søndag den 15. juli 2012


Indhold Uge 29
Tilbud og information

Ugen, der kommer
Mastodonternes fald, del 2

Fødselstallet falder igen
Oh Land aflyser

Radio 24/7

Ugehoroskoper for alle tegn


Vi har vilde sommertilbud på spændende materiale:

Bøger:
Det Kinesiske horoskop 2102 - Dragens år (kun 2 eksemplarer): Normalpris 169 kr. Nu 89,00 kr.

Astrologiens Univers af Karl Aage Jensen. Før 358 kr. Nu 50 kr.

Anvendt Astrologi: Før 358 kr. Nu 50 kr.

DVD:
Astrologisk Museum og Tycho Brahe. Før 140 kr. Nu 49 kr.

Anvendt Astrologi – box med 12 DVD med alle foredrag fra kongressen. Før 595 kr. Nu 395 kr.

Nordisk kongres for Esoterisk astrologi, ca. 10 timer med alle foredrag. Før 500 kr. Nu 300 kr.

CD-ROM:
Astrologisk Museum med 500 sider om dansk astrologis historie samt alle numre af forskningstidsskriftet Cornelius. Info-brevet Sophie, bibliografi over samtlige danske astrologibøger og tidsskrifter. Tidslinjer for astrologiens historie generelt og for dansk astrologi, horoskopdata og meget mere. Før 125 kr., Nu 75 kr.

Information
Husk, at sporten nu kun findes direkte på bloggen. Der ligger en del nyt på grund af Superligaens start i denne weekend. Vi har lært af forsøget fra sidste sæson, hvilket gerne skulle forbedre træfsikkerheden.

Der har været en del overliggende stof, der ikke har været tid at bringe. Det vil blive lagt direkte på bloggen i ugens løb.



Ugen, der kommer
Temaet med den meget stærke spænding mellem Mars (kamp), Uranus (nytænkning) og Pluto (transformation) fortsætter i begyndelsen af ugen, hvor Solens spænding til Saturn også er inde i billedet. Den nye uge begynder altså, hvor den gamle slap. Først i weekenden begynder aspekterne at klinge lidt af. Tirsdag er Månen også med i den stærke spænding, så her skal der passes ekstra meget på. Begynd kun på store projekter, hvis det er absolut påkrævet. Minutterne lige omkring kl. 12.00 middag er ekstra spændingsfyldte i denne uge.
Mandag: Her stabiliseres spændingerne lidt af Månens fine aspekt til Saturn. Selv om temperamenterne kan komme op at køre i dag, så skal der nok komme en afklaring af de store følelser, der kan være indblandet.
Tirsdag er den hårdeste dag i denne uge, især sidst på dagen, hvor Månens spændinger er eksakte. Her kan tingene gå i total hårdknude, så træd varsomt. Der gælder specielt for dem, der er født sidst i disse måneder: Marts, juni, september og december – fra ca. den 28. og frem. Og dem, der er født i de første par dage i oktober er med i denne pulje.

Onsdag går Månen sidst på dagen og om aftenen i spænding til Saturn, og det giver følelsesmæssig stivhed og fastlåsthed. Vent til næste dag og gør et nyt forsøg – og vent helst til næste uge, hvis det er muligt.
Torsdag har nymåne ved sekstiden om morgenen. Hvis man skal påbegynde nye projekter, der ikke kan vente, kan torsdag godt være en mulighed. Fredag er dog en kende bedre.

Fredag er ugens mindst uharmoniske dag. Der kommer mere fart over feltet, også i kommunikationen og nytænkningen.

Lørdag er ugens mest stabile dag, især tidligt på dagen.

Søndag er velegnet til psykologi og terapi. Og dybe samtaler, der virkelig handler om noget.


Mastodonternes fald 2
Vi vil med jævne mellemrum sætte fokus på det begreb, vi her kalder for ”mastodonternes fald”. Som tidligere påpeget er mastodonter sårbare, fordi de er unaturlige i deres omfattende storhed. En storhed, der kun er mulig i en verden med overbefolkning – dette emne har vi også behandlet i flere omgange. For at gøre det mere overskueligt, har jeg udarbejdet en liste over nogle af mastodonterne, som stiger i storhed proportionalt med landenes indbyggertal i en eksponentielt stigende kurve. I lande som Rusland, Kina og USA er mastodonterne ufatteligt store og kan øve indflydelse på et lands politik i en grad, vi slet ikke kender herhjemme i vort lille, ret overskuelige land. Dog findes der også eksempler her, hvor et enkelt firma (Maersk) ofte har gjort sin indflydelse gældende med sine forbindelser til den politiske top, især hvad angår den borgerlige del af politikerne.
Alle de nævnte eksempler på mastodonter - læs til slut - er på en eller anden måde blevet påvirket af krisen. Den måde, vi har indrettet os på økonomisk vil i forbindelse med overbefolkningen automatisk medføre såkaldte bobler, hvor den mest grundlæggende boble er den, der udgøres af befolkningstilvæksten. Hvis ikke den fandtes, ville alt være langt mere overskueligt, eller skulle man sige: Mindre uoverskueligt. Der ville dermed være mindre tendens til de jævnlige boligbobler og finansbobler, for at nævne et par eksempler.

Bobler og kriser er efter min mening langt mere omfattende, end vi normalt går rundt og forestiller os, netop på grund af overbefolkningen og naturligvis den udvikling, som er den del af de universelle lovmæssigheder. Der er blot den afgørende fejl, at der næsten udelukkende fokuseres på den materielle vækst på den spirituelle væksts bekostning. Der sker ganske vist store ting på græsrods- og individuelt niveau, som vil slå igennem om nogen tid. Men et så væsentligt område som personlig udvikling må nødvendigvis tages mere i ed i den politiske verden. Denne kan ikke vedblivende befinde sin i den politiske levebrødsboble, som igen er nødvendiggjort af den materielt fokuserede tænkning og praksis. Et sådant system vil automatisk medføre stadigt mere omfattende ”boblerisme”. Til slut vil det udvikle så megen surrealisme, at alle vil kunne se, at der skal gøres noget meget hurtigt. Ikke alle disse undladelsessynder i håbet om, at der snart kommer et frisk vindpust et eller andet sted fra, der kan bruges som afsæt til en bedring af situationen. Denne reaktive indstilling må hurtigt transformeres til proaktiv handling. Fra hele tiden at halte bagud i udviklingen, skal vi til at være fremsynede og visionære. Noget, der fuldstændig mangler i dagens politik, som udelukkende handler om brandslukning og så ellers holde på de rester, der er tilbage fra de fede tider, hvor Pluto gennemløb helt andre tegn-konstellationer.

Fejlslagen finansiel fokus
Vi er blevet så fokuseret på det materielle, at finanskrisen tager næsten al opmærksomhed. Selv om fokus er blevet øget, så er det ikke sket i tilstrækkeligt omfang. Derfor ser vi eksempelvis et øget antal misbugs- og misrøgtsager over for børn. Her har vi kun set toppen af isbjerget, men lad os tage de store briller på og se på årsagen til, at vi har tabt flere generationer af børn og unge på gulvet på grund af det omgivende samfunds krav om effektivitet, indtjening – og vækst. Igen melder vækstspøgelset sig. Familien er blevet en slags bekvemmelighedsinstitution, som der ikke er grundlæggende behov for længere, men som systemet fastholder af bl.a. traditionshensyn. Her mangler vi også visioner og et mere grundlæggende menneskesyn. Familien er som institution, og dermed mastodont, ved at gå i opløsning, hvad der er totalt ødelæggende for samfundet, for det er i familien man som menneske og medborger. Men disse høje priser er vi tilsyneladende parate til at betale for at få materiel vækst til gengengæld. Finanskrisen ses generelt som vigtigere at løse end familie- og følelseskrisen, og det er ganske forkvaklet, men meget forståeligt med det fejlslagne fokus, vi har oparbejdet, og som tilsyneladende fortsætter. Vi producerer og stimulerer de unges misbrugsvaner. For når de ikke får den ægte vare i de nødvendige doser, så tyr man til andre erstatninger, såsom alkohol og stoffer. Læs også Tænketanken Mikros forslag til fremtidens boligpolitik fra den 8. juli.
Familiens krise er mere grundlæggende end finanskrisen. Familien skal klæde sit afkom på til at være fremtidens samfundsborgere. Men dette sigte er slået helt fejl på grund af en boble eller en lomme, hvor familien er blevet fanget i en situation, hvor den har mistet sin autoritet til systemet. Det statslige system blander sig derved, at man konstant pointerer, at familien er en fundamental institution i samfundet og skal bevares – samtid med, at den også understøtter en udvikling, der får familien til at gå i opløsning. Den øgede individualisering, som kører sideløbende, medfører, at familier punkteres, og familierne – og dermed deres børn – overlades i stigende grad til sig selv. Systemet kræver ikke alene, at borgerne arbejder, men helst endnu mere, end de gør i forvejen. På den måde kan man holde på væksten, men betaler altså en høj pris derfor. Alle kan blive ramt af stress i ræset mod det, man tror, er lykken. Og det bliver ekstra kritisk, når det går op for os, at det slet ikke forholdt sig, som vi troede. Det er ikke vækst, det er misvækst! Vi må udarbejde 2100-planer og ikke blot 2020-planer.
Børn bliver til små selvcentrerede væsner, der bliver materielt forkælede, men som mangler den lim, der binder livet sammen og giver harmoniske samfundsborgere. Vi ser mere på vore rettigheder end vore pligter. Det er de pligter, der binder det hele sammen, og som er tænkt ind i Mikros fremtidige boligforslag. Alle har krav på en ægte og nyttig funktion i samfundet. Det gælder både forældre, enlige, børn, handicappede – alle. Og vi har bevæget os så langt væk fra alting, at det offentlige må gå ind og diktere den udvikling, som man ønsker i fremtiden. Ellers svigter systemet på samme måde, som forældre i stigende grad er nødt til at svigte sine børn. Børn, som har brug for grænser og funktioner. Vel at mærke ikke diktater fra systemet om, at børnearbejde er forbudt, undtagen for enkelte avisomdelere. De sociale funktioner er blevet taget mere eller mindre fra os alle, og systemet er blevet institutionaliseret og dermed mere præget af fjernhed end nærhed.
Situationen kan bringes på fode igen igennem en fremsynet boligpolitik, vor de enkelte belønnes for at påtage sig opgaver, der er nødvendige for at få en verden, der er god at leve i. Det er den ikke nu med hele det materielle ræs, som tilsidesætter almene behov for menneskelighed. Fungerer boligen, vil resten af samfundet efterhånden regulere sig og blive naturlig. Det er ganske enkelt, men naturligvis kun, hvis vi tør give afkald på nogle af de nuværende privilegier, som mestendels er falske på grund den materielle dominans. Dog er det hele ikke værre, end at en helhjertet genopretningsindsats vil kunne give synlige resultater allerede om et årti. DET er en rigtig god investering, oven i købet af den ægte slags.
Som tidligere beskrevet må der også ske en regulering af markedsøkonomien, så de dårlige elementer luges ud af den. Sker dette sideløbende med en ændret bolig- og skattepolitik, så vil det virkelig batte noget. Vi er nødt til at stimulere en udvikling i retning af stærke, nære enheder til imødegåelse af mastodonternes hærgen. Det er naturligvis ikke bare ond vilje, men sådan kan det føles, når man bliver trængt i dagligdagen. Vi skal ikke tilbage til stenalderen, men vi skal forenkle vores system og dermed vores liv.
En sådan udvikling vil styrke familien til at kunne klare at komme godt på fode igen. Det er virkelig tiltrængt – og vil blive endnu mere tiltrængt i fremtiden. Men nu er der gode forslag på bordet, som endda er frit tilgængelige – og ganske gratis.
Kære politikere, skal vi se at komme i gang?


Eksempler på mastodonter:
Brancher, institutioner, bevægelser, væsener og sektorer kan eksempelvis være mastodonter, som lever deres eget liv, og som er meget svære at lave om på:

Familien/Forbrugerne/Ungdommen/Børnene/Ældre med tilhørende institutioner
Folkeskolen/uddannelsessystemet

Politiet/forsvaret

Finans- og bankverdenen
Kirkeverdenen/Folkekirken

Politik

Pressen/kulturen

Turistbranchen
Transportbranchen

Rejse- og ferieindustrien
Design- og modeindustrien/ Oplevelsesindustrien

Regionerne/Sundhedsvæsenet
Servicesektoren

Hotel- og restaurationsbranchen
Fagbevægelsen

Hjælpeorganisationer/Græsrødder


Fødselstallet falder igen
Fra 2009 har der været nedgang i antallet af fødsler herhjemme. I første halvdel af 2012 er nedgangen fortsat, og man diskuterer ivrigt, hvordan man får fødselstallet op igen – hvad der jo ikke burde være tvivl om, det er bare med at komme i gang med både kronjuveler og kornjuveler som vore to prinser. Så kommer der vækst på alle ledder og kanter. Og dog – for det vil blive så som så med væksten i lykkefølelsen – vel at mærke den ægte af slagsen. Ikke den kunstige, som fremelskes i vores materialistiske tidsalder, og som Tænketanken Mikro har beskæftiget sig en del med.

Alle er optaget af, hvordan man får produceret flere børn, mens ingen stiller spørgsmålstegn ved, OM vi skal have flere. Naturen og universets love vil åbenbart noget andet – i aftale med dem, der skulle have født de børn, vi nu kommer til at mangle, hvis den materielle vækst skal blive ved med at stige. Alene dette er en kortslutning, der er til at få øje på. Vækst på det fysiske plan har naturligvis sine grænser. Var det ikke en ide at tage det hele roligt og lade fødselstallene gå sin gang på den helt naturlige måde, inden man begynder at give kunstige tilskud gennem ”indsprøjtning” af penge gennem en forøgelse af børnechecken eller lignende.
Når Pluto kører gennem Stenbukkens tegn er børnefødslernes antal blot en af de mekanismer, der er i gang med at blive reguleret til en mere realistisk størrelse. Der er stor sandsynlighed for, at den maksimale grænse ligger ved omkring 9 milliarder individer. Så KAN jordkloden ikke tåle mere. Men det er vi helt ligeglade med, så vi fortsætter. Der er jo almindelig enighed om, at vi skal vokse – og det er jo det, der tæller. Ingen dybere tanker, og det kan blive alvorligt, når ingen præcist ved, hvor grænsen går.

De 9 milliarder når vi om ganske få årtier, men det er der ikke mange, der bryder sig om – i hvert fald ikke tilstrækkeligt mange. Og så er det, at de universelle lovmæssigheder må træde i karakter og GIVE os noget dybere at tænke over, når vi nu ikke selv vil det. Nu står vi så med en fødselskrise, som flertallet mener, skal have en kickstart ligesom økonomien. But where do you get your kicks(tart)? In Netto, perhaps? Det er I så fald Marie-kicks.
Vi er inde i en totalt bevidstløs vækststrategi, hvor vækst er mantraet, hvad end der spørges om. Det er det, universet forsøger at råbe os op om, men ingen stiller ind på den frekvens. Hvad der også er ligegyldigt, for det vil ske under alle omstændigheder – og så måske endda, mens vi stadig sover vores velfærdssøvn.

Oh Land aflyser alle sommerkoncerter
Danmarks internationalt kendte musiker Oh Land har fået seriøst ondt i ryggen og har aflyst alle sommerens koncerter, også den i Tivoli. Hun er født den 2. maj 1985 i København. I denne tid udløser Pluto hendes T-kvadrat mellem Månen, Venus og Neptun – og Uranus gør det samme. Da sygdomsplaneten Neptun også er på vej ind i en spænding til Mars, måtte det næsten give nogle kvaler med helbredet. Da Månen står i Vægten må det nok handler om den nederste del af rygsøjlen, lænden. Mange ville få en eller anden slags allergi på sådanne aspekter, der varer et par år endnu. Det betyder ikke, at man så er syg hele tiden, men at man skal passe bedre på, end man plejer – netop for IKKE at blive syg.

Radio 24/7 i storkrise
Vi skrev i Astrologimagasinet HOROSKOPET efter indførelse af den nye radiokanel, at der hurtigt ville være krise, især når der var tale om en taleradio næsten uden musik. Det er galt med tale- og kommunikationsplaneten i horoskoper for den 1. november 2011 lige omkring midnat. Ikke mange vil lytte på værter, der taler med sig selv, og hvor værterne må lade som om, at nogen lytter. Det er meget krævende, og faktisk kræver det et helt nyt horoskop, hvis situationen skal ændres. Det vil sige en relancering på et nøje udvalgt astrologisk tidspunkt, som ikke på nogen måde må ligne den 1.11.11 – og det er i 11. time at relancere radioen! De må finde deres profil og strategi og kommer sikkert til at satse på aftenfladen, hvor en del forhenværende P1-lyttere vil være på pletten. De har ikke noget sted at gå hen efter den noget hasarderede og visionsløse nedlæggelse af kanalen.

Jeg har deltaget i to indslag på denne radio, og jeg foreslog at gøre stoffet mere vedkommende for den meget store del af befolkningen, der interesserer sig for det spirituelle. Bare et enkelt ugentligt indslag ville være godgørende, men man taler ikke just for åbne øren. Det er ganske utroligt, at en så oplagt målgruppe som spirituelt søgende fortsat forbigås i larmende tavshed. Det er faktisk en tabulignende tilstand, som vil blive brudt på et ikke så fjernt tidspunkt.


UGEHOROSKOP uge 29 af astrolog Lykke Larsen, læs dit dagshoroskop på www.kvindetid.dk



VÆDDER
Ugen bliver blandet på godt og ondt. Du kan få svært ved, at gennemskue tingene på hjemmefronten, hvilket gør dig noget frustreret. Dine løsningsforslag, og det du siger, vil blive overhørt. Hvis du holder dig beskæftiget og travl, vil du opleve, at ugen glider meget lettere end, vis du sætter dig ned og begynder at tænke for meget over tingene.
PS: Vent med beslutninger omkring boligen.
TYR
Du skal passe meget på med, hvad du siger til og fortæller andre. Selv mindre ting kan have konsekvenser og spredes som ringe i vandet. Ting skal have tid til at modnes, inden du for alvor kan komme i gang med dem. Det vil teste din tålmodighed, og du kan stædigt blive ved med at knokle for at få dine ønsker igennem, det hjælper dog ikke…
PS: Tænk dig grundigt om.
TVILLING
Selv små problemer og udfordringer vil have det med, at blive blæst helt ud af proportioner. Du vil sikkert føle det som om, at du konstant skal rende rundt og slukke ildebrande, både egne og andres – med mindre du holder ferie. Du vil faktisk allermest nyde at slappe af, og have tid og fred til at kaste dig ud i nye og spændende ting.
PS: Pas på pengene.
KREBS
Der er ikke tvivl om, at du kan føle dig noget forvirret og ved siden af dig selv i denne uge. Selvom tingene ikke går helt så hurtigt, eller du er helt så klarsynet som du kunne ønske dig, så vil du faktisk nå mere end du har kalkuleret med. Der må meget gerne ske noget nyt, og inden længe kan du med stor succes kaste dig ud i nye projekter, du føler for.
PS: Det er værd at vove noget.
LØVE
Det kan knibe med overblikket, men træder du et skridt tilbage vil du opdage, at det hurtigt vender tilbage. Hermed får du meget bedre mulighed for at handle og løse de udfordringer der kommer. Når du kommer til slutningen af denne uge, vil du få et boost af ny energi, og nye, spændende projekter venter kun på at blive sat i gang.
PS: Få færdiggjort gamle projekter.
JOMFRU
Du kan blive overrasket over nogle af dine venner, og det er ikke på den positive måde. Ikke alt du hører er nødvendigvis sandheden, og de kan holde oplysninger fra dig. Du vælger selv, om du vil tage det meget personligt – der er sikkert også ting, du ikke selv ønsker at dele med andre. Hvis nogle af dine projekter fejler, vil du opleve, at nye dukker op.
PS: Økonomien kan føles stram.
VÆGT
Du kan til tider have svært ved at styre dit temperament, der skal ikke så meget til, før det løber af med dig. Det gælder især, hvis du i forvejen føler dig lidt presset. Det vil uundgåeligt smitte af på de mennesker, du omgiver dig med, især din partner. Find en anden måde at få dine følelser ud på, motion eller et adrenalin kick af en eller anden slags.
PS: Begrænsninger forsvinder sidst på ugen.
SKORPION
Dine evner til at samarbejde og til at lære nye ting bliver testet. Du kommer til at bære over med andre, når det ikke går lige som du vil have det, ellers ødelægger du en ellers god stemning. Påbegynder du nye opgaver eller projekter vil du ikke være i stand til helt at gennemskue og se, hvor du skal hen, og hvor du bliver nødt til at yde en indsats.
PS: Se tingene lidt udefra.
SKYTTE
Ugen bliver både spændende og intens, og du kommer bestemt ikke til at kede dig. Du har masser af energi og, du bør ikke tøve med at kaste dig ud i nye ting. Ulempen bliver dog, at du kan komme til at bruge flere penge, end du selv regner med. Sørg for, at alle betaler deres andel, hvis du er sammen med venner, alle bør bidrage til ”festen”.
PS: Din partner ønsker opmærksomhed.
STENBUK
Det er ikke alle mennesker, du kan stole på, så hold lidt igen, især overfor dem, du lige har mødt og ikke kender så godt. Du kan komme galt af sted, hvis du ikke passer på, når du indgår aftaler. Ugen vil byde på pludselige forandringer, der gør, at ting du ellers har kæmpet med og ønsket dig, nu vil falde på plads. Du har mere held end ellers – udnyt det!
PS: Lav noget impulsivt med familien.
I
VANDBÆRER
Begrænsninger, misforståelser og forbigåelse – det bedste er faktisk, hvis du har ferie, så vil du nemlig slippe for en masse udfordringer. Tingene er dog ikke vedvarende, så undlad at gøre en masse, når du hurtigt kan ride stormen af. I weekenden bør du planlægge noget, du finder sjovt og inspirerende, så kan du begynde næste uge på en frisk.
PS: Andre vil tilbyde dig gode råd.
FISK
Du må regne med forsinkelser, så når du planlægger så afsæt lidt ekstra tid til tingene. Undlad også at hænge dig i detaljer og ting, du alligevel ikke kan gøre så meget ved. En afslappet holdning vil få dig igennem skærene og ud på stille vande. Du vil nyde at bruge tid hjemme sammen med familie og venner. Jo flere jo bedre, du holder af, at der sker noget.
PS: Hold fast på pengene.





 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar