søndag den 15. juli 2012


Trænerne i Superligaen

Et vigtigt led i bedømmelsen af et fodboldhold er trænernes horoskoper, hvor vi dig mangoler samtlige fødselstider. Det svækker nøjagtigheden i prognoserne, men bidrager alligevel til at give et bedre helhedsbillede af klubbens muligheder i det lange løb – over en sæson eller to. Forudsat, at der ikke skiftes træner. Skal man tro det samlede billede af trænernes horoskoper tegner det kommende års tid ret spændende. Enten er der en del trænere, der bliver fyret, eller også vil deres respektive hold svinge en del i præstationerne. Det tegner til at blive mere lige i stillingerne, hvor flere hold kommer til at kæmpe om medaljer end sidste år.

Der er flere minusser end plusser på trænersiden. Man skal dog altid huske at indregne holdenes aktuelle form og styrke i ”ligningen”. F.eks. har AGF´s Peter Sørensen et flot horoskop nu, så han ER den rigtige til at få rusten banker af det gamle Århus-hold. Han vil have større muligheder end mange andre her. Det betyder dog ikke, at rusten BLIVER banket helt af, men at han vil yde sit store bidrag til det. Og hvad angår Randers skal man huske, at de er oprykkere og ikke har et hold, der på nogen måde vil kunne gøres sig gældende i toppen. Faktisk er de ret sikre nedrykkere, så selv om en kamp står til deres fordel astrologisk set, kan de sikkert ikke udnytte fordelen.

Husk, at trænernes horoskoper blot er et af de væsentlige elementer i den astrologiske bedømmelse. Vi ser også på spillernes horoskoper, hvor vi også mangler fødselstiderne. Derfor satser jeg på at få koden knækket i horoskoperne for kampene, som er meget nagelfaste, hvis ellers kampene starter til tiden, hvad der heldigvis er det normale. Men det kan ske, at en spillerbus forsinkes eller der fyres romerlys af, som vi har set det sidste år. Udfordringen ligger i, hvordan tolkningen skal være. Her fik jeg god erfaring fra sidste sæson. Det er dog for optimistisk at tro, at man altid kan udpege vinderne og taberne, men jeg vil gøre et helhjertet forsøg. Jeg vil også forsøge at give en slags varedeklaration og udpege de kampe, der astrologisk set er mest sikre. Dette vil naturligvis blive sammenholdt med de faktuelle forhold, eksempelvis vil oprykkere generelt have det meget sværere end dem, der endte som tophold i den forrige sæson. Det så vi i går med Randers, der blev kørt helt over af SønderjyskE – 6-1! Det gjorde dommerens situation meget lettere. Vi skrev forud for kampen, at dommeren ville få det svært i 2. halvleg på grund af kampens horoskop. Men det skete ikke, da Randers i stedet blev sat helt ud af spillet. Sådan kan det altså også skulle tolkes, og det giver god erfaring til brug i fremtiden. Randers havde nemlig fine muligheder astrologisk set, men det nytter intet, når forskellen er så stor på to hold. Og når de ikke kan vinde med et godt horoskop, kan vi sikkert godt vinke farvel til dem allerede nu, som det også blev antydet forud for kampen. De bliver nødt til at komme tilbage, hvor de hører hjemme. Så kan de vende tilbage til toppen, når de er klar med forbedret spillermateriale. Man bør gå i gang omgående. Det kan hurtigt blive for sent.



Kent Nielsen, AaB

Født 28. december 1961, Frederiksberg. Han lider stadig lidt under den store Pluto-spænding, som har hærget i de seneste par år, men som slipper helt i oktober/november. Spændingen HAR dog haft sin ”storhedstid”, og derfor vil han hold blive bedre i løbet af de næste sæsoner, allerede i begyndelsen af 2013 vil det unge hold vise sig at blive meget bedre og sikkert ende i midten af tabellen.

Peter Sørensen, AGF

Født den 24. marts 1973 i Silkeborg. Et meget flot horoskop, som vil placere holdet i den bedste halvdel og give mulighed for at spille om medaljer. Se den indledende tekst.

Ariël Jacobs, FCK

Født 25. juli 1953 i Vilvoorde i Belgien. Et godt horoskop, der bør medføre hjemføring af mesterskabet denne gang. Der kan dog være lidt grus i maskineriet i begyndelse, fordi der skal indføres ny spillestil i klubben.

Auri Skarbalius

Født 12. maj 1973 i Vilnius, Litauen. Han har et virkelig spændingsfyldt horoskop, så Brøndby skal være glade, hvis de blot opnår en beskeden forbedring i placeringen fra sidste år, hvor de spillede om nedrykning. Det ligner en trænerfyring, som man ikke bør lade trække ud, hvis de første kampe tabes.

Colin Todd, Randers FC

Født 12. december 1948 i Chester-le-Street, England. 2012 siger et nogenlunde rimeligt horoskop, men 2013 ikke godt. Se den indledende tekst, hvor Randers bruges som eksempel.

Glen Riddersholm, FCM

Født den 24. april 1972, vistnok i Jylland. Han har et skidt horoskop i 2012, og et meget dårligt i 2013. Det kunne også lige en fyring, men nok først næste år. Placering over midten på grund af det flotte spillermateriale.

Jess Thorup, Esbjerg

Født den 21. februar 1970 i København. Ikke noget optimalt horoskop og dermed er klubben nedrykningskandidat. Ligner også en fyring i 2013.

Johnny Mølby, AC Horsens

Født 4. februar 1969 i Kolding. Her har vi både plusser og minusser i horoskopet, så der bliver sikkert til cirka samme placering som sidste år.

Kasper Hjulmand, FCN

Født 9. april 1972 i Ålborg. Efterårssæsonen er nogenlunde o.k., men 2013 ser skidt ud, derfor genvinder FCN ikke mesterskabet.

Keld Bordinggaard, Silkeborg

Født 23. november 1962 i Holstebro. Ikke et godt horoskop, så klubben kan højst nå en plads i midterfeltet.

Lars Søndergaard, SønderjyskE

Født 5. april 1959, vistnok på Sjælland. Ikke noget optimalt horoskop, derfor kan han ikke forbedre klubbens placering fra sidste år.

Troels Bech, OB

Født den 29. juli 1966 i Svendborg. Et rimeligt horoskop for 2012, men i 2013 tårner spændingerne sig op. Pointene skal hovedsageligt hentes i dette efterår. Det kan måske give en bronzemedalje eller en fjerdeplads.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar