torsdag den 28. juni 2012


Kina – abortsagen
- samt EU topmødet

Den kinesiske kvinde Feng Jianmei var på vej til at bryde etbarnspolitikken. Hun var gravid med barn nummer to. Men da det blev opdaget af myndighederne, tvang de hende til abort i 7. måned. Og hendes mand er forsvundet. Man må sige, at myndighederne skrider hårdt ind. Både interventionen med magt og aborten er Pluto, som vi har skrevet flere gange om. Det har ført til international fordømmelse og demonstrationer. Det første rører sikkert ikke styret, og det andet slår man hårdt ned på.
Pluto sørger for, at den praksis op hører på sigt, og at dette fundament støbes i det næste års tid, mens Kina har besøg af Pluto – ligesom alle andre forløb, der er begyndt den 1. oktober.

Der skal mere demokrati til, og diktaturer får det sværere og sværere, som vi også har beskrevet indgående tidligere. Også selv om det eksempelvis går tilbage igen i Egypten. Man ER på vej i den rigtige retning, derfor får Assad i Syrien også snart kærligheden at føle på trods af støtten fra både Rusland og Kina – han er en af de sværeste at få has på. Men det kommer.



EU topmøde

Torsdag begynder et meget væsentligt EU-topmøde. Det vil sige, at det starter på en spænding mellem Solen (EU), Pluto (transformation, storfinanser) og Uranus (nytænkning). Det vil sige, at der er mulighed for radikal nytænkning, og det må vi jo se, om det sker. Det er dog ikke så sandsynligt, at der kommer tilstrækkelig nytænkning ud af det til at redde den alvorlige situation nu, hvor de enkelte lande forsøger at redde deres eget skind og ikke tænker meget på fællesskabet. EU er i en alvorlig demokratisk krise, der nødvendigvis må løses. Finder EU ikke selv ud af det, træder Pluto og alle dens hjælpere i aktion.

Med så stærke spændinger vil der givetvis komme uenigheder og konfrontationer i forsøget på at få Europa til at tage et stort spring fremad, som Barroso udtrykker det. Man skal bl.a. tage stilling til massiv centralisering af den økonomiske politik og indførelse af en politisk union. Danmark slutter sit formandskab af med et af de vigtigste topmøder i EU's historie. Svendeprøven er patentdomstolen, men det ville have været godt med noget mere perspektiv på EU og dets fremtid.

Mødet begynder kl. 15.00 i Bruxelles, og det er et uharmonisk tidspunkt, der er valgt. Derfor bliver det sværere at nå til enighed og resultater. Månen er i konjunktion med Saturn, og begge er i spænding til MC, som både kan forsinke, forhindre og direkte blokere. Man må håbe, at det er selv mødet, der bliver forsinket, det vil faktisk hjælpe lidt på de mange spændinger. Heldigvis står kommunikationsplaneten flot, så der skal nok komme gang i debatten, selv om resultaterne lader vente på sig.

Patentdomstolen

Danmark har en mærkesag, der gerne skulle igennem på topmødet, nemlig skabelsen af en patentdomstol. En sådan vil skabe flere danske arbejdspladser, og den vil bevirke, at man får et smidigere og billigere patentsystem i fremtiden. Som det er nu, koster det ca. 240.000 kr. at søge patent i samtlige EU-lande. Men et nyt system vil det komme ned på 5.000 kr. Behandlingen af patentkrænkelser vil blive nemmere ved at samle det i et fælles system. Domstolen skal ligge i Paris med afdelinger i London og München, og den går sikkert igennem i morgen, men Pluto kan godt give nogle gnidninger.

Det vil i så fald blive en stor succes for Thorning og Danmark. Og tilsvarende fiasko, hvis det af en eller anden grund ikke lykkes. Thorning skal have det igennem i Folketinget, hvad der ikke bliver let, da det indeholder elementer af suverænitetsafgivelse, og så er der partier, der vil stemme nej. Der skal 5/6-flertal til for at få det vedtaget. EL og DF er sikre nejsigere, så der skal arbejdes.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar