mandag den 27. januar 2014

Som forudsagt - Sølv til Danmark. Diagnose: Ondt i ninalen

Danmark fik sølv som forudsagt - diagnosen er psykosomatisk samt mangel på hold i ryggen, hedeslag - og ondt i finalen!

Før EM gik i gang skrev jeg her på bloggen, at Danmark lå til sølv, og det kom til at passe. Alle kommentatorer spørger i dag, hvordan det kunne gå så galt en gang mere, og de har intet svar.
Naturligvis sidder det i spillerne, at de præsterede så dårligt i Barcelona ved VM i 2013, og at spillerne sandsynligvis ikke har været tilstrækkelig meget i terapi for det grumme nederlag mod Spanien – det største mesterskabsnederlag i EM´s historie. Især i 1. halvleg var den gal, men spillerne gav på grund af hjemmebanen ikke, helt op som for to år siden, men blev ved med at prøve, det var bare ikke nok mod fantastiske franskmænd, der spilledede uden modstand. 

LIDT fremgang kunne der spores fra Barcelona til Herning, hvor det dog blev til Jyske – undskyld: Franske- Bank i bankboksen på den jyske hede, hvor Danmark spillede, som om de havde fået – ja, hedeslag. Reelt var det Mikkel Hansen mod Frankrig, og det er trods alt for meget for verdens bedste håndboldspiller. Wilbek har gjort et meget stort arbejde for dansk håndbold, både på herre- og kvindesiden. Han har vundet 13 medaljer ved mesterskaber med holdene, virkelig godt gået. Eller rettere: Løbet eller coachet.

Med Saturn i spænding til Mars er det ikke underligt, at vi ikke kunne matche franskmændene fysisk, og at forsvaret var det afgørende problem – det var nærmest fraværende i 1. halvleg. Jeg mener, at vi på forhånd opgav at matche modstanderne fysisk, og at det var den faktor, der var afgørende fra start og dermed smittede af på indsatsen. Hvis vi vil vinde flere mesterskaber i fremtiden bliver det nødvendigt at træne mere fysisk betonet. Men da det ikke ligger til den danske mentalitet, bliver det meget svært. Vi skal være heldige, hvis vi kan holde fast i at blive ”den evige 2´er”. Jeg vil dog ved en senere lejlighed se på vores nye islandske træners horoskop – om han kan give holdet mere fysik.

Diagnose med humor
Men den astrologiske diagnose på nederlaget lyder på: Psykosomatisk. Vi havde sat alt ind på, at når blot vi var på hjemmebane med 14.000 tilskuere i ryggen, så var sagen klar på forhånd. Og det var endda både med dronningen med flere børnebørn samt statsministeren blandt hepperne. Mikkel Hansen kunne ikke alene mand hamle op med modstanderne. Han havde ikke sit hold bag sig - "i ryggen". Den humoristiske diagnose lyder derfor: Mangel på hold i ryggen. Og så er der en diagnose mere, som måske er den vigtigste, nemlig "ondt i finalen". På 12 måneder har vi haft 2 sammenbrud i finalen, nemlig ved EM og VM, og det vil sværte Wilbeks omdømme og huskes i lang tid.

Måske har holdets læge heller ikke levet op til sit bedste. Men man må ikke håbe, at han havde meldt forfald, fordi han var en af dem, der skulle sidde lægevagt for at kime 1813 ned...Jo, man kan i sandhed sige, at tiden sårer alle læger. Man må dog også håbe, at tiden kan læge alle sår. Det har det danske hold i den grad brug for, så det kan komme over hedeslaget midt om vinteren. Så hedeslag er også en mulig diagnose, selv om der ikke blev tale om meget slag eller kamp. Det leder til en anden mulig diagnose: Mangel på hedeslag. Ja, Saturn en den planet, der står for mangel og begrænsning, og den kom desværre for meget i fokus den 26. januar 2014 kl. 17.30 i Herning, hvor vi fik bank i boxen.

Wilbek
Som kejseren, så riget. Sådan hed det i det gamle Kina. Nu om dage ville det fx hedde: Som lederen, så virksomheden, eller: Som træneren, så holdet. Derfor kan man altid se holdets præstationer i trænerens horoskop, hvis man ellers har det nøjagtige fødselstidspunkt, og det har vi næsten i Wilbeks tilfælde - som den eneste af alle trænere ved EM.
.
Wilbek har ved første øjekast (indkast) kun én spænding i sit horoskop i denne tid, nemlig Saturns kvadrat til Mars (arbejde, energi). Det kan gå lidt ud over holdets præstation, og det kan være medvirkende til, at han nu skifter ”løbebane” og kommer ind i ledelsen i Dansk Håndboldforbund. Det får mig til at blive mere sikker på hans fødselstid, som må være lige omkring 23.30. Så sker der nemlig det, at karriereskiftet træder særdeles tydeligt frem. Uranus og Pluto er så i spænding til MC/IC-aksen, og det har i allerhøjeste grad med karriereskift at gøre. Da jeg for nogle år siden talte med Ulrik personligt, sagde han, at han var født ved 23-tiden den 13. april 1958 i Tunis, hvor hans far så vidt jeg husker arbejdede på den danske ambassade.
En anden mulighed er, at han er født en times tid tidligere, så AC står ca. 5 grader i Skytten. Derved kommer Neptun til at være si spænding til AC. Men det må vente til en senere lejlighed med en nærmere test.

Hvad angår kamphoroskopet for kl. 17.30 i går stod Danmark faktisk bedst. Men det er noget, der hedder forudsætninger. Her var det fysikken, som fik (for) stor indflydelse på psyken, og så går det ikke. Som sagt skal vi i gang med fysikkens verden, hvis vi skal vinde et mesterskab igen, det er de barske realiteter. Vi måtte derfor finde os i en fransk lektion af de kedelige. Men tak for franskmændene, der gav os løn som forskyldt. Måske HAVDE vi på forhånd bestilt en omgang fransk...

Kære Ulrik: tillykke med sølvet og tak for din enorme indsats for dansk hånsbold. Jeg håber, at du kommer til at trives i dit nye job.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar