mandag den 21. maj 2012


Fodbold og vandressourcer

I den overståede weekend spilledes alle kampe samtidig, nemlig kl. 16.00. Det vil sige at horoskoperne ikke afviger meget fra hinanden, kun geografiske forskelle. Derfor udgør de et væsentligt forskningsmateriale.

Jeg ville have ventet, at selv om Saturn stod i 1. hus i alle horoskoper, så ville den alligevel ikke indvirke specielt dårligt, da den stor forbilledligt i trigon til Venus, OG at Uranus stod i nærheden af DC i spænding til både Pluto og MC. AC-hersker er Venus, og den står flot, DC-hersker er Mars, og det gør den også, men får alligevel et svag spænding til Mars.

Den eneste udesejr kom til topmotiverede FCN over Brønd, som ikke kunne nå noget som helst, og det bar deres indsats også præg af. I den kamp, som jo var på Sjælland, stod Uranus LIGE på DC, i de andre kampe var den et par grader væk fra DC. Og MC stod i helt eksakt sekstil til Mars, i de andre kampe var det også et par grader ved soden af.  Selv om FCN var opsat på sejr, var de længe om at komme i gang. Sejrsmålet faldt kl. 17.15 med MC i sekstil til alle de fire Tyreplaneter.

Samtlige mål blev scoret på aspekter fra en af hovedakserne.



Vand som knap ressource

En artikel i Politiken 21.5.12 handler om, at verden skal lære at ”høste vand”. Vand er en knap ressource, derfor skal der gøres noget, så befolkningerne kan få deres vand. Igen er befolkningstilvæksten kun nævnt perifert, men ikke noget med at forsøge at sætte tilvæksten i stå, for alle skriger jo på vækst. OG får vi det ikke, må vi bare stemme på nogle andre. Det kommer virkelig til at svie til en ikke fjern generation, hvis vi ikke snart begynder at opføre os ansvarligt. En vandekspert udtaler, at i teorien er der vand nok til alle. I teorien ja, og kun hvis vi finder nye måder at få udvundet drikkevandet på. Vi malker altså ansvars- og tankeløst ressourcer ud af jorden, så vi kan vokse over alle bredder. Sådan noget vil jordklodevæsenet ikke blive ved med at finde sig i, og så reageres der. Stadig uden at vi indser, hvad vi har gang i.

Allerede nu er der 800 millioner mennesker (mere end Europas samelede befolkningstal), der ikke har adgang til rent drikkevand. Nogle steder er der så lidt vand, at det udløser ”vandstress” i befolkningerne. Vandstress går ud over mennesker, natur - eller begge dele, og det øger muligheden for konflikter. Det får os HELLER ikke til at gøre andet end at ”tænke”, at så må vi bare være bedre til at udvinde rent drikkevand. Det bekymrer ikke beslutningstagere, at der er for mange mennesker allerede nu. Og politikere synes jo bare det er dejligt med flere vælgere. Desuden er det ikke populært, hvis man går ind for at sære i befolkningstallet…

Jeg vil benytte af et nyt udtryk, som er på linje med it-boble og boligboble, nemlig en befolkningsboble. Men ingen af delene får os til at stoppe op i vores idelige vækststrategi. Resultatet vil blive, at i 2030 vil halvdelen af jordens befolkning bo i områder med vandstress.

Nu har FN´s ressourcepanel barslet med en rapport, det i al sin visdom fastslår, at der skal bedre styr på vandet. Hvor meget er der til rådighed i de forskellige regioner, og hvad bruges det til?
En række eksperter er enige om, at det godt kan lade sig gøre at skaffe mad og drikke til de 9,5 milliarder mennesker, der findes på Jorden om ganske få årtier. Som vi tidligere har skrevet er 9 milliarder det tal, hvor det stopper af sig selv, for så KAN jordkloden ikke tage mere pres - og hvis en hel klode får ”jordstress”, så styrer vi lige mod katastrofen. Så det handler ikke om at snakke mere, kun om at handle. Så kan vi snakke lidt, mens vi handler. Alt andet er galmandsværk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar