tirsdag den 17. april 2012

16 B - Hr. Møller er gået over broen - kommandobroen

Hr. Møller er gået over broen

Hr. Møller døde den 16. april 2012 kl. 4.30 på Rigshospitalet. Det var – ud over at det var på dronningens fødselsdag - samme dag som Simon Spies døde på, og på 108 års stiftelsesdagen for rederiet, han var chef for! 108 er et helligt tal i hinduismen. Han var født i vandtegnet Krebsen den 13. juli 1913 kl. 23.55 i Store Magleby. Hvis tidspunktet holder stik, har han Tyren på AC, selv om jeg synes, at han mest ligner en Tvilling-AC. Men så skulle han være født den 14. juli, hvad der dog også er en mulighed for, da forældre til børn født omkring midnat ofte får lov til selv at bestemme fødselsdatoen. Det er ikke så få gange, jeg har været ude for at skulle ændre på en klients fødselsdag!

Det forekommer mest, når der er tale om "skæve" fødselsdage. Det er fx lidt bedre at være født den 1. februar i forhold til den 31. januar. Dog er den 1. april ikke så populær, da man så kan være en "aprilsnar". Det siger sig selv, at der er ekstra fleksibilitet, hvis barnet er født lige når man er gået ind i den 29. februar eller lige skal til at forlade den dato. Så er fristelsen ekstra stor til lige at flytte datoen, så den 29.2. kan undgås. Det anses også for at være bedre at være søndagsbarn, og det er Hr. Møller, når han er født den 13. juli 1913, og datoen klinger også fint med to gange 13. Men søndagsbarn ville han så ikke være, hvis han var født den 14. juli, så var han jo født på en kedelig mandag. Selv om den 13. også hører til de mere upopulære fødselsdage på grund af overtro, så er det alligevel bedre, når den 13. falder på en søndag som her. Det skal dog slås fast, at der er enkelte, der har 13 som lykketal, men de hører til mindretallet relativt set.

Lidt inde i den 14. juli går AC ind i Tvillingerne, men da vi ikke kan være sikre på, hvad der er foregået i dette specifikke tilfælde, må vi bare holde os til Tyre-Ascendanten og en fødselstid kl. 23.50, når der er korrigeret efter et par vigtige begivenheder i livet. Det er ikke helt overbevisende med denne korrektion, derfor vender tanken sig igen, om det kan være den 14. Hr. Møller gik af som daglig leder den 1. juli 1993, indviede operaen i efteråret 2004. Han mistede sin kone i december 2005 og sin far i 1965. Ved sin død var den progressive MC i eksakt kvadrat til Neptun, vandets og rederiets planet.

Hvad angår rederiets horoskop står det klart indmejslet, at det har mistet sin store rorgænger.

Da Hr. Møller gik af i 1993 sagde han, at han havde hørt, at penge ikke betød alting her i verden. Det kan man sagtens sige, når der er nok af dem. Det sidste ses af Saturns placering på 2. husspids (penge), og den står eksemplarisk og gør ham endog både sparsommelig og fornuftig, hvad penge angår. Det mest karakteristiske ved horoskopet er hans Sol/Neptun-konjunktion i 4. hus i Krebsen, og hvor IC også står i Krebsen. Månen står i Skorpionen og Pluto i Krebsen. Man kan næsten ikke forestille sig flere henvisninger til vandtegn end her. Den karmiske Måneknude står også i Fiskene og henviser dels til godgørenhed og et liv med vandet som omdrejningspunkt. Måneknuden indgår i en smuk stortrigon – i vandtegn naturligvis - til både Månen og Pluto. Da han døde, stod den progressive Måne på dødsplaneten Pluto. Magt symboliserer ved Skorpionen, Pluto og 8. hus. Pluto står på 3. husspids og hersker over på DC og Månen, som begge står i det magtfulde Skorpionens tegn. Herskeren over 8. hus er Jupiter, og den står meget tæt på MC (mål, ambitioner). Mærsk vidste at bruge sin magt og indflydelse. Han var energisk og engageret og VILLE bare udvise rettidig omhu, som også er Saturn. Og Jupiter på MC i Stenbukken. Alle her til lands ved, hvad hans motto var.

Hr. Møller solgte i 1999 sine aktier i Det Berlingske Officin i vrede over, at Berlingeren havde skrevet kritisk om rederiets leverancer til Tyskland under krigen.

I den monumentale artikel om Hvidstengruppen i det eneste nummer af Astrologimagasinet HOROSKOPET kan man bl.a. læse om denne omfattende handel med tyskerne, som hele det danske erhvervsliv udførte. På den måde fik de penge for noget, som tyskerne ellers blot kunne have konfiskeret. Det var også et element i den almindelige samarbejdspolitik med besættelsesmagten og derfor ikke specielt kritisabelt, når de enkelte erhvervsdrivende handlede livligt med den fremmede magt. At det så er noget, som de toneangivende historiebøger ikke gerne vil have frem, er noget andet.

Hr. Møller blev behandlet og beundret som en kongelig, hvad der også ses af Jupiters flotte placering. Han færdedes gennem hele sit liv på de bonede gulve. Man kan sige, at han var respektaftvingende ud over alle grænser. Det kan man læse i dag i aviser verden over. Den samlede verdenspresse priser Hr. Møller i overordentlig flotte vendinger. Naturligvis er der enkelte kritiske røster, som da han var i levende live, men det hører absolut til undtagelserne.

Nu er Hr. Møller rejst til de evige vandmærker. Han er gået over broen – kommandobroen!

Vi ønsker dig en god overfart.
PS. George Soros kommer på i dag og så følger Breivik. Det er næsten ikke til at følge med i beskrevelsen af verdensbegivenhederne.

1 kommentar:

  1. Hr. Møller var også berømt for sit temperament; jeg kan dog ikke umiddelbart se noget ud af horoskopet, som kunne tyde på dette?

    Til gengæld kan jeg godt se ham som en tyre-asc. Og det kan jeg fordi det er kommet frem i den senere tid, dvs, efter hans død, i minde-udsendelser og i nekrologerne, at han

    elskede chokolade, letbitter belgisk? kvalitets-chokolade.
    satte sagen højere end ham selv
    gik ind for kvalitet i alle livets forhold. Efter sigende skulle Hr. Møller have udtalt dette: "Synes De nu det er passende?" da han fantd ud at man ville have tagpap på Operaens tag i København. Som Tyre-asc. vidste hr. Møller selvfølgelig, at kvalitet koster. Og at kvalitet holder i mange år, ja selv i tohundrede år.
    Han holdt sig i baggrunden og gav sjældent interviews, arbejdede hårdt (som en tyr) og foretrak i det hele taget livets goder bag kameraet. Mon ikke en Tvillinge-Asc. havde givet flere interviews? og været mere åbenmundet?

    SvarSlet