søndag den 10. juni 2012

Kommentarer uge 24


Husk, at der nu bliver lagt indlæg på bloggen hver dag, undtagen søndag og ved force majeure. I næste uge er der en del indslag, jeg ikke kunne nå at få med i dag, der lægges på drypvis hver morgen senest kl. 10.00.



Husk at gå ind på vores nye webshop og se de mange forbedringer på www.astroshop.dk

Gaver og rabatter

Som abonnent på Astrologimagasinet får du 20 % rabat på alle ikke nedsatte varer, og hvis du besøger vores fysiske butik på Østerbro, får du en stjernetegnsgave for hver 100 kr., du køber for: En paraply, prisme, nøglering, t-shirt eller kuglepen.



Ugen, der kommer

Der er ét stort og to mindre temaer i denne uge, vi tager de små først. Solen er i spænding til Mars. Det kan give lidt krig på kniven eller temperamentsudbrud hos dem, hvor spændingen rammer ned i  horoskoperne.  Jupiter er i spænding til Neptun, så ikke alt er, som det ser ud til at være, og man skal tage sig i agt for snyd og uretfærdighed. Det hjælper dog på det, at Solen står flot til den stabiliserende Saturn. Det kan gøre, at ting kan være lige ved at gå galt, men så blev man reddet af gongonen.

Men så kommer den store udfordring, som hele ugen rammer alle dem, der er født i de perioder, jeg har beskrevet til slut i indlægget om den kinesiske leder, der i ugen besøger Danmark. Det handler om T-kvadratet mellem Merkur (kommunikation, forhandlinger), Uranus (opfindsomhed) og Pluto (transformation, storfinanser). Det er altså på ingen måde ligegyldigt, hvordan man udtrykker sig i de kommende forhandlinger mellem Danmark og Kina. Handelen og aftalerne kan godt gå i vasken med en sådan spænding. Nu er det dog så belejligt, at det meste nok er afklaret på forhånd, men man skal alligevel veje sine ord på en guldvægt, hvis man vil undgå ballade. Det er især i ugens første halvdel, det er inde i billedet. Kineserne ankommer først den 14. juni, det hjælper lidt på det.



Mandag danner Månen T-kvadrat med Mars og Solen, så det kan blive er ret arbejdsom og direkte aggressiv dag, hvor man ikke skal regne med de helt store, positive resultater af sine anstrengelser. Sæt ikke større skibe i søen, især ikke midt på dagen. Det i indledningen nævnte T-kvadrat er også meget aktivt, så det vil uundgåeligt give spændinger. Det bliver spændende at se, hvordan fodboldkampene ved EM bliver i næste uge, specielt mandag. Der kan godt komme et par spillere til skade under træningen, eller der kan opstå kontroverser, specielt hvad angår de hold, der har tabt første kamp, herunder Holland, hvis træner har noget af et horoskop...

Tirsdag hører faktisk til i samme liga som mandag, men nu er det Uranus, Månen står sammen med, især sidst på dagen og om aftenen. Den udløser dermed det tidligere nævnte T-kvadrat. Det gælder om ikke at være for impulsiv og foretage hurtige handlinger og beslutninger. For EM´s spillere er dagen nok en tand værre end mandag, da aspektet rammer om aftenen, hvor kampene spilles. Læs også under mandag.

Onsdag tager aspektet af, men det er der også natten til onsdag, hvor det vil være svært for mange at sove. Men jo længere vi når frem gennem dagen, jo mere aftagende er det

Torsdag er Månen i spænding til Saturn om natten og tidligt på dagen, så det kan være svært at vågne helt. Nogle får sikkert også det forkerte ben ud af sengen. Specielt måske fodboldfans, der lige skal sunde sig lidt ekstra oven på onsdagens kamp.

Fredag laver Månen ingen ravage og står flot til Pluto, der giver dybde og et behov for positiv selvransagelse. Og nu er T-kvadratet ved at være ovre, selv om det er er totalt. Så mere ro på nu.

Lørdag er en aktiv dag, som ligner fredag, så læs under denne dag også.

Søndag er lidt tricky. Månen står sammen med glædesplaneten Jupiter og giver nogen positivitet og optimisme. Men begge er de i spænding til Neptun, så ting er ikke, som man tror. Derfor skal man tjekke tingene to gange, inden man slår til. Det er bedst at undgå store beslutninger eller især udførelsen af disse. Folk kan føre en bag lyset, det er utroskabens planet, der er inde over.



EM 2

Det gik i går som håbet, og tak til alle der sendte lys til det danske hold. Der var tale om så store mængder, at det også påvirkede dommeren, der i høj grad var med os og udvirkede, at vi havde alt det held, der skulle til at at besejre et af verdens fire bedste landshold, som vandt den sidste træningskamp før EM med hele 6-0. Det var rigtig godt gået, og den hollandske træners reaktion svarer fuldstændig til hans horoskop, som vi tidligere har skrevet ikke rækker til at blive mestre, og måske endda ikke engang til at komme i semifinalen. Men vi skal lige have fat i alle de andre træneres og spilleres horoskoper og have dem under lup, hvilket er et krævende stykke arbejde. Resultatet lægges på bloggen direkte om et par dage. Foreløbig har vi skudt Danmark til en 7. plads ved EM. Læs om bedømmelsen af de enkelte danske spilleres horoskoper, der er lagt på i to omgange. I den sidste glemte jeg Stephan Andersen, som heldigvis var med i den første, hvor der stod, at han bare var god. Og faktisk ikke nok med det, hans horoskop er bedre end Sørensens, derfor vil han med meget stor sandsynlighed ikke blive skadet.

Lindegaard kan derfor ikke regne med megen spilletid, og det er kun godt. Det betyder ikke, at han ikke kan blive indskiftet et par gange og gøre det godt. Schmeichel står imidlertid godt. Men vi beskrev allerede sidste år Lindegaards problemer i 2012, astrologisk set. Og allerede i januar blev han skadet og er først skadefri nu. Men astrologisk set ikke helt fit, og han skal passe på ikke at blive skadet igen. Derfor er det godt, at han kun er indskiftningsspiller. Zimling og Kjær er nok dem, der kan få sværest ved at holde kadencen gennem hele turneringen. Så er det godt, at der er indskiftningsspillere med meget fine horoskoper, herunder Tobias Mikkelsen og Okore.

Hvis der skulle findes et behjertet menneske, der har tid til at google alle spilleres og træneres fødselsdage og år, så vil jeg være meget taknemmelig. Jeg sidder med en deadline for Astrologimagasinet HOROSKOPET, som i næste nummer barsler med spændene og dybdeborende artikler. Informationer om spillerne kan sikkert findes på de enkelte landsholds eller fodboldunioners hjemmesider, eller på tipsbladets hjemmeside. 

Hvis nogen kender dag, tid og sted for Contadors underskrift med Team Saxo Bank, vil jeg også meget gerne vide dette.



Kinas nye, stærke mand

Hu Jintao er på vej til Danmark, og kun få kender ham - også i hans eget hjemland. Han er søn af en tesælger fra provinsen, det ved man da. Og nu er han leder af Riget i midten. Hvad siger horoskopet om ham?

Jintao er født den 21. december 1942, sandsynligvis tidligt om morgenen/sent på natten, hvilket vil give ham en AC i Skorpionen, måske mellem 5 og 10 grader, så Pluto har stået godt til hans AC i de seneste år og nu. Jan er en meget magt- og indflydelsesrig person, da han har tre planeter i konjunktion i Tvillingerne: Månen, Saturn og Uranus, og de er alle i opposition til Mars. En mand, der virkelig kan og tør bruge sin magt. Ikke mindst, fordi han også har samme Mars i trigon til Pluto, som sikkert er hersker over AC.

Der er endda en tredobbelt konjunktion mere i horoskopet – noget af en sjældenhed med to såkaldte tripletter i samme horoskop. Det gør ham stædig og udholdende, og da den ene står i Tvillingerne, er han meget intelligent. Især fordi Uranus er med i den.

Lige nu har han dog store udfordringer, som ligger fint i tråd med Kinas nuværende Pluto spænding til Solen. Pluto og Uranus er i spænding til hinanden i denne tid, og det er de lige præcis der, hvor de rammer ind i Jintaos tripelkonjunktion, ikke mindst til planeterne Merkur og Venus. Dette udgør en lidt uforudsigelig kombination med hensyn til, hvordan det præcist vil ytre sig. Dog ligger det fast, at han er inde i en tid med turbulens, og hvor han let kan fejle, eksempelvis ved at bruge sin magt eller indflydelse for hårdt, så det kan gå ud over enkeltpersoner eller grupper eller kan skade forholdet til andre nationer. Positivt anvendt kan aspektet dog bruges til at lave sit eget liv om eller ændre på nationens politiske og systemmæssige forhold. Sådan vil jeg håbe, det bliver.

I øvrigt har alle, der er født 8-10 dage inde i et kardinalt tegn, denne kombination i denne tid, så han er ikke alene – faktisk er det millioner af mennesker verden over. Det drejer sig om Væddere, Vægte, Stenbukke og Krebs, der er født i slutningen af december, marts, juni og september.



Vores samfundssystem skal gentænkes



Selv om vi har et af verdens bedste samfundssystemer, er de langsigtede svagheder – ret forudsigeligt - begyndt at melde sig og skabe uoverskuelige konsekvenser. Det kan man aflæse flere steder, fx gennem den økonomiske krise, som også har skabt en politisk krise. Ikke alene herhjemme, men også i flere andre vestlige lande, som vi normalt sammenligner os med.



Som påpeget flere gange på AstrologiHusets blog skyldes dette indbyggede, strukturelle fejl i vores system. At der er tale om fejl, er logisk, idet der ellers ikke ville komme tilbagevendende kriser. Og disse vil blive ved med at komme, hvis der ikke snart gøres noget effektivt. Sker dette ikke, og det ser det ikke ud til, så vil det hele kollapse inden 2023, og sandsynligvis senest i 2016. Det er planeten Pluto, der er på spil, og den helmer ikke, før der gøres det nødvendige. Her skal vi eksempelvis ikke have mere materiel vækst og vokse os ud af krisen, men i stedet spænde livremmen ind og spare os ud af den. Det er derfor halsløs gerning, der foretages i den anledning verden over. Det er blevet et mantra, at vi skal have vækst, og vi sætter derfor kikkerten for det blinde øje og stikker hovedet i busken – vil ikke se realiteterne i øjnene.



Vi må og skal tage det nødvendige opgør i måden at anskue udfordringerne på. Det er klart, at der er brug for reformer, mange endda. Men hvis de sker på et utilstrækkeligt grundlag, så er de kortsigtede og dermed skadelige, fordi de trække tiden ud med lappeløsninger.



Det bliver nødvendigt at splitte befolkningens indflydelse i mindre enheder, så man ikke mister overblikket og indflydelsen. De store mastodont-løsninger inden for eksempelvis sundhedsområdet (supersygehuse mv.) er en sådan udskydelse af de nødvendige reformer. Men de er foretaget i en god tro og et håb om, at alting vil blive bedre deraf. Men det vil med meget stor sandsynlighed gå lige omvendt. Er der noget der ikke er omstillingsparat, så er det mastodonter. Og tilpasningsduelighed bliver et fremtidigt nøgleord.



Både den sociale sektor, sundheds- og forsorgssektoren er gode eksempler på, at systemerne er blevet stive og mere eller mindre har tabt deres oprindelige formål af syne. Disse formål er i stedet blevet til rutiner og procedurer, som lever deres eget liv – vel at mærke et meget sejlivet et af slagsen. Vi bliver NØDT til at tage livet af disse systemers nuværende måde at fungere på. Og her kommer politikerne naturligvis på banen, for de må holde op med den vane, at reformer er til for at finde et antal milliarder for at få 2020-planen til at hænge sammen, hvad DEN så heller ikke vil vise sig at kunne, da denne også er kommet til verden på et fejlagtigt grundlag. Reformerne vil derfor automatisk ende i en blindgyde – og der er igen spildt vigtig tid på ingenting – eller det, der er værre. De nuværende tiltag vil med andre ord ikke bringe os videre, men tværtimod styre os lige lukt ud i moradset.



Der må substans ind debatten og i politikken, og ikke blot en visionsløs flytten rundt på diverse konti for at få kabalen til at gå op. Hvad den så blot vil vise sig alligevel ikke at gøre. Et samfund kan dø af mangel på visioner og lederskab, og det er godt i gang med at ske. Ikke sådan, at ansvaret ligger på den nuværende regering, men det ligger på os alle. Vi har præcis de politikere, der svarer til det kollektive bevidsthedsniveau, som også udgør en næsten uforanderlig mastodont. Vi vil jo i virkeligheden bare det samme som de politikere, vi selv har stemt ind. Vi vil have materiel vækst og er i hvert fald ikke indstillet på at give afkald. Alle er derfor totalt fikseret på at vokse materielt, hvad der er en klar fejl i sig selv. Men nu ER vi jo vænnet til fremgang, så skal vi for alt i verden holde fast i den, koste hvad det vil.



Og når samfundet ikke er helt sundt, så vil dets mennesker også komme til at lide, hvilket vi ser i stigende omfang på områder som psykiske lidelser, misbrug, fattigdom og kriminalitet. Noget der næsten vil forsvinde af sig selv, når vi får samfundet i balance ved at rettet fokus mod den basale menneskelighed. Som det er i dag, bliver problemer mødt af et øget antal regler, love og krav, som ofte gør ondt værre. For dem, der føler sig udenfor, er samfundssystemet et monster, som det ikke nytter at kæmpe imod, og så er reaktionen magtesløshed, der kan udvikle sig til mange former for lidelser. Når systemet lider, lider vi – som er en del af systemet.



Systemet lider af den væsentlige svaghed, at det ikke ser os som hele mennesker. Derfor modtager vi kun delvis symptombehandling. Vores problemer ses som en samling af enkeltstående symptomer uden indbyrdes sammenhæng, fordi selve samfundet er fragmentarisk. Derfor er sammenhængskraften ved at gå fløjten. Systemet opleves i stigende grad som mistroisk, kontrollerende og distanceret uden nogen større støtte- og hjælpefunktion for mennesker i nød. Menneskerettigheder taber totalt deres værdi, når folk bliver så svage, at de ikke er i stand til at gøre krav på deres rettigheder. Systemet lider af en anden svaghed, nemlig at alle skal kategoriseres – puttes i kasser. Ikke mindst, fordi der i realiteten er blevet for mange af os – verden er overbefolket, og det vil for alvor blive et problem, når vi når en magisk grænse på 9 milliarder, hvad vi når om ikke så længe, så tiden er knap og skriger på en visionær indsats.



Systemet er blevet en del af problemet i stedet for en del af løsningen, og Tænketanken Mikro er i arbejdstøjet for at bidrage til at afværge en katastrofe af dimensioner.



Hvis man spørger folk, vil alle sige, at de gerne vil være lykkelige, og det er et godt udgangspunkt, som efterfølgende blot kræver, at vi finder ud af, hvad dette indebærer, og hvordan vi finder den ægte, varige lykke, som jo findes, men som vi blot bevæger os længere og længere væk fra, jo mere vi vil vokse materielt. En ganske enkel sammenhæng, men meget svært at rokke ved.



Der må ske en fundamental innovation, hvor mennesker inddrages i en helt ny funktion, og det er her, tænketanken er på vej med et forslag til en ny samfundsmodel, som kræver en afprøvning i virkelighedens verden. De mange gode viljer må mobiliseres i en stor, fælles indsats, så kommet vi et stort stykke af den lange og stenede vej.





Kan EU opløses overnight?



Svaret på dette spørgsmål er et rungende ja – om ikke lige overnight, så noget der ligner. Og Pluto ordner det, hvis vi ikke selv gør det. Den adlyder universets love, hvad mennesker har en tendens til ikke at gøre.



Vi skal ikke længere tilbage end slutningen af 1980´erne for at finde et eksempel. Siden er flere fulgt efter i Det Afrikanske Forår, selv om det er noget ganske andet.



I 1992 vågnede verden op til en ny virkelighed: Sovjetunionen var ikke længere at finde på verdenskortet. Den ene af verdens to supermagter var brudt sammen uden krig, invasion eller nogen form for katastrofe – undtagen den, som Pluto nødvendigvis forårsagede, og som i lighed med finanskrisen i 2008 var forudsagt af astrologer, som de eneste. Men når Pluto rammer Solen i et lands horoskop, som det sker i det næste års tid med Kina, så sker der under alle omstændigheder noget afgørende.



Sovjetunionens fald skete ellers mod alle forventninger. Ganske vist havde det sovjetiske system siden 1970´erne bevæget sig ind i en forfaldsperiode. Men den herskende opfattelse var, at denne ville strække sig over nogle årtier og gradvist resultere i et ændret system, baseret på fortiden. Sådan KAN Pluto også arbejde, men kun, hvis man i mellemtiden har gjort det stykke arbejde, den planet fordrer – nemlig at give slip på de ting fra fortiden, der ikke længere er i tråd med de kosmiske love. Det bliver spændende at se, hvad der sker i Kina. Men det er sikkert og vist, at det økonomiske system ikke får lov at fortsætte, og at fundamentet for den transformation sker for øjnene af os lige nu. Næsten da, for der er ikke meget, der er helt fremme i lyset i det land, men det kommer som resultat af Plutos hærgen i de næste 3-4 år, for den skal forbi flere aspekter end Solens.



Hvad angår Sovjetunionen er den herskende opfattelse blandt analytikere, at det ikke var til at forudse, at det kunne gå så hurtigt, som tilfældet blev. Men historikere og analytikere har heller ikke den fordel at kunne anvende Pluto som pejlemærke. For alle analytikere var det helt frem til 1989 en utænkelighed, at et sådant sammenbrud kunne ske, ligesom det for os nu om dage er ganske utænkeligt, at EU kan bryde sammen og smelte helt ned. Her skal det lige tilføjes, at både EU og Euroen har Plutoaspekter, der i rigeligt mål matcher Kinas. Vi kan altså komme til at slås med Kina om magt og overlevelse. Det vil vise sig, at der ikke er plads til begge på verdensscenen på den måde, vi kender i dag – og det kan ske hurtigere, end vi aner.



Ligesom i Sovjets tilfælde vil analysen være, at EU alligevel er for stort og stabilt til at gå direkte i opløsning. Og en relativ lang historie, der gør, at det hele ikke kan falde helt fra hinanden. Men de kender ikke den altafgørende faktor: Pluto. Historikere kaldte allerede i 1995 Sovjets fald for uundgåeligt. Ti år tidligere var det blevet erklæret for utænkeligt. Det er sådanne processer, Pluto står for. Ikke underligt, at den står for atomkraft og alt, hvad der vedrører dette område. Det er enorme kræfter, vi taler om, og de kan mere end matche totalitære styreformer og økonomiske magtkoncentrationer.



For at undgå et sammenbrud må EU sætte sig sammen og definere sig selv fra grunden – ransage sig selv og de motiver og visioner, man har dybest set i sit syn på egne medlemskaber (Pluto). Hvad vil man i fremtiden på fællesskabets vegne? Gør man ikke dette, er sagen ganske klar, så vil det i hovedtræk gå på samme måde som med Sovjet.



EU var i lighed med Euroen ikke dødfødt, men syg ved fødslen. Vi har skerevet meget om Euroens diagnose, men ikke så meget om EU´s diagnose. Men den største fejl ved EU´s stiftelse i 1958 var, at det var politikernes projekt, ikke befolkningernes. Det er i realiteten det, der nu svider til de europæiske parlamentarikere. Det samme var tilfældet ved indførelsen af euroen, men her skreg det endnu mere til himlen, at den var gal. Flere sydeuropæiske lande, herunder især Grækenland og Italien, måtte manipuleres ind i den fælles mønt ved at pynte på nogle økonomiske nøgletal, som krævedes for at de kunne komme med. Det blev så fikset via amerikanske storbanker. Og nu står vi med resultatet af manipulationen: Eurokrisen.



Nu om dage må EU-politikere, som selv er frygtsomme, bruge manipulatorisk retorik for at få økonomiske stramninger og virkemidler til at glide ned hos befolkningen. Euroen var en sådan ting, som skulle glide ned med alle til rådighed stående midler. Og nu står man med et fælles økonomisk samarbejde uden en fælles regering, og det er også noget, der får et sammenbrud til at rykke nærmere. Som vi ofte har beskrevet, er mastodonternes tid i en vis forstand ovre, og store enheder bliver nødt til at blive splittet op i mindre for at tilgodese mennesket, der er ved at blive tabt midt i at bureaukratiet. Faktisk er det allerede sket, i hvert fald set med folkelige briller. Resten klarer Pluto. Der er for stor en kløft mellem det, regeringerne og EU foretager sig, og det folket ønsker. Det er her, Pluto kommer ind i billedet som en regulerende faktor, og jo større kløften er, jo større muligheden for et decideret sammenbrud. Føler folk ikke, at deres stemme høres, og at den gør en forskel, så er hele demokratiet i spil.



Konklusionen er, at EU skal gentænkes og bygges om, så tidligere tiders fejltagelse gøres god igen. DET er den eneste sikre måde for at EU kan bestå, i hvert fald på den langsigtede og korrekte måde. Pluto kræver ægthed og ærlighed, så man må konfrontere sig selv med fortidens fejl, ellers sker katastrofen uundgåeligt.



EU må altså ”dø” i den form, vi kender sammenslutningen i dag, ellers er det en dødsdom, der bliver resultatet. Under alle omstændigheder går systemet i opløsning, og det vi ser nu, er forstadiet og reelt en dødskamp.



EU er et sofistikeret puslespil, som ikke begribes af menigmand. Det er eksempelvis direkte uforståeligt, at man kan finde på at flytte Europaparlamentet rundt mellem to byer to gange årligt. Naturligvis har det sine historiske grunde, men at det ikke bliver lavet om, at man flytter alt fra Bruxelles til Strasbourg med jævne mellemrum – det er da for meget. EU er ikke nogen stat og kan derfor ikke bryde sammen som Sovjet, men unionen kan bryde sammen og efterlade noget af et tomrum i de enkelte lande, som ellers havde baseret deres fremtid på fællesskabet. Det kan blive løsningsmodellen at bryde det hele ned og bygge et nyt fællesskab op, for naturligvis skal der være fællesskab, det skal blot være på et ægte grundlag.



Økonomer tror ikke på, at unionen KAN gå i opløsning, og det øger i virkelighed muligheden for, at det rent faktisk kan komme til at ske. Hvis noget er utænkeligt, så handler man ud fra den tese, og hvis eliten misforstår den politiske dynamik, kan det gå virkelig galt. Men det er set fra Plutos synspunkt ikke galt – for så er det, som det skal være: der er ingen vej uden om et sammenbrud, der skal danne muligheden for et gennembrud. Pluto-snak hele vejen igennem. Og den går i disse år gennem Stenbukken, som netop symboliserer stive systemer og fundamentalisme. Det vil være en stor fejl, hvis vurderingen af risikoen for et sammenbrud overlades til økonomer, som har et blindt punkt her. Det skal jo tjene systemet, som nok ikke uden videre anerkender sammenbruddet som realistisk. Derfor kan deres vurderinger gå galt. Det vil også være i tråd med Pluto, der negativt anvendt står for fortrængninger, og så sætter man per automatik kikkerten for det blinde øje. Vi har set med Sovjet, hvordan det kan gå, når man fornægter realiteterne.



Kort sagt skal EU gentænkes og omdefineres for at kunne bestå på bæredygtigtig vis. Her er det nødvendigt med fleksibilitet og at bevæge sig væk fra fortidens stivhed. EU skal ikke reddes med den gamle medicin, som vil få behandlingen af patienten til at slå fejl – og med døden til følge. Der skal en korrekt diagnose og en naturlig medicin til, og det er på høje tid. Og den gamle medicin er at sende bevidstløse midler derhen, hvor der er hårdt brug for dem – hvad der naturligvis er meget sympatisk, men gamle og utilstrækkelige løsninger, hvis krisen skal løses fundamentalt.



Mastodonterne er sårbare – noget, der faktisk vokser med størrelsen. Den herskende mening har været, at store koncentrationer mindsker sårbarheden, hvad der er korrekt nok til en begyndelse, men på sigt er det forkert – som så meget andet i mastodont-sager som denne. Det, man tror, mindsker risikoen, øger den i stedet på sigt.



På med vanten og byg det hele om til helhedens bedste – om det hele så skal skilles ad først!







Hvad kan gøres?



Som sagt skal der ske en opdeling af store enheder til mindre overalt i samfundet, og derfor også i EU. EU skal føres nærmere til befolkningerne, så de føler, det også er deres projekt, ikke kun politikernes. Dette er en kæmpe opgave i sig selv, og den kan ikke blot ske gennem bedre kommunikation, som administratorerne helt sikkert gerne ville kunne nøjes med. Hvis man ville gøre noget ultimativt, kunne man anstille en række forsøg i de lande, der måtte være interesseret deri. Tænketanken Mikro er i gang med at beskrive et forsøg med opbygning af et minisamfund, hvor der dels skal være plads til alle på sigt, men hvor man begynder med at kapre nogle ildsjæle og mennesker med en positiv indstilling til forandring og til at hjælpe det de kan. Herunder mennesker på alle former for overførselsindkomster, som har noget, de kan tilbyde til fællesskabet. De fleste har noget, som de kan, selv om de er på fuld pension. At man er handicappet og ikke kan udfylde et fuldtidsjob betyder ikke, at der så ikke er andet, man kan. Og dette bidrag har både samfundet og den enkelte brug for at tilbyde til helheden.



EU´s rolle kunne være at bygge et minisamfund som en slags reservat, et forsøg, vi kan kalde Dania Futurum, hvor beboerne i udstrakt grad selv kan vælge og bestemme over deres eget liv. Jeg havde i første omgang tænkt mig at blande politik helt udenom og indgå et samarbejde med mæcener og rigmænd som f.eks. George Soros. Men hvis politikerne vil være med, ligger der jo en stor fordel i det. Ved nærmere eftertanke kan politikerne være ganske nyttige, selv om det ikke må gå for meget politik i det. Det skulle i så fald være en slags udvidet frikommune, som opbygger sit eget system og ændrer på det, til det bliver næsten perfekt og kan overgå til samfundet permanent som en ny og bedre model, så den gamle model kan udskiftes med friske dele, som det sker med alle ting og systemer efterhånden. Det er hårdt tiltrængt.



Det skal naturligvis ske på grønne og bæredygtige vilkår, og den enkelte beboer kan tildeles privilegier som f.eks. en lav husleje og samtidig beholde sin overførselsindkomst. Der skal være et incitament, en gulerod, for at få så mange gode viljer som muligt med fra begyndelsen. Det vil sætte Danmark på verdenskortet med et slag: Verdens hovedland udi grøn vækst og samfundets forandring generelt. Det er der virkelig perspektiver i, i forhold til at lappe på alle de gamle mekanismer, som er langt bedre tjent med at blive udskiftet.



Læs om dette projekt på www.astrologihuset.dk og klik på bloggen fra forsiden.





Den sidste ”Life of Villy” story

Indtil nu har vi udelukkende skrevet om forspillet i det hede forhold mellem Hilly og Villy. Nu viser det sig, at der også var et efterspil – endda et af de mere intime af slagsen. Vi har det fra kilder, der står hinanden nær, meget nær. Faktisk endda både nærtstående og nærliggende kilder. Vi kender jo alle Villys uforglemmelige sætning: The ice is melting at the poles, og overfor Hilly gik Villy – om jeg så må sige – et skridt videre og viste sin lidt vovede, men meget poetiske side, som man kun kan gøre det over for mennesker, man virkelig holder af.

Vi kan af indlysende årsager kun offentliggøre en del af den saftige historie. Vi ønsker på en måde ikke at snage yderligere i deres interne anliggender, men på den anden side er det jo kun sjov. Og da denne her historie hører til de virkelig sjove, vil vi gøre en undtagelse under pæn diskretion, så alle, der ikke ønsker at gå videre, men største lethed kan undgå det. Læserne må gætte på fortsættelsen af turtelduernes lovhistorie, som det må hedde i et forhold mellem to politikere. Normale mennesker vil kalde det Love Story.

Vi laver derfor en gættekonkurrence, hvor præmien er, at alle, der kommer med et gæt, uanset kvalitet, får hele historien tilsendt direkte til den personlige mailbox. Så skriv dit gæt til astrologi@astrologihuset.dk

-          Efter den romantiske kanalrundfart i København, hvor Villy skulle præsentere Hilly for det rene vand i havnen og de mange cyklister på vejen langs molerne, var der lige tid til et varmt efterspil som farvel. Villy sagde med varme i øjnene:

“My eyes are melting on your poles

And not enough with that, my…”

Og det er så her, vi ikke kan afsløre mere I fuld offentlighed, kun halvfuld. Naturligvis skal det ikke være lige så hemmeligt som visse dele af forholdet mellem de to kære. Derfor sendes løsningen til dem, der beder om det. Det skal tilføjes, at der her er tale om en god og meget sjov præmie.



UGEHOROSKOP uge 24 af astrolog Lykke Larsen, læs dit dagshoroskop på www.kvindetid.dk



VÆDDER
Det er meget svært at stoppe dig, når du først begynder at tale. Du har en særlig intensitet omkring dig, og ”maler med den helt store pensel”, og det skal nok smitte af og begejstre andre omkring dig. Din partner vil være en stor støtte, når du har brug for det, men da du er positiv, er der ikke meget, der kommer til at gå dig på. Du er impulsiv, og du nyder det.
PS: Du trænger til at komme ud og opleve noget.
TYR
Fokuserer du på de projekter og opgaver, der betyder mest for dig, og samtidig vover at gøre noget ved de indfald du får, så vil du komme langt. Du vil have svært ved at modtage kritik fra andre, men i stedet for at gå i forsvarsposition, så tag lidt lettere på tingene. Nye chancer og muligheder vil dukke op, og du bør være parat til at handle.
PS: Andre kan hugge dine gode ideer...
TVILLING
Der er ingen tvivl om, at du går en skøn tid i møde. Du vil være endnu mere optimistisk end ellers, og det har du bestemt grund til. Du vil have held med de ting, du begynder på, og den modstand du møder vil ikke påvirke dig synderligt. Det eneste minus er dog, at du kan have svært ved at se helt klart, når det kommer til karriere og dine mål. 
PS: Du har en virkelig skøn udstråling.
KREBS
Du vil føle dig stresset, føle at tingene går alt for hurtigt og du får sikkert ikke gjort noget ved det, du ønsker. Du må indtage en fleksibel holdning til tingene, ikke kritisere eller dømme dig selv for hårdt, når noget ikke lige lykkes. I stedet for at betvivle dine egne evner og ressourcer, så skyd skylden på planeternes stilling lige nu – ikke gunstig for en krebs…
PS: Vent med vigtige beslutninger.
LØVE
Når du kigger dig omkring, så vil du føle, at andre når meget længere end dig med deres mål. Det er heldigvis ikke tilfældet, for du vil i den næste lange periode opleve, at du får nye muligheder for at forfølge dine drømme. Du vil have chance for øget indkomst, og selvom du ikke skal læne dig tilbage og vente, så hav tillid og slap lidt mere af.
PS: Alt til sin tid.
JOMFRU
Der sker en masse omkring dig, næsten for meget. Derfor bliver det heller ikke den letteste uge for dig. Du vil få nye muligheder når det kommer til job og karriere, men det vil også betyde, at du må løbe meget stærkt. Du går dog en spændende tid i møde, så det gælder faktisk ”bare” om at slippe kontrollen lidt og se, hvad der sker, når du gør.
PS: Modstand er kun midlertidig.
VÆGT
Ikke alle dine ideer på dit daglige arbejde er lige gode og lige gennemtænkte. Du kaster dig dog ud i projekterne med stor iver, og det får du points for. Det er en god ide, hvis du prioriterer lidt, ellers kan det nemlig ende med, at du ikke rigtig kommer nogen steder. Kurser og uddannelse vil tiltale dig. Se på hvad du evt. har lyst til at starte på efter sommer.
PS: Du kommer længere ved at bevare fokus.
SKORPION
I den kommende uge vil du faktisk have det bedst ved at arbejde med dine opgaver alene, uden andres indblanding – også selvom den er velmenende. Du kan føle dig noget stresset, og det gør dig ikke helt let at omgås. Du kan være nødsaget til at forsvare dine synspunkter og ideer, og det vil til tider være noget drænende for din energi. 
PS: Hold fast i det du tror på.
SKYTTE
Nye og spændende muligheder kommer igennem andre mennesker, du møder i denne uge. Du er kreativ nok til at udnytte de chancer, du får, og det kan bringe dig på et helt nyt spor, især arbejdsmæssigt. Hvis du ikke føler for at følge andres ideer, så vil du få mulighed for at vende tilbage og gøre noget ved det senere. Dit parforhold er rigtig godt.
PS: Vær social og udadvendt.
STENBUK
Mulighederne vil være mange i det daglige, og selvom ugen ikke glider helt let og elegant, bør du sørge for dig selv og dine egne projekter. Der er ingen tvivl om, at din hverdag vil byde på ændringer, men det bør helt klart være af den positive slags. Der vil være situationer, hvor du må tage ansvar og ”redde dagen” for andre, men du har ressourcerne.
PS: Se muligheder frem for forhindringer.
VANDBÆRER
Du går ind i en periode, hvor du ikke ser begrænsninger men muligheder. Du er meget kreativ og tænker på en struktureret og handlekraftig måde der gør, at du kan komme langt med de ting, du sætter dig for. Du vil have tilbøjelighed til at indordne dig efter andre. Hvis du siger ja til noget, så kan du senere fortryde, så du må tænke dig ekstra grundigt om.
PS: Fyld ikke kalenderen for meget.
FISK
Du trives egentlig bedst hjemme i denne uge. Her har du ro til at tænke store tanker og lægge planer, som du senere kan føre ud i livet. Det er ikke fordi, der ikke sker noget, for du vil helt sikkert have en masse mennesker, der kommer forbi. Familien bør prioriteres, find på noget sjovt, I vil nemlig have mulighed for mange sjove, hyggelig og spændende stunder.
PS: Lav lidt ved din bolig.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar