fredag den 22. juni 2012


Paven og Rio-konferencen – og Pluto

Vi skrev i går om de manglende resultater på klimakonferencen. Bundlinjen er noget i retning af:

Det er ikke så godt med al den CO2, der udledes, men hvad kan vi gøre ved det, når man ikke må bruge prævention?

Det stiller sig nemlig ganske anderledes med beslutsomheden, når det gælder paven og pavestaten. Paven er - som Guds repræsentant på Jorden - allestedsnærværende. Det viste han med al ønskelig tydelighed i Rio, hvor det i allersidste øjeblik lykkedes ham at forpurre kvinders ret til prævention og abort. Ganske få timer, før aftalen faldt på plads, lykkede s det ham på ægte, guddommelig vis at samle menneskers gode vilje og få fordømt utugt og anden gudeløs adfærd. Pavestaten indgik en (hellig) alliance med lande fra Mellemøsten og Latinamerika. Denne alliance fik de brasilianske værter til at fjerne rettigheden til prævention og abort fra aftalen. De synes selv, de gjorde et godt kup, men det kan nok være at det affødte et ramaskrig af dimensioner. For femtiden kan både børn og ramaskrig fødes frit. Og det er jo da altid dejligt med lidt frihed. Her er det bare i betydningen: frihed til at føde flere børn ind i en i forvejen overbefolket verden.

Den Pluto, den Pluto, den har meget på samvittigheden og står for både sex, magt og fundamentalisme af yderligtgående karakter. Vi kan vente et veritabelt RIO-gilde som konsekvens af dette pavekup. Vi må se, hvad Pluto beslutter. Vi vender senere tilbage med både pavens og Vatikanets horoskoper.

Herhjemme har Pluto foreløbig været i gang med at gøre op med det omfattende, seksuelle misbrug af børn i udsatte familier. Det er ikke småting, og vi har endnu kun set toppen af isbjerget. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar