fredag den 13. april 2012

Fredag den 13. og sultestrejke i Bahrain

Fredag den 13. – forsikringsselskaber i alarmberedskab…

Hvor stammer den overtro egentlig fra? Jo, det begyndte med Den Sidste nadver, hvor de var 13 til bords og hvor to døde, og en af dem kunne være den 13.: Jesus døde på Korset i Golgatha og Judas i Løkken (han hængte sig efterfølgende). Den ene hang og den anden hængte… og korsfæstelsen foregik på en fredag, den længste af slagsen. Måske var det også den 13., det vides ikke med bestemthed ved redaktionens slutning.

Nu om dage er fx SAS påvirket af folks overtro, de springer over række nr. 13 i deres fly og etage 13 i deres hoteller, fordi mange ikke vil hhv. sidde og bo der.

Selv forsikringsselskaber kan skrive under på, at der er noget om snakken. Ifølge Politiken fredag den 13. april 2012 har Codan ikke kunnet dy sig for at undersøge, om der nu også VAR tale om en højere ulykkesfrekvens – og det var der! Antallet af snubleskader er 13,5% højere end normalt på disse dage. Codan opfordrer til at fastgøre eventuelle løse gulvtæpper eller dele deraf.

Måske kunne man foreslå at anvende gulvtæpperne som vægtæpper på sådanne dage. Så er der dels langt mindre chance for at snuble i dem, og dels slider man slet ikke på dem. Man kunne også hænge dem op på et kors i de år fredag den 13. falder på langfredag – så kunne man dels stimulere sin religiøsitet og samtidig undgå snubleskader - og dermed også undgå at ligge forsikringsselskaber til last. Kort sagt: Rigtig god karma, helt på linje med verdens største online bilforsikringsselskab, som ligger i Canada og dækker hele Nordamerika. Her har man til sammenligning indført graduerede forsikringspræmier – efter de kinesiske stjernetegn. Det viser sig her, at Hanen er den største ”ulykkesfugl” af alle de kinesiske tegn. Haner betaler på grund af deres aggressive kørsel - grundet deres flamboyante temperament - langt mere i forsikringspræmie end andre. De træder for meget på speederen og lukker dermed op for ”hanerne”.

Bedst af alle bilister er den hensyntagende Hare, som næsten er fritaget for præmie, bortset fra den for god opførsel i trafikken – den gode karma, der AUTOmatisk følger med den dydige trafikant. Man har også undersøgt de vestlige stjernetegn, og her viser det sig ikke overraskende, at Vægten er den værste trafikant, naturligvis fordi den jo også skal være både social og selskabelig under kørslen, man er vel Vægt. Derfor betaler Vægtene også den højeste vægtafgift – undskyld: forsikringspræmie...

Det var et ordentligt sidespring, nu må vi tilbage på sporet – eller kørebanen. , og helst ikke overhalingsbanen, men krybesporet.

Herhjemme er begrebet af nyere dato. Vi skal blot tilbage til 1940´erne for at finde den første avisartikel om emnet herhjemme. Så det er først her, dagen bliver farlig herhjemme. Der har gennem tiden været meget mere gang i den på den internationale scene. Eksempelvis kan Hollywood også være med via gyserfilmen ”Friday the 13th” fra 1980. Her bliver teenagere slagtet på bestialsk vis. Filmen blev en stor publikumssucces, og flere film fulgte i samme serie – i alt 12 indtil videre! Nu må vi se, om de tør indspille nummer 13. Men det gør de givetvis, hvis der da ikke sker noget mystisk. For DEN vil der især være penge i. Den vil dog – på linje med de 12 foregående – i så fald ikke blive nogen anmeldersucces, men det har ingen af filmene i serien været. Og det skyldes måske det forkætrede 13-tal!

Fredag den 13. er også kendt i forbindelse med tempelridderne. Fredag den 13. oktober 1307 – naturligvis var det i 1300-tallet – blev et meget stort antal tempelriddere taget til fange af Philip IV af Frankrig. De blev tortureret og brændt på bålet.

Nå, nu ikke mere om den sag – ellers bliver det bare for ”trettende”…Bahrains undertrykkelse

Al-Khawaja er dansk-bahrainer og kæmpede mod undertrykkelse og for sin frihed. Da dette ikke gav resultat, gik han i sultestrejke, hvad der passer fint til hans horoskop, hvor Saturn (sult, mangel) står i spænding til Neptun og medfører en slags korsfæstelse, som også gik hen over påsken med stigende mediebevågenhed til følge. Ikke alene herhjemme, men verden over. Saturn står i det frihedselskende og oprørske Vandbærerens tegn. Aktuelt har han Frihedsplaneten Uranus stående på sin Merkur i Vædderen, så det giver stor genlyd i verdenspressen. Ikke mindst, fordi Neptun også står på hans Jupiter (det internationale og retfærdige).

Han er født den 5. april 1962 og har lige fejret sin 50 års fødselsdag på militærhospitalet. Sagen kan let komme til at prikke hul i det bahrainske diktatur. Man må håbe, at det snarligt kommende bahrainske Formel 1 løb bliver aflyst, hvis han ikke løslades og overgives til internationale myndigheder. Det ville være fint i råd med Plutos gang gennem Stenbukken, hvor vi tidligere har skrevet en del om, at verdens diktatorer går en hård tid i møde fra 2008, hvor den gik ind i Stenbukken.

Den strejkendes største mulighed for frigivelse ER netop dette bilvæddeløbs mulige aflysning. Det vil være en kæmpe streg i regning for diktaturet, hvis dette sker, så mon ikke han løslades i allersidste øjeblik? Det vil jeg både tro og håbe. Men det haster voldsomt, så vi må sende ham lys og gode tanker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar