fredag den 18. maj 2012




Den daglige humor

Natomøde i Chicago

Hillary Clinton er på hjemmebane i Chicago, hvor hun er født, og hvor der lige nu holdes NATO-topmøde. Både Fogh og Søvndal er med på mødet.

Søvndal gjorde et scoop og havde held til at invitere sig selv til en privat sammenkomst hos Hillary og hendes mand Bill(y). De indledte med at jamme med Villy på guitar, Billy på saxofon og Hilly som sanger. Trioen kalder de nu for The Villy Hillbillies, da de spiller en form for vild hillbilly rock – Bill kommer fra byen Little Rock i Arkansas. Og der ER da heller ikke tale om nogen stor rock, hvad der sådan set også er passende, når et af medlemmerne kommer fra et af verdens fladeste lande, og hvor man kun har drømme om noget højere, hvilket udtrykkes så glimrende i sangen ”Langt højere bjerge” og Flyv ikke højere, end vingerne bær”. Derfor er det også på sin plads at fortælle flade, falmede og vandende vittigheder om verdensbegivenhederne. Både lavvandede og lavpandede vitser – for slet ikke at tale om de fladpandede, fx om Villi the Village fra den danske provins.

Nå, men til sagen. Vilde Villy ville gerne snuppe muligheden for at undskylde sin uheldige sprogbrug fra sidst, han mødte Hillary, men det gik slet ikke. Sidst kom han til at sige: ”I bewonder you” til Hillary, hvor han ville have udtrykt sin beundring for hende, og kom altså i stedet til at udtrykke sin undren over hende.

Men Søvndal skulle efter sigende være kommet til at jokke endnu mere i spinaten (to joke even more in the spinage). Da samtalen faldt på, hvad de hver for sig havde samlet på i deres barndom, kom Villy til at fyre denne vending af…and maybe we can use that vending in another afsnit: I sampled on fire cars. Hvilket i Villys vilde verden - the wild, wild world of Villy - betyder, at han samlede på brandbiler. Det er dog en fin start, når en kommende uden(k)rigsminister samler på brandbiler i stedet for tanks og andet krigslegetøj.

Det påstås, at Villy efter endnu en sproglig episode har fået Fogh-fingeren, selv om denne heller ikke udtrykker sig alt for godt på fremmede sprog. Søvndal har nu gravet sig ned i en skyttegrav for at beskytte sig mod en grum verden. Han ender sikkert som forsvarsminister, for nu er der virkelig noget at forsvare sig imod. Han har så at sige gravet sin egen grav, og er faldet i den. Den vil for fremtiden bære navnet Søvndalen, hvor han er gået i hi.

Hvad kan man kalde det, når Villy på denne måde bliver vred og ked af det – og burer sig inde?

-          VrangVilly!

-          Nu mangler han bare at vende vrangen ud på sig selv!

-          Ja, nu må vi så se, om han er Villy til det.



Nu er Villy-anekdoterne ret uskyldige. Især set ud fra, hvad man kan komme ud for af misforståelser, selv om man ovenikøbet kommer fra samme land:

Two Welsh Girls in a Pub....


           I was in a pub on Saturday night.  Had a few drinks.
           I noticed two very large women at the bar.
           They both had strong accents, so I asked, "Hey, are you two
           ladies from Scotland?"

           One of them turned to me and shrieked, "It's Wales, you
           idiot!"

           I immediately apologized. "Sorry … Are you two whales from
           Scotland?"

           
That's all I remember …




Mere alvorlige ting udspinder sig i USA, hvor debatten om præsidentens herkomst ikke vil dø. Se blot dette link:




Mark Zuckerbergs horoskop

Vi var heldige at finde den entreprenante mands fødselstid på nettet. Han er dobbelt Tyr, hvad der ikke kan undre for en så rig person. Solen står tæt på AC, så han er en fremtrædende person med stor gennemslagskraft. Selv om han er meget idealistisk og ikke trækker løn ud efter dagens aktieintroduktion. Så skal man ikke tage fejl af, at han bliver verdens yngste multimilliardær i dollars i dag, hvor Facebook går på Børsen kl. 9.30 lokal tid. Aktien hører til under kategorien følelsesaktier og er derfor ret usikker i sig selv, men hvad siger Zuckerbergs og Facebooks horoskoper? Mark Z er født den 14. maj 1984 kl. 5.38 i White Plains, NY.

Horoskopet for børsintroduktionen i dag kl. 9.00 eller 9.30 – håber nogen holder øje med dels med børsens åbningstid OG det første aktiesalg. Det vil give et rigtig godt fingerpeg om, hvordan det vil gå med aktien i fremtiden. Hvad angår Mark Zuckerbergs horoskop har han herskeren over 2. hus (økonomi) stående i 12. hus, så han har idealisme i horoskopet, det er ikke bare grådighed. Og lige nu står Jupiter lige på hans AC og Sol i denne uge, så han er helt sikkert en meget tilfreds mand. Alt flasker sig for ham i disse tider. Facebook kom sidste år ud med et gigantisk milliardoverskud, som måske var lidt overraskende, når man tænker på, at det i alle de tidlige år ikke gav nævneværdigt overskud. Det er der en naturlig forklaring på, for sådan er det almindeligvis i begyndelsen. Men her er der en pludselig kæmpestigning i indtjeningen lige op til børsintroduktionen. Vi må ikke håbe, at der har været udøvet manipulation af samme karakter, som vi så dengang Italien og Grækenland skulle med i Euroen. Læs tidligere indslag som fx: Euroen var syg fra starten. Så slemt ser det nu heller ikke ud for Facebook, og Zuckerberg har over halvdelen af de bestemmende aktier, så han er stadig diktatoren, der selv bestemmer det hele. Og som kan hive et rigtigt stort aktieudbytte hjem hen ad vejen, hvis det hele flasker sig. Vi må afvente, hvor folkelig han vil være efter nogen tid. Foreløbig ser det astrologisk ud til, at en del vil trykke på Synes Godt Om-knappen og købe aktier, men det bliver lidt spændende at se, om kursfastsættelsen på 222 vil holde. Det vil nok være tvivlsomt. Det vil hurtigt vise sig, om den bliver justeret. Der har været spekulationer, om den vilde børsnotering kan være medvirkende til at skabe en ny it-boble, men jeg tror vi kan nøjes med en ny finansboble inden så længe.

Horoskoperne er forskellige på kl. 9.00 og 9.30 lokal tid. Hold gerne øje med, hvornår den første aktie sælges. Det vil ske meget kort efter åbningen. Dansk tid vil så være 14.00 eller 14.30.



Medstifter af Facebook går i skattely

Eduardo Saverin er født den 13. marts 1983 i Sao Paolo og har dermed et fantastisk horoskop lige nu, ikke mindst økonomisk. Han vil blive ca. 21 milliarder kroner rigere lidt senere i dag, når aktien handles på børsen i NY. Det vil sikkert lykkes ham at tage alle pengene med sig i skattely, for det ser ikke ud til, at han har tænkt sig at betale så meget som en eneste krone i skat af de mange penge. Hele menageriet flyttes til Singapore, så han endda også er sikret i fremtiden mod det stygge skattevæsen, som vil ham så meget ondt. Det skal dog siges, at han har boet i Singapore i nogen tid. Flere medstiftere af Fjæsebogen har valgt at kvitte deres amerikanske statsborgerskab på det seneste, så de også undgår skatten. Det kan man da kalde patriotisme…i meget stor gåseøjne. Det kan vise sig at give et folkeligt tilbagefald og smitte af på de aktier, som mark Z ønsker skal være folkelige aktier.

Saverin har Jupiter flot til Solen her i maj (sekstil). Uranus (opfindsomhed) står flot til Venus (penge) i de næste måneder, og Pluto (storkapital) står godt til både Jupiter (vækst) og Månen (hjemlandet). Han er så at sige over alle bjerge nu.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar