fredag den 20. juli 2012


Den bevidstløse vækst

For at ridse de mange indslag om vækst op, kommer der lige et indslag mere, som vil indskærpe forskellen mellem fysisk og åndelig vækst. Den første er begrænset, og vi har mere end nået grænsen, selv om politikerne messer og kræver, at vi forbruger mere – at vi sætter gang i produktionen og køber mere, selv om vi ikke har brug for mere. Det er derfor det rene nonsens og nedladede holdning overfor deres egen vælgere og befolkning i det hele taget. Og det er alle partier, der mere eller mindre er enige, selv Enhedslisten kræver det selv om det er indirekte og mere acceptabelt gennem kravet om flere arbejdspladser.

Derimod er den åndelige vækst ubegrænset, når man vel at mærke slipper afhængigheden af materiel lykke, som er et meget flygtigt begreb. Det gør ikke mennesker lykkelige på sigt at eje noget. Man må i stedet gå efter at eje FØLELSEN af frihed, DET giver lykkefølelse.

Vi kan ikke forbruge flere fødevarer her i Vesten, endsige biler, køleskabe eller fladskærme. Alligevel får politikerne os til at fremstå som noget nær landsforrædere, når vi ikke får vore dankort til at gløde og forbruger mere. Naturligvis har materiel vækst mening i fattige samfund, men selv her giver det problemer på grund af verdens overbefolkning – en ganske overset udfordring, som naturnødvendigt vil medføre mangel på fødevarer, penge og samtidig belaste miljøet i en grad, vi slet ikke kan forestille os – og hvad værre er: Heller ikke VIL. Det gælder naturligvis kun majoriteten, for heldigvis er behjertede folk gået i gang med at vække politikerne af deres tornerosesøvn, hvor de drømmer om bevidstløse vækststrategier, som kan give pote ved det kommende valg.



Idio10´erne

Når politikerne messer vækst, vækst, vækst – om så Jorden bukker under for det – for at sikre velfærden, er det rent bluff og opium for folket. Jeg har endda hørt et argument om, at der skal vækst til for at sikre miljøet!!! Man skulle tro, at Jorden allerede ER gået under. Enhver fornuft og anstændighed er i hvert fald gået fløjten. Populisme og stemmefiskeri af værste skuffe.  Vi er nu også blevet til gement stemmekvæg og en samling tosser, der ikke kan tænke selv.  Dette årti burde benævnes Idio10´erne.

Man skal naturligvis spare sig ud af en krise og ikke låne sig ud af en krise. Politikerne fortrænger totalt, at papirpenge er et resultat af gæld. Og dette faktum bidrager til, at vi bliver mere letsindige, det er jo kun papir. Hvad værre er, er at systemet også langt bedre kan udnyttes af kriminelle og af spekulanter. Et naturligt pengesystem er et system, hvor værdierne opgøres i fysiske ressourcer. Alt andet vil medføre bobler og kriser, fordi der er tale om kunstige værdier. Systemet fordrer, at vi har tillid til at et stykke papir/pengeseddel eksempelvis er 100 kr. værd. Et eksempel på dette er aktiekurserne, som er mere eller mindre uigennemskuelige for alle. Derfor kan selv eksperter ikke ramme de helt rigtige køb og salg, men hopper ofte i med samlede ben. Det er også tankevækkende, at det kun var astrologer, der forudså den økonomiske krise. Måske var der nogle eksperter, der ikke VILLE, og så er det jo endnu værre. Der er under alle omstændigheder et eller andet ravruskende galt, når SÅ mange eksperter ikke hverken opdager det eller fremkommer med risiciene. Det kan skyldes det hermetisk lukkede finansielle system, som vi har skrevet flere indslag om gennem tiden.

Den materielle vækst er både fordummende og afhængighedsskabende. Derfor må den dø. Mange står i kø for at yde aktiv dødshjælp. Væksten må ligesom alt i den fysiske verden dø på et eller andet tidspunkt. Og den må gerne blive kremeret, så vi kun kan se røgen af den. Det ER er dødskamp, der pågår, for den er begyndt at lugte mærkeligt. Nu må vi se, hvornår den bliver begravet, og hvad der kommer til at stå på gravstenen, men her er et forslag.

Her hviler Væksten – død 2008, begravet 2020 - Halleluja.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar