fredag den 10. januar 2014

Arvingerne

Der hare været klaget over, at lydniveauer er alt for lavt i denne tv-serie. Det passer meget fint med horoskopet, at kommunikationen ikke er optimal. Merkur er som tidligere beskrevet med i et storkvadrat den 1. januar, hvor serien havde premiere.
At kommunikationen også er meget dårlig mellem visse figurer i serien, er også sikkert og vist. At Solen også er med i spændingen er interessant set med astrologiske briller. Solen er patriarken, som tidligere altid var en mand. Nu er han dels skiftet ud med en kvinde, og dels er det en meget speciel kvinde, som ikke er nogen ordentlig rollemodel for patriarker- eller her: matriarker. Der er vist ikke meget at se op til med hende. Men her kommer der en interessant vinkel ind. Arvingerne er ikke den eneste fil, der tager livet af patriarken. I flere serier har patriarken kæmpen noget af en dødskamp, og dermed tager man på en måde liver af kernefamilien. Hertil kan man sige, at det måske også er det, der er ved at ske i samfundet, og derfor beskriver serierne en kollektiv tendens. Men mon ikke også disse populære serie har en vis afsmitningseffekt, så de påvirker en givet udvikling til at gå hurtigere, end den ellers ville have gjort?
Ved at se mig rundt blandt klienter og bekendte synes der at være en stigende tendens til en opsplitning af kernefamilien. Det bliver mere og mere almindeligt, at i hvert fald den ene at parterne i et parforhold har mere flydende familieforhold. Nogle gange er den begge parter, det handler om.

Men det er ikke så under astrologisk set, når Pluto kører gennem Stenbukken, som står for de grundlæggende institutioner og strukturer i samfundet. De er under forvandling – ja, under opløsning. Så man kan sige, at serierne danner et fint billede på den astrologiske forklaringsmodel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar