onsdag den 22. januar 2014

NATO´s svanesang

Nato´s svanesang?
Anders Fogh Rasmussen er som NATO´s generelsekretær – ganske vist en afgående én af slagsen - godt i gang med at skaffe sig selv nogle ridser i lakken, som han sikkert gerne ville have været foruden. Bygningen af det nye hovedkvarter i Bruxelles har foreløbig haft en budgetoverskridelse på næsten 2 milliarder kroner – en skandale af dimensioner. Det passer fint med Foghs horoskop, se aspekter her:
Transit Saturn er i spænding til Pluto i hele 2014, mest til og med midten af april. Desuden står den progressive DC på Månen i 8. hus (transformation, store omlægninger, turbulens). DC står også i spænding til både Mars og Venus i hans 7. hus. Det er tid til skilsmisse, og foreløbig har han skilt sig af med sit job, hvad der astrologisk set er særdeles fornuftigt. Men der venter flere omlægninger. Hvem ved, om han pønser på at overtage Barroses embede i EU? Pluto har i hvert fald med det helt store forhold at gøre. Den står for en alt-eller-intet holdning. Kan man ikke nå helt til tops, klan det være lige meget. De progressive planeter Merkur (kommunikation), Venus (værdier) og Mars (krig, energi) – så man må i sandhed sige, at han har noget at se til, både privat og professionelt.
Hvad angår Natos horoskoper står det meget værre til. Som vi skrev for et par år siden var organisationen på vej ind i mega mange spændinger, der begyndte netop for et par år siden, Hvor Pluto spændte Merkur op (overvejelser, forhandlinger). Måske var det der, den endelige beslutning om at bygge nyt hovedkvarter skete, eller der, man gik i gang med planlægningen af byggeriet, eller påbegyndte det.  I hvert fald er der sket noget afgørende, som har været medvirkende til de nuværende budgetoverskridelser.  Nu står Pluto så i spænding til hele 4 planeterne mere (Neptun (kaos), Mars (krig, aggressivitet), Venus (værdier) og Solen (NATO selv). Det er virkelig voldsomt og livstruende for organisationen. Jeg ser de nuværende problemer som et symbol på den transformation, man står over for, og som i yderste fald kan betyde organisationens endeligt. I hvert fald i den form, den har haft hidtil.

Der er nogle af de samme aspekter indblandet, dels som i Foghs horoskop, men og i den daværende Warszawa-pagts horoskop. Den blev nedlagt kort tid efter, og det samme kan nok ikke blive helt tilfældet med Nato, men den kommer til at gennemgår en kæmpemæssig udvikling, som vil være alt andet en let at komme igennem. Men nedlæggelsesaspekterne, de er der. Der er bare det ved det, at den vestelige verden ikke VIL undvære en sådan beskyttelsesorganisation. Men man vil komme til at fortryde det nye hovedkvarter, som bygges for skattekroner. Og man vil komme til at fortryde flere ting. Både de krige, man går ind i. og dem, man ikke går ind i. Man kommer til at vælge mellem pest og kolera. Foretager man intet valg, vil kravet om nedlæggelse komme frem. Magtesløshed og handlingslammelse vil præge organisationen. Vælger man at gå ind i en krig, fx i Syrien, vil resultatet også blive nedslående. Mange vil miste tilliden til NATO. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar