lørdag den 16. juni 2012


Dagens kommentarer

Kulturministeren sjofler bogen, kan man læse i Politiken i dag. Han er ikke kommet med en eneste substansudmelding om de gigantiske udfordringer, som danske forfattere, forlæggere og boghandlere står over for, selv om han har været minister i otte måneder.

Astrologisk set er det lige efter kogebogen, så bogen ER virkelig truet. Ikke af total udryddelse, men vi vil komme til at se mange forlag og boghandlere lukke, fordi e-bøgernes antal vil stige kraftigt, især fra 2023, når Pluto går ind i Vandbæreren, den nye tids tegn. Men frem til 2023 vil antallet af udgivelser falde sammen med oplagene på dem, der udgives. Dog vil enkelte forfattere stadig så nogenlunde kunne holde skansen.



Politikere på Bornholm og besøg fra folkerepublikken

Diktaturet kom til København, og så måtte demokratiet flytte til Bornholm!

Sjovt at folkemødet faldt sammen med besøget fra Kina, hvor mange aftaler blev indgået den 15. juni, og den 16. juni mødes statsministeren med Kinas topleder og hans stab. Med Merkur/Pluto-konjunktionen bliver det kun til ymt om situationen i Tibet. Det tager kineserne med her på det første besøg, en kinesisk topleder har været på i Danmark nogensinde.

Måske skal Bornholm udgøre en folkerepublik i fremtiden? Ja, i hvert fald er det årlige politiske folkemøde henlagt til ferieøen og har indtil nu været en stor succes.

Folkemødet startede formelt den 14. juni kl. 16.00. Jeg kan forstå, at ”hovedsædet” er i Allinge. Dette giver et særdeles konfronterende horoskop med Saturn tæt på AC i spænding til Månen tæt på DC. Samtidig står Solen i spænding til Mars, så temperamenterne kan komme i kog. Pluto står i spænding til både Uranus og Merkur og kan blokere debatten eller gøre den ond i flæsket. Og så er Neptun i spænding til Jupiter. Det bliver spændende at se, om den bliver lige så folkelig og lige så stor en succes, som den plejer. Et eller andet må der næsten ske, som ikke var belejligt. Og det kan igen være Pluto, der er den egentlige ophavsmand. Økonomi og skat må blive omdrejningspunktet.

Bankerne

Renten er faldende og nu rekordlav. Alligevel oplever folk med kassekreditter, andelsbolig- og forbrugsløn, at renten stiger. Det skyldes naturligvis, at der er tale om bankers altoverskyggende indtjeningsmulighed: rentemarginalen. Denne bruges nu til at råde bod på de tab, bankerne har haft siden krisen begyndte, så nu er det igen overvejende den lille mand, der skal betale gildet. Det skal Pluto nok få reguleret.  



EM-fodboldkamp nær aflyst

Kampen mellem Ukraine og Frankrig var nær blevet aflyst på grund af torden (Jupiter) og styrtregn (Neptun). Disse to planeter var i spænding til hinanden i går, og præcis kl. 17.20 blev spændingen udløst af AC/DC-aksen. Det skete samtidig med, at MC stod på den voldsomme Mars, som igen stod i spænding til Solen, så det er ikke underligt, at der kunne ske noget sådan.  Kl. 18.00, hvor kampen skulle være gået i gang, var MC i spænding til Uranus/Pluto-kvadratet. Dermed undgik man en dramatisk start på kampen, der blev en hel time forsinket, men fik altså et anden slags drama. Frankrig vandt let 2-0, hvad der ikke er underligt, da Pluto stod i 1. hus (hjemmeholdet) KUN i spændinger. Der er meget mere fokus på 7. hus (udeholdet), hvor både Solen og Merkur stod, og Solen er i smuk trigon til Saturn.

Vi skrev i søndags i Ugen, der kommer, at der var mange spændinger i ugens begyndelse, især tirsdag, og at det kunne påvirke nogle af de kampe, der skulle spilles. Og det tør siges, det var tirsdag, der opstod ballade i Polen, hvor Rusland skulle møde hjemmeholdet, og hvor det gamle had mellem de to nationer brød ud i lys lue. Russerne havde sendt et regulært tæskehold af sted til Polen, og det gik virkelig vildt for sig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar