onsdag den 25. juli 2012


Kloge hoveder skal headhuntes – hvad ellers?

Et studie i perspektivløshed

Danmark mangler kloge hoveder, og de skal findes via målrettet søgning i EU. Det er ikke særligt kollegialt, kan man roligt sige. Vi har ikke kloge hoveder i Danmark, så må vi hente dem udefra. Det lader til, at man vil lade stå til og har opgivet selv at skabe sådanne hoveder. Det indrømmes naturligvis ikke direkte, men det ligger i det, der udtales. Det bliver reelt ikke gjort nok for at skabe kloge hoveder her til lands.

Ingen vil tilsyneladende forstå, at vi befinder os i en overgangsperiode, hvor der skal ryddes op i det gamle og tænkes nyt. Når vi hele tiden vil kurere sygdom med den gamle medicin, beder vi om problemer. Vi må acceptere, at vi skal til at være kloge på en ny og mere visionær måde. Hvis vi ikke indser dette, så støder vi ikke alene på grund, men skuden synker - ganske forudsigeligt - langsomt, men sikkert. En falliterklæring vil være en realitet. Ikke nødvendigvis økonomisk, men desværre noget meget værre – en værdikonkurs!

Således på vej mod afgrunden mener Sofie Carsten Nielsen (SCN) altså at være klog nok til at mene, at intelligens skal hentes i udlandet. Måske HAR vi allerede spillet fallit og mangler blot at erkende det. Men mon ikke vi lige kan nå at komme til fornuft, inden vi som en anden Titanic går til grunde?

Jeg tror, at folk er ved at være trætte af at skulle være kloge på bestemte måder, der er dikteret af det til enhver tid bestående system. Der verserer derfor et oprør, hvor de unge ikke gider systemet, måske endda i så ringe grad, at de helt vender systemet ryggen og i stedet drikker sig fra sans og samling – eller på anden måde doper sig i forsøget på at slippe for den spændetrøje, som systembet kan tilbyde. Så hellere have det sjovt, så længe som muligt. Faktisk er vi på vej væk fra, at man kan købe mennesker til at udføre bestemte opgaver på bestemte måder, dikteret af hververen. Vi er på vej mod et system, hvor folk ikke behøver at lokkes med penge som en anden prostitueret, men alene gennem tiltrækning af den opgave der skal udføres. Det at være udstyret med en meningsfuld funktion er tidens løsen, og det sker lettest og hurtigst ved at ændre på boformerne og integrere dem direkte med et sundt arbejdsmarked, som snart bliver omdøbt til det meningsfulde opgavemarked, hvor SAMFUNDET søger at dirigere os hen imod et mindre ulykkeligt samfund med ægte værdier. Læs mere i Tænketanken Mikros 2100-plan.

Bevidst- og perspektivløse løsninger – væksten igen

Igen titter vækstspøgelset frem fra gemmestederne. Den radikale forskningsordfører Sofie Carsten Nielsen vil hurtigst muligt i gang med at stjæle højtkvalificeret arbejdskraft fra vore nabolande. Hun mener altså, at vi har mere behov for disse, end andre har, og at man har opgivet at producere denne arbejdskraft selv. Hun mener, at væksten kun kan ske gennem dette organiserede tyveri. Således foreslår hun, at vi kan skabe vækst og beskæftigelse HER i landet, vel at mærke helt uden tanke for andres ve og vel. Hun er ikke tilfreds med den måde, det foregår på nu, hvor de dygtige folk kun hører om Danmark via mund-til-mund metoden. Det er efter hendes mening alt for tilfældigt, så nu skal det systematiseres efter bedste klapjagtsystem. Et korps af specialister i arbejdsmarkedsforhold og rekruttering skal danne et effektivt rejsehold, der skal rejse EU tyndt og jage hovederne op af deres huller. Forslaget falder i kølvandet på De Radikales forslag om at forlænge greencard-ordningen for udlændinge. Bare hun nu ikke jagter dem til lediggang, som jo er roden til alt ondt! Det kan hun ikke vide, men hun satser på, at udviklingen går i retning mod, at der på sigt bliver BEHOV for disse hoveder. Hvad med at lave en 2100-plan? Kun ved en langsigtet strategi kan vi løse udfordringerne på bedste vis. Der kan naturligvis ligge en pointe i, at hvert superklogt hoved vil generede 3-4 nye arbejdspladser, men hvad med lidt selvransagelse, så vi kan komme i gang med selv at generere lige præcis de folk, vi har brug for. .

For at tiltrække disse hoveder skal vi have noget at tilbyde hovederne. Pokkers også, for vi er et dyrt land at leve i. Ah – så må vi jo bare kompensere dem for deres velvillighed for at flytte hertil! Den ene geniale tanke afløser den anden. Det er lige før, det er så genialt tænkt, at vi slet ikke behøver hjælp fra nye hoveder.

Nå, men foreløbig efterlyser SCN en indledende analyse, der kan klarlægge, om der overhovedet er brug for en den massive markedsføringsindsats.

Tænketanken Mikro vil godt tage en chance her – og næsten helt uden brug af tanker - at påstå, at det bliver der ikke. Det er helt klart halsløs gerning at headhunte andre landes reserver. Det ville det endda også være, selv om de også måtte have stjålet fra os. Her må vi bare vende den anden kind til.

Lad os først opbygge et samfund, der på helt naturligt og ægte vis tiltrækker lige præcis de mennesker, vi har brug for, og som er af en helt anden kaliber end dem, man kender fra den tid, vi er i gang med at forlade. Vi er i gang med at blive udstyret med et langt bedre og mere ægte livsgrundlag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar