tirsdag den 7. januar 2014

Sult- og mættelsesprincippet rammer madbranchen -
Price i krise

Sult- og mættelsesprincippet er ifølge Martimus en grundpille i åndsvidenskaben. Det er en underafdeling af skabelsesprincippet og har dermed betydning for alt det, der er skabt og skabes.
Når sulten er stillet, komme følelses af at være mæt. Når man har prøvet dette hen over en længere periode, kan man blive ”permanent mæt” af det ene eller det andet, fx en følelse eller en sult efter mad. Og så bliver man træt af det, man ellers havde været så glad for og følt et behov for at tilfredsstille.
Vi har gennem mange år set et stigende antal madprogrammer på tv i alle afskygninger. Kendte og ukendte har flokkedes om tv-komfurerne og skuet/trykket flittigt på knapperne. Jeg vil tro, at sult- og mættelsesprincippet fra i år vil sørge for at mindske antallet af disse mad- og kagelavningsprogrammer, så det kommer ned på et mere rimeligt niveau.
Et andet tegn på dette kunne være uroen i restaurationsbranchen. Vi har set et stigende antal gæster, der er blevet syge af maden, mest østers. Både Noma og Pricerne var udsat for denne vederstyggelighed, som påfører folk lidelser i flere dage efter. Og vi har set kollegial uro, bl.a. mellem Claus Meyer, der ejer Noma, og Rene Redzepi, Nomas chefkok. Og nu er det kommet frem, at brødrene Price er blevet bedraget af deres egen restaurantchef, som er blevet fyret.
Som det fremgår af tidligere indslag på bloggen samt den spændende artikel om Nomas og Redzepis horoskoper i et tidligere nummer af HOROSKOPET, har både Redzepi og Noma været igennem nogle heftige spændinger, som var ved at lukke Noma for ca. 3 år siden.
Hvad angår Pricernes horoskoper er der ikke meget at hente i Adam Prices horoskop. Men det er der derimod i rigt mål i James´ horoskop. Uranus/Pluto-spændingen spænder hans Venus (mad, nydelse) op. Og da den står i Vægtens (andre mennesker, publikum) kunne man sagtens forstille sig, at han i løbet af 2014 glider ud af rampelyset, i hvert fald, hvad mad angår, og der er jo blevet en væsentlig del af hans offentlige optræden.

Og da kriseplaneten Saturn også er inde i billedet i år (udløser hele året hans Mars/Uranus-spænding), så skal der helt sikkert ske noget endegyldigt, måske endda noget dramatisk – eller en drastisk beslutning om stop eller pause på ubestemt tid. Og så har jeg slet ikke nævnt Neptuns (bedrag) udløsning af Hans Merkur/Pluto-spænding! Jo, der er virkelig lagt i kakkelovnen.

Det ser ud til, at brødrenes kulinariske veje skilles nu.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar