tirsdag den 17. juli 2012


Horsens-FCN med mere

Vi tippede udeholdet som klar favorit, og det må siges at være korrekt, når de vandt med hele 4-0. Hvad jeg glemte at skrive var det samme, som jeg glemte ved FCK-kampen, der startede på samme tidspunkt dagen før og derfor har nogenlunde det samme horoskop, hvad vi må holde øje med i fremtidens forskning i fodboldresultater: At afslutningen ville blive dramatisk eller afgørende. Faktisk er det begge gange det sidste kvarter af kampen plus lidt overtid. I København faldt der flere mål i det sidste kvarter, og i Horsens kom der to. I begge tilfælde tilfaldt målene kampenes astrologiske favoritter. I går kom målene i det 83. og det 93. minut, hvor AC stod på Pluto, og det har stort set altid en effekt, de fleste gange endda en af de store. Nordstrand måtte udgå, og han har da også lidt bøvl med sit horoskop, der har svært ved at komme op i de omdrejninger, vi kender hos den ellers så dygtige spiller. Han har haft horoskopspændinger i de seneste 2-3 år, og der er stadig lidt der driller. Her skal vi huske, at det spillemæssigt kan betyde flere ting. Enten at man selv spiller dårligt, eller at holdet gør det. Eller at man får en skade eller andet, der gør, at man ryger helt af holdet i en periode. Det kan også være private problemer, der har indflydelse på spillet.

Horoskopet som søkort og vejrudsigt

Et horoskop fungerer som et søkort eller en vejrudsigt. Dette betyder ikke, at man helt kan undgå at sejle ind i forhindringer eller undgå dårligt vejr, hvad der også er relativt ligegyldigt. Det væsentlig er, at man kan se, hvornår det dårlige vejr indtræffer, så man får mulighed for at klæde sig optimalt på til den periode. Så kan man komme relativt godt igennem dårlige tider - og endda lære af dem.

Dette kan også udnyttes på et fodboldhold, hvad enkelte fremtrædende trænere har udnyttet gennem tiden. En af de mest succesfulde var svenskeren Nils Liedholm, som trænede Roma i sluthalvfjerdserne og startfirserne, hvor hans hold Roma vandt næsten rub og stub, både nationalt og internationalt.

Gode eksempler: Santin og Mørkøv

Man kan altså flere år i forvejen se, hvornår en spiler med stor sandsynlighed vil komme ud i et stormvejr i sit liv, som vil påvirke hans spil i ugunstig retning, hvis han ikke selv griber sagen optimalt an, eller stimuleres dertil, men det er stadig spilleren selv, det handler om. Hvad man ikke kan se er, hvordan den enkelte spiller så at sige tackler situationen. I tilfældet Santin fra FCK blev det i sidste sæson bare til dårligt og uengageret spil, mens det i den første kamp i efteråret blev tacklet optimalt: Han lusker rundt og er usynlige i det meste af kampen for så at dukke fem af intetheden og afgøre kampen. Det er sådan, en ægte angriber skal gøre. Det er bare ganske usikkert, om han kan følge op på succesen med de store spændinger i horoskopet. Men han er startet rigtig godt. Man kunne næsten forledes til at tro, at han har lyttet til den astrologiske coaching på denne blog…

Et andet godt eksempel er Michael Mørkøv, som ikke har det bedste horoskop nu. Han er i den heldige situation, at rytterne på Saxo banks hold på grund af Contadors karantæne har nogenlunde frie tøjler. Det har han udnyttet til at gøre sig bemærket lige netop til det, han er allerbedst til som udlært banerytter. Nemlig at køre lange udbrud, så nu ser det ud til, at han står til hæder i Paris som løbets mest angrebsivrige rytter. Først måtte han dog lige afgive bjergtrøjen, som vi også havde forudset.

Nicolai Jørgensen, FCK

Et andet eksempel på, hvad astrologien kan, er Nicolai Jørgensen, der ikke fik megen spilletid i Bundesligaen og skiftede til FCK. Vi skrev i forrige uge, at han ville være et godt indkøb og sikkert hurtigt komme på holdet. Han blev indhopper i sæsonens første kamp og gjorde det rigtig godt. Ikke dermed sagt, at han ikke kan spiller enkelte mindre gode kampe, men hovedmønstret er positivt. Han vil sikkert hurtigt blive fast mand på holdet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar