3. oktober 1891, men eksisterer ikke længere ifølge Google. Den ville også få besøg af Pluto i de næste to år i så fald. Et MEGET specielt stiftelseshoroskop med otte planeter fordelt på tre konjunktioner! Under alle omstændigheder langtidsholdbart. Uranus er uaspekteret, så nytænkning har været et fremmedord i banken gennem meget lang tid, og måske er dette årsagen til en krise.


Økonomi og undervisning

Økonomi var som forudsagt valgets ubestridte tema. Men vi har også gennem de seneste par år skrevet meget om undervisningsområdet på grund af Venus spænding til Uranus og Pluto på 9. husspids (højere uddannelse). Derfor vil ikke mindst universiteterne være i fokus i Danmarkshoroskopet. Det har vist sig at være sandt, og desværre meget sandt. Universiteterne er nu en forsømt institution, der på det nærmeste har solgt sin sjæl. Nu handler det om alt mulig andet end undervisning, og det er sandt for dyden ikke godt sådan et sted. Økonomien går op i hat og briller, da der jo skal administreres. Undervisningen skal naturligvis opprioriteres. Tænk, at det nu er op til den enkelte underviser at give de studerende en tilbagemelding på deres arbejde. Og undervisningen er trukket så langt bort fra humanistiske værdier, at ordet humaniora er forsvundet fra flere universiteter.

Det er dog i overensstemmelse med horoskopet, så det gode ved det hele er, at der er en højere mening med det – som der er med alting. Man skal finde en løsning, der både tilgodeser det at komme tilbage til rødderne undervisningsmæssigt set – og at man skal finde andre værdier at putte ind i systemet. Se min artikel ”Hvad i himlens navn er meningen?” i det seneste nummer af HOROSKOPET.

ATS og AST

Jeg har gennem tiden fået flere henvendelser fra læserne om, at mine vitser er gamle, selv om de godt nok også må sige, at de fleste er nye og originale – i hvert fald har de ikke hørt dem før – hvad der naturligvis ikke er nogen garanti for alderen. Det vil jeg gerne kommentere.

Før i tiden kom jeg konsekvent meget ofte for sent ud med mine tyndbenede, vandede og ulidelige vittigheder, som enkelte gange dog kan have et anstrøg af morsomhed over sig, fordi de konsekvent var mindst tre måneder forsinket – noget ganske uundgåeligt for et kvartalsblad, der interessant nok kun udkommer hver tredje måned. Alt andet ville simpelthen være galimatias for et kvartalsmagasin – især vores!

Nu har jeg mulighed for at boltre mig på bloggen og kan næsten udkomme efter behov. Men nogle gange har jeg så travlt med andre ting, at vittighederne kan nå at blive gamle – eller i hvert fald overhalet inden om af andre, herunder ATS i Politiken.

Lørdag den 15. oktober fandt jeg et sådant eksempel i Politiken, nemlig den om løftebrud, som var her bloggen for en uges tid siden. Selv i disse moderne tider kan man komme for sent, og det er sket flere gange, at jeg har måttet undlade at tage en vits med, fordi den har været i ATS. Andre gange har den været så god, at jeg måtte tage den med, selv om den havde været i ATS. Men hvad er forklaringen på, at humor kan opstå næsten samtidig oven i hovedet på os skæve eksistenser?

Det er naturligvis den simple grund, at humor er humor, og humorister tænker nogenlunde ens og får derfor de samme input. Det er kun et spørgsmål om, hvem der kommer først. Og her skal det betones, at jeg sagtens kan komme bagud på point på grund af tidsnød. Men nogle gange lykkes det heldigvis, og jeg vil stramme balderne for at være hurtigere i fremtiden. For når man i udgangspunktet står nogenlunde lige, hvad offentliggørelse angår –jeg har nemlig ingen computer derhjemme og kan derfor tidligst lægge dem på, når jeg møder på jobbet, og Politiken udkommer kun en gang om dagen, hvad der også helt afgjort er bedst for et dagblad. De må også vente. Jeg får nemlig stort set alle mine input i drømme, som det så gælder om at få nedskrevet hurtigst muligt, når man vågner, ellers kan man ikke huske dem – eller glemmer i hvert fald hovedparten af dem. Og hvis man har travlt om morgenen, så ryger der automatisk nogle perler.

Målet må være som med mottoet: Få nyhederne, før de sker –at det kan hedde: Få vittighederne hurtigere, end du drømmer om. Eller få dine vitser, før andre drømmer om dem. Kom lige nu til at tænke på, om der kan være tale om decideret telepati mellem humorister, så der foregår en veritabel udveksling på det ubevidste plan. Måske endda clairvoyance, hvor nogle ved på forhånd, hvad andre tænker? I så fald skal vi have konstrueret et nyt begreb – clairvoyant humor: Få vittighederne, før de bliver offentliggjort – og før alle andre end lige netop abonnenterne på HOROSKOPET og dermed AST.

Hvorfor overskriften ATS og ATS? Jo, for det kunne min vittighedsklumme i Astrologimagasinet HOROSKOPET godt have heddet, men hvor ATS står for At Tænke Sig, kunne AST stå for Andre Stjerne Tanker. De to er på en måde Tvillinger, hvor der kan forekomme de samme morsomheder.

Ud over drømmene og den inspirerende tid lige efter opvågning henter jeg naturligvis inspiration netop i ATS, som jeg altid har beundret og så i den daglige omgang med mennesker her i huset, især astrologkollegaen Claus Houlberg, som flittigt har leveret vitser til HOROSKOPET. Vi har det faktisk rigtig sjovt i hverdagen her.

Og så lige den formulering, der kom i nattens drøm, og som igen angår forsinket valghumor fra Crowne Zero, eller på dansk: Nul kroner

Ikke alene kom der blå røg fra rødt tårn

Men fra hele den røde blok

- Og i hvert fald fra den røde blog

UGEHOROSKOP uge 42 
af astrolog Lykke Larsen
www.kvindetid.dk

--


Ingen kommentarer:

Send en kommentar