onsdag den 9. maj 2012


Daglige kommentarer – nyt fast indslag: Hovedet på Bloggen

Kommentarerne kommer nu under titlen ”Hovedet på Bloggen” i reglen på hver dag inden kl. 13.00. Det vil dog oftest ske allerede inden kl. 10.00. Send gerne en mail om, hvad du mener om ideen og om kommentarerne i det hele taget.

Pluto gennem Stenbukken
Eksemplerne på Plutos vandring gennem jordtegnet Stenbukken er mange. Jordtegnene symboliserer landbruget, og her kan vi som tidligere beskrevet vente store ændringer i dette årti. Er noget ikke som det skal være, vil Pluto sørge for at få det ændret. For det første derved, at alle informationer kommer frem i lyset. De seneste oplysninger går på, at de tilskud, der var tiltænkt aktive landmænd i vid udstrækning tilfalder andre, eksempelvis NOVO, Kongehuset og fængselsvæsenet. Men den største danske modtager af landbrugsstøtte er staten! Også kommuner og regioner for andel i støtten. Og golfbaner landet over – listen er lang.

EU-støtten havner med andre ord de forkerte steder. Et hul i reglerne gør, at også private virksomheder snupper noget at landmændenes støtte. Det vil der hele sikkert blive sat en stopper for. Er der ikke andre der vil, så vil Pluto – den store kulegraver og oprydder. Landbrugsstøtte er den største post på EU´s budget.

Opgør med støtteordninger af alle kalibre

Vi har flere gange skrevet, at der i løbet af de kommende år vil blive sådan, at der falder færre støttekroner af til rigmænd, som også kommer til at betale mere i skat. Vi vil snart begynde at bevæge os hen imod mere økonomisk (Pluto) retfærdighed i samfundssystemet. I mellemtiden vil yderfløjene (også Pluto) få langt mere vind i sejlene i europæisk politik. Midterpolitikerne er blevet apatiske og handlingslammede, og det giver grobund for fløjene. Folk vil blive mere og mere trætte af kompromispolitik, som ikke vil tage det nødvendige opgør med f.eks. vækstspøgelset. Men det vil tage tid, for når det kommer til stykket er folket splittet og vil ikke være så tilbøjelig til at afgive privilegier. De fleste vil have vækst, for det har vi jo vænnet os til. Og politikerne tænker rigtig meget på næste valg, også selv om der lige er kommet en 2020-plan, som dog vil blive rigtig vanskelig at få igennem på trods af alle intentionerne. Pluto vil kræve det nødvendige opgør, for der er naturligvis grænser for vækst, når det gælder det fysiske/materielle plan. Det er noget andet på det spirituelle plan, som er under stærk fremdrift, og det er det, der er den højere mening med det hele nu. Derfor vil det generelt blive vanskeligt at få gang i væksten – det store, men farlige, mantra i disse tider.

Hvis der ikke kom et opgør med alle slags støtteordninger, vil det ende, som man kan læse i ATS i dag: Der vil f.eks. også komme tilskud til dyrkning af tulipaner i rundkørsler og aurikler i gågadernes blomsterkasser. Og blærerøven Mads Christensen vil kunne få tilskud til at dyrke sit store ego. Folkekirken vil kunne få enorme tilskud til dyrkning af Herrens Mark. Spindoktorer ville få tilskud til at plante historier i pressen. Flere deltagere i reality-programmet ”Divaer i Junglen” ville automatisk blive berettiget til støtte til jord i hovedet. Måtte jeg dog personligt have lov at foreslå, at der i sidstnævnte med fordel i stedet kunne gives braklægningsstøtte? Det vil naturligvis ske efter den højeste sats.

Kejserens nye klæder – idio-10´erne

Det er kejseren nye klæder, når man tror på, at alt kan løses ved at vokse materielt. Det er en direkte farlig vej, som medfører meget negative konsekvenser. Men kun få erkender dette, og så styrer vi som en anden Titanic intetanende ind i katastrofen. Det er jo ganske logisk, at man ikke kan blive ved med at forbruge sig ud af krisen, det ville medførere et uendeligt forbrug. Vi skal virkelig til at passe på, hvis eftertiden ikke skal navngive dette årti som idio-tierne!

Et nyt minisamfund med start i Fredericia?

Det er på høje tid, at vi investerer i et forsøgsprojekt – et minisamfund opbygget fra grunden. Jeg har ladet Tænketanken Mikro (det er også mig) udtænkt en model, som jeg har anbefalet kunne starte i Fredericia, se det nyeste nummer af lokalavisen Budstikken. Vi må se, om de tager handsken op, de har pladsen til en minimodel på den gamle skibsværftsgrund på havnen – et kæmpe område, som slet ikke er færdigbesluttet, hvad den skal anvendes til. Vil den gæve by på verdenskortet, så er det nu, de skal handle. Det handler om intet mindre end at blive verdens miljøhovedstad. Og ikke kun dette, men en model for hele det moderne samfunds overlevelse på den bæredygtige måde. Jeg lægger mere om dette på bloggen i løbet af de næste dage.

 Euroen bliver til øvroen

Nu er der igen uro om euroen, hvad vi også har beskrevet i adskillige omgange. Uroen vil vare ca. 3 år endnu, så vil den aftage lidt, afhængig af, om politikerne vil tage tyren ved hornene. Interessant nok står Tyren for økonomi. Som beskrevet vil Grækenland med en til vished grænsende sandsynlighed blive tvunget ud af møntunionen, og så bliver det virkelig op ad bakke for det gamle land, noget af et sisyfosarbejde, for nu at blive i den græske mytologi  – og for den sags skyld også for resten af ”Øvropa”. Igen, fordi der ikke udvises rettidig omhu af politikerne. Derfor er det af afgørende betydning for opbygning af et forsøgssamfund, at der ikke går politik i det, men at det bestyres af engagerede ildsjæle. Det er især vigtigt i begyndelsen, ellers kommer det aldrig op at stå.   

I det antikke Grækenland havde man et udtryk, der netop hed idioter. Det var dem, der levede som uengagerede privatpersoner. I dagens Europa er det dem, der ikke deltager i debatten og bare vil leve et hyggeligt liv uden for megen anstrengelse. På den måde overlader de scenen til mere larmende – men meget mindre – grupperinger, som efterhånden får uforholdsmæssigt meget indflydelse på debatten, nemlig de ekstreme yderfløje. Det er præcis som i fodbold: Hvis man glemmer eller ikke magter at indtage midtbanen, så er det fløjene, der bliver afgørende. Vi ”vælger” selv, men vi ligger, som vi reder.

2020-planen

Der var mange gode intentioner i går ved fremlæggelsen af 2020-planen. Regner med, at pressemødet var kl. 11.00?

Det handlede mest om vækst, vækst og vækst…og vækstplaneten Jupiter måtte så stå centralt – og om ikke den gjorde! Den står i disse dage i konjunktion med Jupiter, og i går sidst på formiddagen skete det i det ambitiøse 10. Hus (målsætning, ambitioner). Men det kan sagtens komme til at blive ved intentionerne, da Pluto ikke er taget i ed som vigtig medspiller. Den kræver oprydning og en ny begyndelse, men herom meget mere senere.

Det kan dig lige tilføjes, at man i USA svælger sig i Eurokrisen efter devisen: Egen lykke er godt, men andres ulykke er ikke at foragte. De taler om Europas økonomiske selvmordskurs. Og det var da i går også noget af en kamikaze-aktion, regeringspartierne var ude i. Men det der er humlen i amerikanerne kritik er, at de ikke forstår, at vi forsøger at spare os ud af krisen, hvad der naturligvis er det eneste ansvarlige på sigt. Derfor er det vigtigt at vi ikke lytter til kritik fra den kant. Det vil Pluto da også vide at sørge for på sigt. Det er da meget muligt, at det kan lykkes at få lidt gang i hjulene igen i løbet af det næste årti, men vi kommer ikke uden om at kulegrave systemet og lave en grundig selvransagelse af, hvad det er, vi har gang i.

Nuvel, den konstruktive løsning er opbygning af en selvfinansierende forsøgsmodel af et nyt samfund, som er bygget på borgernes eget knofedt. Det vil helt sikkert blive nødvendigt, og hvorfor så vente? Du hører MEGET mere om projektet, det lover jeg. Jo flere, der involveres, jo bedre. Det haster!

Breaking ”news”

Vores motto er: Få nyhederne, før de sker – velvidende, at en nyhed ikke kan ”ske”, den kan bringes. Og det er det, vi vil specialisere os mere og mere i. Man kan naturligvis aldrig have en hitrate på 100%, men vi vil hele tiden søge at forbedre os. Vi går direkte efter en ”hotrate”. Et nyt udtryk, der dækker over hele tiden at være optimal og gøre sit yderste for at forbedre sig. Det er efterhånden ved at være gammeldag at måtte vente på en nyhed, til den ER sket – en meget væsentlig del af disse kommentarer er humor, forstås.

Den hotteste ”nyhed” her til morgen var, at Henrik Sass larsen og Frank Jensen vender tilbage til Christiansborg på centrale poster i S. Men det skrev vi allerede dengang, Henrik Sass Larsen måtte smide håndklædet i ringen på grund af manglende sikkerhedsgodkendelse hos PET. Han havde et dårligt horoskop på det tidspunkt. Det har rettet sig op, selv om han stadig ikke er færdig med Neptun-spændingen til Mars. Derfor skal han tage det roligt i starten fra i sin tilbagevenden, og ikke spille med musklerne fra dag ét, så kan han godt få ørerne i maskinen igen, bare på en anden måde. Han skal huske at tilstræbe flow (Neptun) i sin indsats, selv om det helt sikkert vil være udfordrende for ham.

Vi skrev også, at Frank Jensen havde et fint horoskop, da han blev valgt til overborgmester, og det er stadig gældende. Både Uranus, Neptun og Pluto står forbilledligt i det næste års tid også.  Han vil helt sikkert være en stor gevinst på en næsten hvilken som helst fokuspost i S.

  






Ingen kommentarer:

Send en kommentar