onsdag den 22. februar 2012

I begyndelsen var Ringen

I begyndelsen var ringen – nu er der ingen, bortset fra den af Wagner. Helles (alliance)ring bliver nu afløst af en udlejningsring på leasingbiler.

Det er tankevækkende, at den bedste nyhed i regeringens valgperiode, er noget, der ikke bliver til noget…

Det bliver spændende at se, hvilken vej det sender opinionsmålingerne. Det er i hvert fald ganske fornuftigt at lægge afgifterne på leasing, som er et kæmpe spekulationsprojekt. De kunne også tænke på at indføre trængselsafgift på regeringens egne trængsler, det ville virkelig batte noget.

Men det ser umiddelbart ud til, at det ER en god løsning, som Helle sagde i går. Nu bliver der alligevel gået efter bilisterne, med på en måde, som ikke vil give noget ramaskrig. Det bliver spændende at se, om der i løbet af valgperioden kommer forslag om parcelhusskat. Det vil jeg ikke tro kan undgås. Vejen frem er skat på samfundsskabte værdier som jord og ejendom. Og så naturligvis en Tobin-skat på finansielle transaktioner. Det ligger lige til højrebenet – utroligt, at De Radikale kæmper så hårdt imod dette. Det får de heller ikke lov til at blive ved med.

Miljøets problemer er dog ikke blevet løst, så noget SKAL der ske, for lavere billetpriser vil helt sikkert ikke løse trængselsproblemerne. Med tiden vil der komme roadpricing, medmindre der lige når at komme så fantastiske opfindelser, at biler kan køre på næsten forureningsfrit brændstof. Dette vil OGSÅ komme på et ikke alt for fjernt tidspunkt, nemlig når Pluto går ind i Vandbæreren i 2023-24. Her vil det virkelig komme gang i opfindsomheden, og det vil revolutionere trafikken i en grad, så det minder om bilens og motorens opfindelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar